Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Има, свеки моја :). По природен пат најубаво се намалуваат со јадење на лук. Има други триста рецептури (во една чаша се става мумурузно брашно се налева вода и тоа одстојува и утре сабајле се пие таа вода или во чаша се става кокос се налева вода и се пие таа вода.....) ама овој е најдобар. Ако неможеш да го конзумираш во свежа состојба има апчиња -Гарлик мислам дека така се викаа и тие се добри. Секое утро пиј свежо цеден сок од 1 лимон и 1 цитрон. Ако можеш и јади го цитронот тој има посебни состојки кои ги регулираат триглицеридите во крвта.
    Нормален беше 4 а ти имаш 6 не е многу страшно ама сепак запази на исхрана и применувај ова горе напишано. Не земај таблети за намалување на тригл. затоа што ќе имаш мачнини и др. проблеми - ретко кој организам ги прифаќа.

Немора да значи дека кај сите момчиња ќе се појави. Прв пат се слекува надолу кожичката кога е бебе момчето на 7-8 месеци и ако редовно се повлекува надолу при бањање нема опасност од појава.
    Ако се појави потреба од обрежување се засекува кожичката надолу за да се отвори т.е излезе главичката (имаш на слика убаво). Кожичката се фрла не се шие колку што знам јас (имав случај во фамилија)

IvanaMkd likes this.
  2. Moni4ka19

Moni4ka19 Активен член

Имам проблем со нозете, од колената нагоре ми излегоа како црвени точки и мали линии што наликуваат на стриј. Дали некој е имал ваков сличен проблем и може да ми помогне ?! Навистина се нервирам, летово нема да можам куси панталончиња да облечам, камоли краток фустан и пред се мене не ми стои убаво... :@

3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Ме боли вратот од левата страна, значи незнаете колку многу, неможам да се завртам на лева страна, можеби од лошо спиење, незнам ама досега не ми било вака, кажете некоја маст или некој лек !? :(

4. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Некоја жила ти се извртила при спање. Пробај со масажа „блага„ и топла вода. Напуни си ја кадата и релаксирај се. Напрај мала масажа, јас порано со греана ракија , утопле те и плус отпушта ги мускулите. Ако не ракија, топла вода и масажа.
    Надевам се ке ти помине :*

thelittle17 likes this.
  5. femina90

femina90 Популарен член

Вчера почна да ми се лупи кожата на брадата, а не е од сувост. Се мачкам со вазелин и триста други мрсни чуда, ама и не поминува баш.
    Чаре некакво и што би можело да е? :wasntme:

6. milicka19

milicka19 Истакнат член

Цефалексинот на колку сати се пиеше и по колку капсули од 500 мг за возрасни знае ли некој/а?

7. savana

savana Популарен член

Вчера и денес ме боли стомакот исто како пред менструација а рано ми е да добијам. Некое чудно чувство во долниот ден на стомакот. Можеби е од настинка :?: исто така имав болки и кај јајниците.

8. simonice

simonice Истакнат член

на 8 саати ;)

9. simonice

simonice Истакнат член

Ништо не барај :)
    ке си помине само за 4-5 дена,мене секогаш ми се случува :x
    најчесто од промаја,прелада ;)

10. simonice

simonice Истакнат член

Па сигурно е од прелада,ставај си топли крпи или шишиња ;)
    недај боже друга опција е циста,ам не би требало :(

savana likes this.
  11. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Значи, не дека не е смешно, но само шо изгледав една епизода од Грејс Анатоми и имаше сличен ваков проблем кој заврши со смрт па ме дрмна малку... па си викам ај да си прашам.
    Во последно време значи, секој ден штуцам, или икам, незнам како да го наречам веќе, не е долго, али во текот на денот може да се сличи да го повторувам неколку пати. Некогап сабајле, некогаш навечер.
    И сега еве штуцнав еднав, поминаа неколку минути, па штуцнав пак.
    Пијам вода одма после тоа, ама поминува тогаш за тогаш, и утре пак истата песна.
    Чаре?!

12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Незнаев кај да прашам па ај тука. Значи вака, рпед да ми заврши циклусот, последниот ден почна да ме чеша кожата доле меѓу нозете. И помислив дека од улошки шо носев, и кога вечерта ме печеше многу и се глеам и цела црвена ми беше. И се исплашив многу, незнаев од шо. Нема шанси од улошки толку многу црвена и да ме чеша, мислам ми гори кожава. И незнаев шо да оравам се мачкав со павловиќева, па бекутан, па кантарион, е сеа црвенилото почна да ми мине и кожава ми се лупи. Уствари горниот слој ми го нема и нова кожа ми се создрава. Од шо може така да ми биде. Единствено новом шо користав во последно време се апчиња антибиотик ги пијам веќе 2 недели точно, но со препорака на доктор. Друго нипто немам користено, освен ако е од улошките ама па до толку кожава да ми се излупи не ми верува. Совет?

13. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

^Дерматолог! Што и да ти кажеме ние тука не значи дека ќе ти ја подобри ситуацијата. Јас на пример лично, не сум за тоа пробај ова пробај она. Има работи со кои можеш да експериментираш, има и такви за кои мораш да се консултираш со доктор. Можеби ти е некоја алергиска реакција (на влошката или шта год), па за тоа ќе ти дадат соодветна крема.

14. L-enna

L-enna Популарен член

Пишав и во соодветната тема Херпес на устата, но никој не ми одговори.
    Ќе го цитирам мислењето и се надевам дека некој ќе знае како да ми помогне. :worried:

15. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Можи и да не е херпес тоа,обична афта да е,а за неа и јас знам прополис,а пред некое време сестра ми спомна некое лекарство во аптека имало,специјално за афти,Афтол или слично,не сум сигурна,ќе прашаш во аптека,ќе ти кажат :)

А за Маричка,и јас мислам како Ричи,најубаво да те прегледаат на дерматолог.

L-enna likes this.
  16. ana-banana

ana-banana Популарен член

Лена јас можам да ти кажам како се лекувам кога имам афти или било што во уста, ја премивам внатрешноста на устата со бетадине јод 1%(раствор за уста и грло). Правам гаргара повеќе пати на ден и што и да е брзо ми поминува, па можеш да пробаш.

Ако сакаш да прочиташ еве овде: http://www.alkaloid.com.mk/vademekum-ce ... LekTipId=8
    Избери раствор за гаргара и прочитај

L-enna likes this.
  17. simsimcim

simsimcim Активен член

Сакам да прашам дали има некој од вас искуство со хемороиди, поточно горење на хемороиди со ласер, или нивно лечење со ласер, ми треба мислење, искуство...ве молам многу ми значи, многу е итно....

18. L-enna

L-enna Популарен член

Дивајн, сигурно не е афта бидејќи порано сум имала многу такви, знам како изгледаат. Како и надворешниот херпес, ова има 2-3 мали крукчиња и е многу црвено.
    Ќе продолжам со Прополисот, иако премногу ме пече кога го ставам. А, и после некое време откако ќе го ставам, ми се лупи кожата тука. :?:

Ана, најдов јас дома ваков раствор, да јадам и ќе пробам. :)

Фала ви многу на двете. :hug:

Divinebutterfly likes this.
  19. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Некој предлог за таблети за смирување на природна база, по можност да се земаат со шмукање. Постои вакво нешто? Имам слушнато за Персен, само незнам како се земаат и колку се ефикасни

20. slavica999

slavica999 Популарен член

Не користам ништо, али што слушам за Б6 (витамини се) има многуууу добри резултати

Feminkaa likes this.