Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Драга моја јас имав мнооогу слични симптоми пред една година. Излезе дека имам сколиоза оносно искривување на 'рбетот, на денешно време многу честа болест, за жал. Доколку се уште не си била на лекар, најдобро ќе провериш дали се работи за проблемов ако се наведнеш на напред од половината и ако едната страна на грбот ти е повдлабната од другата. Искривувањето придонесува да се поклопат прешлените на градниот кош и болки при вдишување, а го притискаат и желудникот, иако проблемот со желудникот може да е и независен. Искрено се надевам дека не е ова, бидејќи последиците се лоши доколку не внимаваш во иднина. :|

2. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Бев надвор одеднаш задува силен ветер и почна да носи цветчиња од некои дрва. Осетив огромно чешање внатре во носот и во грлото. Се утепав од кашлање. Пробав да се напијам вода,ама не биваше. Некако се повлече само откако си дојдов дома. Претпоставувам дека се работи за некаква си алергија,што ми се јавува прв пат. Што да правам во ваков случај?

3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Отиди на лекар да ти испитаат на што си алегрична. Веројатно е на некој полен, но барем да знаеш за сигурно.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    772
    Допаѓања:
    562
    Да, се повлекува после спиење или одмарање...Еве сега веќе можеби две недели нема ништо, ми се нема појавено, значи се било од преголемата физичка активност со лоши обувки...А можно е да ми било и од ПМС-от...Бидејќи нели тогаш има задржување на водата во организмот, па сега летно време, ттемператури, глупости.. :D Фала ви многу девојќи :)

5. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Градите малку ми се подзголемија и брадавиците поинаку изгледаат. Имав односи пред недела и неколку дена ама беше со заштита и се беше регуларно, дечко ми свршува надвор од мене и во кондомот за да биде уште посигурно. Треба да ми дојде менструација за 5-6 дена, па се надевам дека се ќе биде во ред. Само да прашам бидејќи прво ме чешаше левата брадавица а сега се потпораснатки, дали мора да е бременост во прашање или пак само растат градите или таква состојба бидејќи сум пред менструација, имам 17 ипол години. Сеуште во пубертет, па дали е нормално градите уште да растат.

6. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Колку чини и каде се испитува Helicobacter pylori?

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Во Систина , а и во другите лаборатории како Авицена, Адриа лаб, Анализис би требало да се испитува :) А, мислам и на микробиологија, само дали имаат реагенси |( За цена не знам, ама можеш да се јавиш да прашаш ќе ти кажат :wasntme:

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Во Јане Сандански- Аеродром, мислам беше околу 250ден со упут и картонче

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    162
    Кога се аплицира интрамускулно инекција, доколку остане малку воздух во шприцот секогаш ли доаѓа до гасна емболија ? Или тоа во повеќето случаи настанува кога инекцијата се аплицира интравенски?

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.771
    Таман работа ако настануваше гасна емболија при интрамускулна апликација на инекција. Опасноста постои кај интравенозна апликација.

11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Еве ме мене повторно.... Луѓе, не можам да издржам веќе.... Утринава осетив ептен јак нагон за повраќање, а не повратив... Имам helicobacter, ми помина терапијата а вештерката не си оди. Но утринава беше страшно. Не можам ни апче да голтнам ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Ова не ми се случува првпат, туку некое време, ама денес беше најстрашно.

Совет?

12. sencence

sencence Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    14
    Јас истото сакав да прашам имам страшни нагони за повракање дали може да имам Хеликобактер.Моментално немам болки во зелудникот а порано ме факало повремено. и се смируваат.Последнава недела ми е страшно неможам ништо да каснам.Дали може сум слушнала од измет дека се проверува Имав голем стрес пред некое време Помош

13. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    79
    Едно прашање.Веќе подолго време имам проблеми со белите дробови , често се гушам и навечер не можам да спијам.Се сомневам во астма и отидов кај матичниот лекар да ми пише упат за во ЈАСЕНОВО . Од персоналот таму требало да избе рам за кој лекар да се определам да ме лекува.Што мислите за д-р Гоце Бузал ков ? Некое искуство?
    поздрави до вас :)

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058

Од хеликобактери боли желудникот, може да имаш ужасно болни спазми, а ретко повраќање, кое е резултат на тие спазми.
    Мислам дека не се работи за хеликобактери, но доколку веќе се сомневаш оди провери си на доктор. Сепак и самото повраќање резултира со иритација на желудникот, па можеби имаш потреба од некоја терапија.

15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас немав болки во желудникот, ама на испитувањето ми најдоа хеликобактер. Немав ни некои нагони за повраќање, тие почнаа да ми се јавуваат пред некое време од стресот што го преживувам. Хеликобактер кај мене предисвикуваше ситост, не можев да јадам ништо. Провери си преку крв, 120ден во поликлиника идадија, јас таму бев.

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Zdravo na site, neznam dali e dobro mestovo da prasam za mojot problem, izbrav zasto e opsto! zadnive dva dena imam bolki vo stomakot, pogotovo na desna strana, bev na ginekolog i mi rekoa imam voda vo stomakot, slepo crevo ne e, a neznaat od kade e taa voda, i mi poracaa da odam pak za nekoe vreme! dali nekoj znae nesto okolu ova? i sto mislite strasno li e? blagodaram odnapred, pozdrav

17. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16

Оди сликата нека ти ја види некој добар лекар на гастро, од каде се појавила водата.Не оставај на случајности.Поздравче.

18. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Не знам дал е општ или интимен проблем ама како и да е...

На дечко ми едната града му расте, малку му е поголема од другата ама пак... Тој вели дека било од секс,слушнал од некаде, ама мене ми е сосем нелогично.
    Знаете ли што може да му е?

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Како може од секс да расне :o што не раснат тогаш моиве :wasntme: :lol: Прво што ми паѓа на ум е некое хормонално пореметување..

20. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    И јас тоа му викам!!!
    Ама вика дека порано слушнал од постари, и дека било за мажи.Ич не ми држи вода ова, и се плашам нешто друго да не е...Го терам да оди на лекар, ама јок ,не сака ни да слушне. :worried: