Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    најверојатно е хематом, кој брзо ќе ти помине. Можеш да се мачкаш со Хепатромбин-идеален е за модрици. Следен пат кога ќе ти земаат крв од вена силно мн силно стискај со памукчето врз вената за да не ти се направи повторно хематом.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Не е ништо страшно, сигурно малку задоцниле со одврзувањето на раката после вадењето на иглата, па од притисокот истекло малку крв околку и се створила модринката. Ако ти пречи, пробај да ставаш облоги од кромид тој помага во ресорбирањето на крвта.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Неколку дена сум на инфузија и уз неа ми ставаат спазмекс и кетонал. Сабајлево пак примив ама болки сеуште имам. Веќе не ми се оди пак на итна, зошто ме гледаат попреку, штетно ли е да си се напијам сама кетонал?
    Некаде читав дека е штетен за бубрезите, а ете мене ми го даваат.

4. M.K.18

M.K.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Izvinete prvo sto pisuvam na latinica megjutoa na kompjuterot nemam makedonski font, a moram da pobaram sovet.
    Pusam cigari veke 7-8 meseci i poslednive 2 meseci epten se raspusiv, po cela kutija na den, i otkoga ke gi ispusam site cigari se osekam vinovno bidejki znam deka ne e ubavo. Nekoj sovet kako da namalam so pusenjeto ili da gi otkazam? Fala vi odnapred devojki :)

5. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    на дечко ми од изгореници од сонце почнале да му излегуваат плускавци на кожата, а несака да оди на доктор, имали некој маст со кој може да го мачка местото или може и обичен маст за плускавци да маже?

6. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ^ Нека се мачка со алое вера. Чуда прави гелов...

Него, мене цел ден ме боли забот. :sweat: :(
    Прееска се напив аналгин и ми се смири привремено (поточно 3 саати), ама сега почна уште поинтензивно да ме боли и се напив вентор. Еве го се смирува сега, ама не е тоа - тоа :( На дежурен нема шанси да одам сега, не сакам да ми го чепкаат затоа што од што ме боли самата себе ќе си удрам бокс на таа страна ми се чини :sweat: Патем на забот што ме боли ми имаа ставено лек пред некое време... Што да правам кажувајте, ноќеска изгледа ќе дежурам ;(

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.799
    Исчепкај го лекот, лесно би требало да се извади, ако уште ти стои се разбира. Ако ти е пломбиран, може и да отечеш. Ако приметиш црвенило и оток утре, ќе треба најверојатно да земеш антибиотици, ама не мора да значи дека е од забот конкретно, може и џеб да е, се активирал на топлово. Во секој случај, ако продолжи да те боли, ќе мораш да одиш на стоматолог, ако не ноќеска, утре сабајле обавезно.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    81.070
    Јас колку што знам кетоналот е штетен за желудникот.
    Напиј се,не е ништо страшно.Јас долги години го пијам за смирување на менструалните болки и пијам форте едно или две првиот ден кога добивам.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Анабела на одложувај, утре (или уште вечер ако не можеш да издржиш) одма на забар. Јас имав расипан заб и исто ми ставија лек со што заболекарката јасно ми напомена дека по 14 дена треба да дојдам на контрола за да ми го поправат. Јас си одложував неколку месеци, лекот беше паднат и си ја залажував болката со аналгини. Да почекав уште малку ќе требаше да ми го извадат цел заб, затоа не си играј.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  10. antoanets

antoanets Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Девојки имам проблем. Косата ми опаѓа ептен, еве до состојба кадешто главата ми се гледа. Од што е можно да е тоа? Дали од некое хормонско порементување, некоја болест-недај боже... ? Општиот лекар вика ништо не е тоа, а сите им паѓа :envy: . јас не ми е верно да е онака бидејќи како што кажав енормно ми се познаваат дупчиња на глаата. Ве молам за помош.

11. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    може да ти е од гелови или други средства ако употребуваш за коса, од нив многу опаѓа косата, може и да ти е наследно, но ако мислиш дека е нешто посериозно барај да ти направат испитувања да видиш од што ти опаѓа, како превентива купи некој шампон против опаѓање, ги има во аптеките тие медицински што се незнам точно како се викаат

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.799
    Штом имаш голем проблем со опаѓањето, нека ти даде матичниот лекар упат за кожно, а оттаму ќе ти кажат каков точно проблем имаш, па и на ендокринологија ќе те упатат ако треба.

13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    сакам да прашам од што би можело да ми е, во десното уво чувствувам како ветер да ми дува одвреме на време и како да си го осекам пулсот :(

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Може ти е затнато па треба на чистење.

15. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Дечки ја направив една глупост :tmi: не беше намерно у брзање беше :@
    пијам скоприл од 5мг. ама го пијам 1/4 е сеа брзав и место 1/4 ја испов пола :devil: може ли нешто да ми се случе, мислам нешто да е штетно :?: :?: :doh:

16. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577

од 1/4 + ништо неможе да ти се случи, да го испиеше целото пакетче е тогаш и те како ке ти се случеше, сега прескокни го следниот пат кога треба да испиеш, после тоа пи си ги нормално и внимавај :)

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    11.828
    Јас не би ти препорачала да скокаш доза. Ќе се изгуби дејството на лекот целосно. Продолжи да си ги пиеш како до сега. Освен лесна вртоглавица не би требало да имаш некои други несакани дејства.

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Голема надуваност во стомакот осејќам ....не можам салам ни до тоалет да отидам лек ?

19. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Земи направи стомачни,еве 50 нека бидат,испиј 1л вода и за 2 саати сигурно ќе ти проработи метаболизмот..Јас трчам и правам стомачни и одам два пати дневно во веце,а претходно пиев апчиња.Ако не сакаш да се мачиш со стомачни,оди во аптека купи си Dulkolax и цревата ќе ти излезат за неколку часа :) Се надевам помогнав.

20. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Прочитав дека си бремена па можно е да си го слушаш пулсот (тинитус) поради анемија или поради зголеменото количество на крв од бременоста. Ништо страшно ама направи една крвна слика за секој случај :)