Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    :( Натерај го мора да иде, или пак обрати се на некој форум каде што одговараат доктори, прашај ќе ти кажат што може да е . Еве еден таков : http://www.zazdravje.com.mk/upload/content.php :)

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    На лекар обавезно да оди.Не сакам да ве плашам ама баш работам на хирургија и кај нас доаѓаат со тие проблеми(Gynecomastia) за операција, али не мора да значи.Поздрав.

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Окото ми е зацрвенето ми испукале капилари,веројатно од долго зјапање во компјутерот. Дома имам Septobore капки за очи. Чини ли да ставам од нив?

Прикачени фајлови:

• septobore.jpg
      septobore.jpg
      Големина на фајлот:
      97,5 KB
      Прегледи:
      375
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Јас знам дека Дексаметазон капките се ефикасни, за секаков проблем со очите, плус нема контра реакции. Ако можеш земи.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.324
    Вчера сабајле примив вакцина. Нормално ли е уште многу да боли и да имам грчеви, сум заборавила :^)

Да си чекам да помине само од себе или некој предлог нешто да правам?

6. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Работава како на гламстик: На влошката забележав црвена течност, а на рекламите е плава. Дали сум нормална? :D
    Не, сега сериозно.

Вчера како резултат на мојот талент паднав на коленото и го раскрварив. Кога дојдов дома го измив само со ладна вода зошто ми изгледаше како површинска исеченица и го залепив со ханзапласт.
    Сега ми тече жолтеникав слуз од местото, најверојатно лимфата.
    Дали е ова нормално или да одам на лекар?

7. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Исчисти го со 3% хидроген и не му ставај ништо, нека диши кожата. Мислам дека нема потреба од лекар :)

На zarah му/ѝ се допаѓа ова.
  8. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Од што може да имам болки при мокрењето?И на кога ќе се избришам имам како траги од крв.Не го имам ова постојано, но кога се стегам и подолго време не одам во wc тогаш ми се појавува.Еве денес патувавме околу 7-8 сати и јас дури од кога стасавме појдов во тоалет и повторно така ми се појави.

9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Покрај хидрогенот пожелно е да ставиш и бивацин прашок или маст.

Веројатно се работи за некое воспаление на бешиката или пак некоја инфекција. Неопходно е да отидеш на доктор за да ти се направат испитувања

На zarah му/ѝ се допаѓа ова.
  10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Градите те болат бидејќи си во ПМС, ништо страшно, мене ми е така секој месец пред да добијам. Еве имам 21 година, но од самиот почеток ми е така. Не грижи се. Тогаш доаѓа до појава на акни, поедуеност, болка во градите итн...Don't worry ;)

11. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Деки, што чувствувате за време на овулација? Јас приметувам дека околу 15 дена после првиот ден од последната менструација ќе ми потече нешто невообичаено онака лигаво и подебело, нешто како слуз...И тоа е само тој ден пример,а моќе и нареднито малку...Па си мислам дека е овулацијата...Кај вас се счучува ли нешто такво?

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    ДА, најверојатно се работи за овулација.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.797
    Некој може да чувствува болка во јајниците, друг да има кафеав исцедок, а исцедокот што го има скоро кај сите, а изгледа како белка од јајце, лигав и проѕирен е знак дека настапила овулација.

14. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Си викав ќе пројде ама не еве го веќе трети ден. Ме боли на ова место како на сликава:

Ме боли на допир како да се имам удрено, но внатрешна е болката и осеќам како мало топче (имам и болка при голтањето), а исто на лева страна внатре и жлебината ми е како отечена (како кога сме јаделе нешто неизмиено а прскано), неможам да џвакам на таа страна ужсно ме боли. Незнам дали овие двете работи се поврзани и од што настанале.

Прикачени фајлови:

• Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      101,4 KB
      Прегледи:
      312
  15. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Надворешното ти е дефинитивно од настинка, т фатило промаја. Ми се има случено 100 пати, а внатре може имаш некоја афта, па те боли, не е ништо страшно. Внатре кај што те боли истругај го местото со мед и сода и тоа ќе се повлече. Малку боли но многу помага, особено ова помага за херпеси. Веднаш штом осетите дека ви излегува истругајте го одозгора со мед и сода и ќе се повлече ;)

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Вака сега,

Деновиве многу пешачев, ама во тесни фармерки кои имаат многу крути рабови. Кожата на вагината ми се иритираше веројатно и ми излезе бубулица на големите срамни усни. Паничам, можно ли е од иритацијата да ми излегла бубулицава и што да правам??????

17. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Нема зошто да паничиш, не е ништо страшно.Од фармерките не верувам да се појавила, и мене ми се има појавено и ми се појави поради иритација од бричот.Бубулицата само ја истискав и потоа и ставив малку алкохол и помина и повеќе не се појавила.Е сега само внимавам на бричевите, после секое бричење го фрлам и следниот пат со нов.Размисли дали деновиве си се бричела со брич што и не ти е баш нов, можеби и кај тебе се работи за истиот случај.

18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Можеби и ти си во право, но кај мене немам што да се истиска, не е таква бубулица ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Можеби си повредила некој лимфен јазол па не е канализирана лимфата и на тебе ти личи како бубуљица која нема врв и не може да се истиска. Како и да и што и да е, не го дирај и иритирај за 2-3 дена ќе помине и немој веќе никогаш да носиш тесна облека и тесна долна облека

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Деновиве на неколкупати ми се случува да се тресам целата и да ми е лошо. Кога ке каснам благо ми станува многу подобро и не се тресам но пак не се осекам целосно добро, се осекам како без сила,уморно ...Можно ли е со шекерот нешто да имам проблеми, и дали секогаш кога ке ми се случи вака да јадам благо или да одам да направам испитувања???