Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Може е смешно прашањето ама мене веќе проблем ми станува.
    Зошто ме чеша грлото? Да да, грлото :@
    Кое језиво и грдо чувство.
    Кај крајниците, под крајници, по хранопроводот, некаде таму подоле, значи од смеа проблем ми е веќе една недела!

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Имаш алергија? Може да е тоа.

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ништо сериозно, предолго време ти е во една положба ногата, се намалува дотокот на крв и се јавува грч

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.797
    Можно е да имаш некое жариште на инфекција, може да не е активна, ама седиментацијата да биде малку покачена. Ако немаш некои симптоми, може да е од забите (ако имаш процес на некој заб).

Убаво ти кажа CrazyStupidLove, ама ако често ти се појавуваат земи да пиеш магнезиум (го има во вид на шумливи таблети - Магнезол), и пиј повеќе млеко и јади млечни производи, може и калциум да ти треба.

Дали имаш проблеми со алергии во пролетно-летен период? Убаво ти пиша Џули, може да е тоа. Мене на пример, многу често знае да ме чеша непцето на горната вилица, често неподносливо, ама нема конкретна причина за тоа, па нешто слично може да биде и кај тебе. Имаш нервози во последно време - испитни сесии и слично?

На Divinebutterfly, anuskaNESTLE и Lux им се допаѓа ова.
  5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Женски помагајте. :(
    Неколку денови веќе во грлото ми се собира ко шлајм, што не можам да го исфрлам никако, не знам да 'ркам и да си плукнам, постојано пробувам да голтнам, да го симнам надолу, ама не оди, таму си е цело време.
    Никако не можам да се решам од ова, ниту низ нос, ќе се угушев едно време ноќеска. :(
    Инаку немам алергија на ништо, ниту на липи, ниту на чуда.
    :(

6. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^
    Чај од бел слез, ленено семе, сирупи за искашлување...

На Trendafilka и Annath им се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Не ја најдов општи прашања, па темава најсоодветна ми е. Каде се наоѓа Министерството за здравство?

8. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Пробај и со чај од шеќер,односно стави го ошеќерот во вода нека се кармелизира. Можеш и да се купиш витамински таблети се викаат Angi Sept od Dr.Tais стварно се ефикасни

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Како што ти кажаа претходно, чај, сируп обавезно, тоа кај доктористо ќе прашаш, имаше еден сируп, ми го дадоа кога бев настината, исто ми се случуваше како кај тебе, ама многу горчи, не ми текнува во мометнот како се викаше, но знам доста помага и пробај гаргара со солена вода, има се продава готварска сол или морска сол, тоа исто помага за против инфекции кај грлото, ја прочистува устата, грлото, ја неутрализира миризбата.Добро е да се прави повремено, не често, но мислам дека ќе ти помогне :)

10. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Trendafilka има шумливи таблети кои се многу ефикасни ACC и сируп Herbion ова е со сигурност што ќе ти помогне

11. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    во државна болница. Задниот влез од кај Рамстор, по едносмерната уличка ,после рампата десно(или пред рампата десно :?: ако запомнив што ми објасни маж ми)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Имам некоја алергија од комарци, од нивниот убод.На секое каснување јас отекувам, му се случува на некој ова?И тоа не отекувам малку туку многу, еве на пример сега ме касна еден комарец под коленото и ми отече од колено надоле поголем дел од ногата.Прашањето му е со што да го намалувам отокот, ставам нонстоп ладни облози и пијам лоратадин али баш и не ми спаѓаат :(

13. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Мене последниве две години кога ќе ме касне комарец мислам дека по месец дена ми стои пликчето, не ми отекува толку многу али пак... Јас ставам Nystatin маст која уствари е за габични инфекции ама ми поминува... Така да не знам дали да ти ја препорачам, затоа што не е за инсекти. Најубаво да си купиш од аптека некое кремче Синопен мислам дека е за убоди од инсекти, може има некое ново поефикасно. Сигурно ќе ти препорачаат некое

На teddygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Еве ме мене пак во врска со чешањето на грло.
    Инаку да, малку сум алергична кога се менуваат годишните времиња, осетлива сум тогаш, пролет ми е мислам нај страшна, со расцутаните дрва, липите во Скопје, на кеј секоја ноќ од паркот и сите работи али ептен малку, баш лани правев алерго тест.
    Него, сакав да прашам, дали има врска нешто тоа што почна и кај ушите длабоко да ме чеша, некаде на границата меѓу ушите накај грлото надоле цело тоа.
    Не е како синоќа, но денес пак имаше минути кога ме чешаше.
    Може ли да е некоја инфекција од ушите па да оде и надоле накај грлото, или може да е само нешто од ушите, или па просто само алергија малку и да пробам со лоратадин?

15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Мене ми помагаат и обични прополки-полски се и нејефтини,од мед и лимон.И пробај да правиш гаргара со чај од жалфија ,камилица...

16. sencence

sencence Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    14
    Ве молам можете ли да ми кажете дали некој имал висок пролактин ме фака паника многу е над граница

17. Trnche

Trnche Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    241
    Здраво,

јас го имав потполно истото чувство, ме чешаше грлото внатре, ама толку многу што дури ми идеше да си "брцнам" рака и да се почешам :D После почна и со ушите, вратот...Неколку посети на лекар, правев алерго тест без некој посебен резултат, за на крај се да се среди со лоратадин. И ден ден знае понекогаш да ме фати пак, ама поучена у ташна секогаш си имам лоратадин, пијам едно и немам гајле.
    Значи, само лоратадин и немаш гајле. ;)

Поздрав и пиши како си :*

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Имам отворена раничка (значи раничка што ме каснал комарец, па сум се чешала без осет, малечка раничка, ништо посериозно фала Богу :) ) .
    Е сега ме интересира дали треба да ја заштитувам од сонце? Или намерно што повеќе да ја изложувам за побрзо да ми заздрави? Едни ми викаат едно, други друго, викам најубаво да прашам некој што стварно знае да ми каже.

Иначе вакви од комарец ги чешам без осет, лом ги правам, крвови. :rofl: :rofl:

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.513
    Допаѓања:
    251.445
    Девојки лек против жуљеви, плуски, знаете на што мислам.
    Имам долу на ногата, кај стапалото, и сега ме боли кога газам.
    Да ја пукнам сама?
    Или има друг „лек„?

20. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Јас мислам да ја пукнеш, и после не ставај ништо остави така да ти зарасне. А доколку мораш да одиш некаде и да газиш, стави си фластер.
    Знаеш како, направи само мал пресек и нека истече течноста, не корни се што има :)
    Поздрав се надевам дека ме разбра и ти помогнав.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.