Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.078
    Nice girl najdobro odi ispitaj si ja krvta ,taka ke nemas somnezi ke se pokaze ako imas problemi so sekerot,iako mene mi se cini deka tresenjeto race ukazuva na slabokrvnost

2. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Незнам дали е сооодветно прашањето за тука ама морам :|
    Полно ми увото со вода, пробав со чепкалка не бива, пробав и да го истресам и пак не бива :devil:
    што да ставам, направам ме нервира :@

3. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Ја тртичната коска имам една дамка... се е во ред.. секогаш има иста големина но во последно време почнува да ме пече.. :tmi: ... што птреба да правам ?

4. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9

Остави го така.. ке ти испари водата.. :)

5. ems13

ems13 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Девојки ми треба помош.. Вчера си го исеков стапалото и многу ме боли кога идам, не е толку сериозно(се надевам) за да идам во болница, да не знае некоја од вас што да превземам?
    фала, поздрв :)

6. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    31.294
    Пред некое време забележав дека имам проблеми со храната за варење, често стомаков го чуствувам како подујан,а и ми се појавуваат гасови? Дали на некој вакво нешто слично му се има појавено..........не знам што би можела да преземам. Помош ?

7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    И јас имав таков проблем - тест на Хеликобактер направи си и пиј јогурт :)

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    1.896
    Сеа пред малце се изнервирав многу и сеа имам ужасно зуење во ушите и незнам што ми е и што да правам помош ако може... :(

9. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    смири се и напиј се некое апче за смирување од тиа послабите испии една чаша сок ли јогрут и одмори се само тоа инаку изгледа притисокот ти е малку покацен нели ти зујат ушите али пробај смири се и зуењето ке исчезне

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.255
    Допаѓања:
    157.491
    Дечки,некој нешто да ми препорача за загноени крајници кои не болат,само загноени се?!
    Ама веќе,ќе дојде ли ред да отидат јабана!

11. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Да правиш гаргара со хидроген или со некое средство за гаргара со антибактериско дејство од аптека? :?: Чим е гној бактерии се, може треба да одиш и брис да ти земат па да направат култура да се види која бактерија е точно.

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Земи Проанги спреј за грло и прскај ги три пати на ден пред јадење.Ќе ти се очистат со сигурност.
    Инаку спрејов е на природна база и доста е ефикасен.Јас сум презадоволна :)

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Или пак земи активен кислород ,спрејот што е, мене за некои 4ипол часа со 2 пати прскање ми се исчистија, а бааги ми беа загноени.

14. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Немам време да читам, за да знам дали има одговор на моето прашање, ве молам ако има некој нека ми пише веднаш....значи треба да добијам за ден два а веќе неколку дена по малку крварам...и исцедокот мириса...знам од што имам одено на гинеколог дека кога пука циста така мириса...ме интересира дали некој знае дали и што др мозе да биде...Ви благодарам однапред.

15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Во левата дланка од пред 2 часа имам страшно неподнослива болка, а и малку ми е отечена. :o А ништо немам работено освен што денес претерав со седење пред лаптоп (или болката настана од ова или незнам од што може да е).

Ме боли од поврзувањето на дланката со раката се до врвот на малото прсте.
    [​IMG] Онаму кај што се држи човекот на сликата од таму почнува болката па се до врвот на малиот прст.
    Си помислив од лаптопот ми се десило нешто, па болката е од преоптеретонст на раката, но ме загрижува отокот. :worried:
    Незнам што да се напијам против болка, бидејќи сум со циклус, а имам слушнато дека за време на циклус некои апчиња не се пијат, но не ми текнува кои.

16. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    парацетамол можеш да се напиеш во секое време,а за болката во раката и мене понекогаш ми се случува кога долго седам на ком. Можеш самата така малку да си ја измасираш со малку ракија ,ништо страшно ќе ти помине кога ќе ја одмориш раката :)

17. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Јас многу често имам гној на крајниците, па ако не ти е гадно би ти препорачала да застанеш пред огледало, на показалецот да ставиш шеќер и да ги пукаш гнојните кеси (да ги гребеш крајниците) и ќе плукаш гној. Откако ке ги исчистиш целосно, изеди еден лимон. :)
    Јас секогаш го правам ова, и е многу ефикасно и брзо делува. После можеби ке ти се појават уште малку гнојни кеси, па ке ја повториш постапкава два-три пати и ќе бидеш како нова ;)

18. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Последниве неколку дена воопшто не ми е добро, постојано ми се лоши, немам никаков апетит или ако ставам нешто во уста одма ми ствара киселини. Успут вадев осмица, пијам антибиотик.. ама до сега не ми се досило да ми биде волку тешко(барем од тоа не верувам дека е, или сум си го расипала желудникот од нередовна исхрана). Чаре?

19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Да не ти е од антибиотикот? Прочитај у упатството види, да не пишува дека може да предизвика некои мачнини. А и чим спомнуваш нередовна исхрана, може и од тоа да е..посети лекар. :)

20. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Гинеколог има некаква врска со анус? Ако отидете на гинеколог може да се направи снимање или било каква проверка на аналниот отвор? Или тоа на друг доктор?