Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    11.825
    Пирамид, можно е да навистина настинка. Пиј течности, топличко (си знаеш де што треба за настинка) По кажувањево за локацијата на болката, а бубрезите се исклучени, можно е да имаш Helicobacter pylori. Во поново време сите ја имаме таа бактерија во желудникот, ама кај некој може да направи проблеми. Направи си ти микробиологија за сигурно, ако се покаже позитивен тестот, ќе треба да пиеш терапија само. Ништо страшно.

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797

Не мора да значи дека ако не те боли или пецка кога мочкаш, дека не се бубрезите. Задолжително да направиш уринокултура, затоплувај се, пиј повеќе течности, увин чај, и парацетамол ако има потреба. Ова најверојатно е прелада поради мокрите нозе.

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Дел од тоа се симптомите дека тироидната не е во ред. Не е лошо да провериш за да знаеш.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    мај грл,постои така наречена пренесена болка,која потекнува од еден орган а боли на друго место,и таа настанува после хронично болување на одреден орган,и без да кажеше за елудникот веднаш помислив на него и на панкреасот (поджелудочната жлезда),затоа што нивната болка може да даде такви оддалечени болки во грбот под плешките.
    тоа немора да биде акутно,можно е и после неправилна исхрана од подолго време,диети и нервоза (стрес) да се јаве
    -како втора алтернатива штом б олката се зголемува б и помислила и на неправилна положба на меѓуребрените м ускули,кои може да дадат вакви болки,за тоа ќе ти треба масаж
    -би ти препорачала да испиташ комплет крвна слика,со панкреасни ензими и со снимање на желудник кои би ти покажале нешто,доколку потекнува од нив болката

се надевам дека веќе беше на лекар,па чекам твој одговор,што се случило
    поздрав ;) :*

На Mygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Не бев на лекар, во четврток си дојдов дома а денес не знаев дека неработен ден бил :^) Значи во понеделник ќе одам сигурно па ќе пишам што сум направила. Фала на одговорот Анастасија :)

6. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Имам проблеми со циркулацијата и нон стоп и лето и зимо мене рацете и нозете ми се ладни дури и ми помодруваат... а пред некое време на нозете доле ми се појавија некои плици и многу чешаа и кожата ми се збрчка на тоа место...од што може да е? загрижена сум :( :(

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Сабајлево кога станав ужасно многу ми се вртеше едвај одев :( сега тоа малку подпомина, ама многу ми се гади, ми се повраќа :( притисокот ми е добар ми го измери мајка ми, што да направам да престане гадењето :tmi:

8. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Од вчера ми се грчи левата рака од лактот надоле и тоа кога ми е потпрена или свиткана раката на лактот. Мислам дека и 3 секунди да ја потпрам почнува грчењето. Ме интересира дали и на друг му се случило, дали може да е изместен, притиснат нерв или жила или не знам... Нешто такво? И дали би требало да помине само од себе?

9. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    ^И јас имам грчеви одамна.Ако ја ставам раката или ногата потпрена некое време одма ме фаќа грч.Исто кога ќе се отегнам мусклот на ногата понекогаш ми се згрчува.Не знам што би можело да биде :?:

10. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Добро, тоа мислам дека се нормални грчеви. Јас во последно време само дремам пред компјутер не сум раздвижена па цело време ме фаќаат грчеви во нозе особено, ама ова само што ќе ја потпрам на лакт ми се грчат најмногу четрвртиот и малиот прст и под нив делот на дланката :?: Затоа се мислам да не е некој нерв и ако е дали само ќе помине :worried:

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Крејзи тоа е поврзано со циркулација ... Кај мене се случува во спиење, баш тие два прста и нагоре делот од дланката ... Ни сама не знам како се случува ама ете ретко е. Веројатно слаб доток на крвта има во тој дел од подолго време слаба физичка активност ... Кој знае??

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Искрено дај Боже да е до тоа. Не дека паничам ама непријатно чувство е, еве дур куцам нормално ја потпирам на лакт раката и одма осеќам така непријатно пецкање во тој дел. Кога ми е исправена не осеќам ништо... Планирам деновиве и општо да почнам некои витаминчиња да пијам па се надевам ако не до тогаш, после тоа набрзо ќе се среди, ако не кај треба да се обратам? Ортопед или? Стварно немам поима :worried:

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.512
    Допаѓања:
    251.416
    На мене често ми се случува. И јас како јас, морам да испитам па бев ЕКГ да ми прават.
    Е сега, кај мене работава е што јас имав сообраќајка и ми беше згмечена раката и од тогаш често имам трнења, грчеви дури и двата прста ми трнат. Бев и на ехо за гради. Не било до тоа. Најверојатно имам притиснат нерв, на ренген не се гледа, па треба да правеш МР. А за тоа се оди на неурохирург, ако веќе сакаш дотаму да ја туркаш работава.
    Ако ја имаш повредувано раката може да е од тоа, мене дури и градата ме болеше. Посебно кога има временски промени.

14. malo18

malo18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    102
    :( помош ..
    косата почна многу да ми паѓа ..
    кажете некој производ да купам или некоја маска (DIY или да купам)
    ептен ме загрижи :( :(

15. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16

И мене денеска ми се врти, откако почна времево да се менува како ненормално еве имам вртоглавици. Притисок 80-100, низок. Види вратна кичма.Позз....

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Има медицински шампон против опаѓање во аптека, побарај.Срекно...

17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    б витамини

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Ако сакаш чисто рутински преглед да направиш оди до кај матичниот веројатно ќе ти каже што може или ќе види дали треба понатамошни прегледи па да те прати на специјалист. Јас би ти рекла да не се плашиш. И не верувам да е нерв. Може и треба да намалиш седење пред компј и типкање по тастатура туку раздвижување и вежбање. Зашто јас приметив дека деснава рака почнува да ме приболува и омалува или кај зглобот или рамото од макс. користење над компј. Сепак по мене е до крвотокот и циркулацијата.

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.512
    Допаѓања:
    251.416
    ^
    Па и затоа и реков, доколку ја има повредувано раката.
    Ако не, Џули е во право, најверојатно е циркулацијата.

20. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Знае ли некој кои се симптомите на вода во колено?