Форумџика на годината

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Знае ли некој лек за шилци?Ги имам во вратот, и кога менува времето имам големи болки.Неможам да ги мрднам рамената и вратот на одредени периоди.Има ли некој ваков проблем, како го решил?Пред неколку години бев кај еден масер и ми ги кршеше, затоа што на лекар ми рекоја дека некој конкретен лек за тоа и немало.Anyone? :?:

2. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    11.827
    Mек оток убаво оцртан, болка при виткање и при притисок.

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Прееска јадев луто, сега имам болки во желудникот, не ме „протера“ туку само ме боли желудникот, претпоставувам од тоа. Дали да се напијам Реглан?

4. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Чистевме,средувавме нешто, правевме размештај со мајка ми и изгледа сум ја шинала раката. Дур местевме не осетив ништо но сега неможам да ја мрднам раката, цело рамо и мишка ми се укочени, неможам ни раката да си ја кренам. Незнам што имам направено со раката, но знам дека болката ми се засилува. Се надевам не е нешто многу сериозно. А чаре некое?? Се масирам и ја мавам горе доле раката и само повеќе ме здоболува никако да ме отпшти. :sweat:

5. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Сум заспала со мокра коса, главата ужасно ме боли. Ако ја допрам дури како некој да ме удирал боли, како модрици да имам...некое чаре?

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Досега може ти поминал, ако ти поминува од Регланот пиј, и намали со луто штом така ти реагира желудникот.

Најдобро е да се направи ртг снимка, да се види дали е нешто изместено, може и некој нерв ти е притиснат, најверојатно е од тоа болката. Треба да одиш на лекар, да ти кажат што може да биде, да видат каде е болката и соодветно на тоа да преземат што треба.

Напиј се некој аналгетик, препорачувам нешто од типот на Ефералган (парацетамол со Ц витамин) и плус земи уште Ц витамин - може тоа да ти е почетен симптом за настинка.

На ana-banana и CrazyStupidLove им се допаѓа ова.
  7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Десниот јајник ме боли, ама многу, онака ме сецнува на моменти, уште од вчера од 2 часот,се напив кетонал и ми помина еве сабајлево повторно ме боли, што да правам :( ?

8. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Истово ме мачи и мене сабајлево, само што кај мене е менструална болка. Покрај кетонал пијам и б6 и многу повеќе ми помага така. Ако не сакаш пак да се напиеш апче пробај со топли облоги/шише, перниче
    ако не ти е период на овулација или добивање најверојатно е настинка. Ако не ти помине еве денес и утре според мене би требало барем на ехо да отидеш да не се некои цистички, иако искрено не знам дали тие предизвикуваат болки.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Од вчера почнав да ставам вагиналети,но сабајлево дел од вагиналетата беше стопен на гаќите..не сум го ставила доволно длабоко? или нормално е?

10. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054

нормално е, вишокот кој не се апсорбира, си истекува

На Nenasitni му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Сега откако се стабилизирав малку само на допир ме боли ама забележав дека таму кај што ме боли намногу (во задниот предел на главата некаде на средина) има како подуено топче, како болна мозолка ама ова е поголемо. :?: Пробав да го притиснам ама ужасно многу боли..може не требаше и да пробувам ми пулсира болката :sweat:

12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Не ми поминува никако, незнам што ќе правам до утре, како ќе чекам :( :(

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.954
    Допаѓања:
    123.541
    Имав некоја инфекција на уринарни патишта,ме болеа и бубрезите,ми дадоа да пијам цитерал 500мг.Еве 3 дена како пијам,првиот ми се јави дијареа исто и вториот ден,ама си помислив да не е од некоја храна.
    Синоќа,час откако го испив ми се јавија страшни болки во желудник,со гадење и дијареа исто,цела вечер си бев дежурна во веце.Уште ми се гади,кога ќе станам од кревет,ми доаѓа некој грозен нагон,па се јавив на матичната рече дека може апчињата дале некој симптом.Рече да ги прекинам и да сум на чај од нане и брусница денес,бисквити,супа....Не можев ни на работа да се спремам,уште сум ужас :worried:

14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не ти кажа докторката да пиеш увин- чај? :?:

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.954
    Допаѓања:
    123.541
    ^ Не,најверојатно дека и кажав дома дека имам само нане и брусница,па рече брусница во поголеми количини .Друго не ми кажа ништо да пијам,дали да се напијам ранитал ?

16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Незнам каков чај имаш од брусница, брусницата многу помага, ама погледни го составот. Најголемиот бр чаеви од брусница имаат само 20, 30 % брусница во себе. Ако можеш земи си од Виталиа од брусница што е, тој е многу убав

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не го преоптоварувај желудникот со уште лекови. Подобро пиј чаеви во поголеми количини. Купи си и увин, помага тој при уринарни инфекции.

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.954
    Допаѓања:
    123.541
    Баш тој од Виталиа го имам,а ќе си купам и увин,само што не можам да станам од кревет :(
    Најверојатно од цитералот ми се јави вака :|

19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Од Цитералот е некој несакан ефект. Нането би требало да ти го смире желудникот.

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ќе ти помине за неколку саати, штом се исчисти организмот од лековите. Мене докторката ми ги има препорачано Нормиа (нешто слично како Линекс) за да пијам уз лекови, ако сакаш можеш да ги пробаш. За желудникот ќе ти помогне и нането и пиј многу вода, добро е и тоа за желудникот и Б6 витамин обавезно. И кај сакаш да се спремаш бре, лежи таму у кревет, каква работа денес :)