Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    Би било добро да одиш на лекар и да ја испиташ крвта.Еве јас ке ти кажам пример за мене лани летото ми се случуваше истото како тебе.Отидов ја проверив крвта и ми беше супер, јас сум пушач и многу пушев цел ден кафиња цигари а јадење слабо од што ми беше топло преку ден ништо не ставав во уста, после некое време ги намалив и бев на повеќе течности а и си пиев Б6- бедоксин и секако ми помина.Внесувај витамини јади овошје а ако те плаши ова крај краева иди на лекар ако продолжиш така.

2. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    фала му на Бога немам здравствени проблеми но не знаев каде да го поставам прашањево....дали некој пиел чај од анасон??? и дали е можно да ти се зголемат градите??
    го прочитав овде http://www.livestrong.com/article/26350 ... ow-faster/ па сакам да слушнам мислење. :)

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.797
    Мислам дека во аптека има ама не сум сигурна - ја викаат црна маст, го вади гнојот од било каква рана, особено од чиреви. Не ми текнува како се викаше, ама ја фалат како многу ефикасна, прашај во аптека, ќе ти кажат и како да ја ставаш.

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Дечки кажете некои вагиналети што може да се земаат на своја рака, да не мора ни рецепт :)) има такви?имам бело прање, ама изгледа има и бактерија. ми нема исцедокот мирис, ама го има многу и ми се собира ептен бело , како кисело млеко (извинете за деталниот опис). знам дека е најдобро на гинеколог, ама сега не сум во можност, барем привремено дали има решение ме интересира.....

5. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Kанастен 3, за кандида се работи најверојатно.

6. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    кантарион вагиналети се најбезбедно нешто што може да се земе на своја рака ,а помага и за бело прање. Канестенот е сепак лек и треба доктор да го препорача .

7. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Jас не би правела ништо на своја рака.
    Имам лошо искуство.
    После породувањето имав почесто бело прање, пред некое време (исто како тебе) не бев во тој момент во можност да одам кај гинекологот, и земав Гинекс вагиналети. Не можам да ви опишам колку многу ме печеше, а наредниот ден кога станав имав малку и крвав исцедок (а ми беше поминала менструацијата). После тоа правец кај гинеколог (тогаш најдов време :!: ) и ми препиша вагиналети Гинодактарин во комбинација со Флажил, и кога и да ми се појави бело прање тоа е мојата терапија (фала богу немам проблем во последно време).
    Мој совет... измивај со млака вода во која имаш додадено сода бикарбона, чај од камилица, знам дека некои ставаат и тампон натопен со кантарион, и пиј повеќе јогурт содржи пробиотици, помалку благо.

8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Флажил таблетите се најефикасни. Ќе испиеш доза и после немаш мака од исцедок или инфекции. Само сега не верувам приватно да може да се земат. Мора на рецепт ... прашај. Јас ги земав приватно инаку.

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Сакам утре да однесам урина на проверка, е сега дали пиењето на витамини како ( селен, цинк, витаминн ц, бера каротен, и капсули од зелен чај) може да има некакво влијание врз неа? :?:

10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Annath да не збораш за кремот Ихтиол? Знам тој дека се употребува за чирчиња...

Неверувам да влијаат,ама сепак пошто треба на гладно да се прави,можиш еден ден да прескокниш да ги пиеш.Треба и да јадиш најкасно во 18 часот вечерта, пред да одиш наредниот ден.И мислам дека првата урина треба да се даде таму.

11. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Да не помеша со зимање на крв? :wasntme: Зашто да не јадам толку време :( урината рано сабајле ќе ја однесам да, ама баш сега мислев да си каснам нешто :worried:

12. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ако можеш да се воздржиш би било поубаво, бидејќи исхраната секако влијае и на урината. Особено ако јадеш високо протеинска или јаглехидратна храна, или одредени пијалоци како Кока Кола или алкохол, ама како и да е ако некои параметри се покачени прво тоа ќе те прашаат што си јадела/пиела претходниот ден. И за витамините најубаво е да му кажеш на матичниот или оној кој ќе ги прегледува резултатите за да има во предвид.

13. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Јас ќе носам на микробиологија, за испитување на бактерии :) мислам храната нема да има влијание на бактериите :D

И уште едно прашање..има ли разлика меѓу машка и женска урина? Дали при испитувањето може да се воостанови дали е машка или женска :?:

14. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Доколку испитуваш бактерии тогаш не би требало да има влијание. А инаку мислам дека нема разлика, освен ако не направат испитување кое вклучува и хормони, мислам дека во женската урина има естрогени, додека во машката нема хормони бидејќи тестостеронот го има само во крвта, а естрогените се нормално многу помалку застапени ама тука не ме држи за збор не сум сигурна. Ако прават обично испитување, гликоза, протеини, билирубин и остало или во твојот случај бактерии тогаш мислам дека не се гледа разликата.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Дечки, одкако почнав да вежбам забележав дека нозете очнаа да ми отекуваат, на левата имам поизразен оток одколку на десната нога. Јас газам многу на внатре и понекогаш се случува дури и ногата да бе боли од тоа, од едни чизми ми се појавија и изразени коски, стапалата ми се катастрофа...Мене ме загрижува отокот...Дали може да се јави од неправилното газење? Имам ортопедски влошки и кога ги носам е ми е подобро...Навистина ме плашат отоците. Мислам дека е од тоа, бидејќи не сум пиметила да имам проблеми, болки со бубрезите...Носакам ваше мислење. Дали некој го има овој проблем? :*

16. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    совет од мене ти е да се јавишна матичен лекар можеби ти е слаба циркулацијата на квта па ти отекуваат нозете сигурно има прчина што течностите се задржуваат во тебе а мозис и детоксикација да си направиш па да видис како ке биде али подобро лекар

17. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Ќе одам на ортопед, бидејќи се случува кога носам високи потпетици или кога сум на некои искривени обувки, кога носам ортопедски влошки не...Наутро немам ништо, само кога одам некаде подолго време...
    Сепак фала за мислењето

На eva11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Не знам каков и во кој дел ти е отокот ,но на 90% од сите нас во лето ни отекуваат нозете,а и од претерано стоење,одење или играње по свадби :D .Мислам дека доколку отокот се јавува после вакви работи ,а се повлекува после спиење или одмарање дека не е ништо што треба да загрижува ,но во спротивно односно ако не се повлекува треба да се посети лекар .

19. sencence

sencence Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    14
    дали некој би знаел да ми казе денес правев лабараториска анализа на хормони и седиментацијата е покачена 18/36 а граница е 10/20 и пролактинот ми е покачен. Од што се покачува седиментацијата ? Благодарам!

20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Што значат грчеви навечер во спиење на нога?