Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    11.828
    Те гребе? Ако те гребе можеш да си направиш карамела (прегоруваш шеќер, па му ставаш млеко. Тоа зоврива и на крај додаваш малку маргарин) или па лижи пастили Септолете.

На zlatnaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    57
    Фала ти многу ми даде идеа добро е тоа а што е највазно и вкусно е не е како некој бабински лек :D Одма ке си направам :*

3. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Мој совет е веднаш да одиш на доктор,и мене така ме болеше многу ама реков ај ќе ми помине и следниот ден качив температура и морав на доктор.

Инаку имам еден проблем-штотуку се излечив од горенаведеното(бев на инфузија) но неколку дена по тоа почнав да кивам(поретко) и многу да ми е затнт носот.Таман едната ноздра ќе ја одзатнам,другата се затнува.Во понеделник имам контрола,но многу ми пречи затнатиот нос.Пробав и со спрејови и се ама ништо не помага!

4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    На прстот на ногата (показалецот) имам набодено парче дрво во ноктот. 4 дена не го допрев, и пред некој ден кога го стиснав почна да тече гној, и многу да боле. Исто се случи и денес. Само што прстот ми е отечен и црвен. Кажете нешто како побрзо да го извадам парчето дрво, или како да ми растече отокот. ;( Го прашав татко ми но тој ми рече дека дрвото што е во ноктот треба да скапе, па за да падне. :puke:

5. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    помагајте феминки,страшно си го изгорев целиот прст,показалецот...ужасно ме пече...што да ставам?

6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Кантарионово масло, ако немаш тоа млеко :)

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    благодарам...немам масло ставим домашен мевлем од Катарион,се надевам ке помогне... :@

8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Си требала одма да го извадиш па да исчистиш со алохол. Не знам, ако не можеш сама оди на лекар ќе ти го извадат и ќе ти го зачистат со алкохол и бетадине може.

9. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Теди што поскоро извади го, не знам што си чекала до сега...пробај со чупалица и гнојта истискај ја да не ти се инфицира уште повеќе. И обавезно стави алкохол!

10. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Не знаев каде да го пишам прашањево, ама веќе страв ме фати.. Веќе подолг период на гаќичките имам нешто како бело прање, значи не е пред да добијам или слично, имам веќе скоро месец она константно. Ќе се избањам и за некој саат лом, како да не сум се бањала или туширала.. Да не знае некоја да не имам некаков проблем или е тоа нормално? Веќе почнав да се плашам.. :?:

11. MileyCyrus1Fan

MileyCyrus1Fan Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    130
    Здраво! Јас имам 15 години и пред некое време забележав дека едната града ми е поголема.Прочитав некаде дека тоа било нормално но гледам и едната брадавица ми е поширока и општо таа града ми е поцврста. Нормално ли е сето ова ?

12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    ^ Нормално е.

Јас да си прашам, не за мене, за мајка.
    Кога јаде устата и’ отечува, мислам чувствува како да и’ е отечена исто како тогаш кога јадеме сончоглед или нешто многу солено, без разлика на тоа што јаде секогаш вака е. До што може да е? Некои и’ кажале да си испита шеќер во крвта, можно ли е да е до шеќерот?

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Ако има боја и мириса е некоја бактерија, ако нема тогаш е нормално :) некои жени се склони на тоа , да имаат повеќе исцедок :)

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    За да ти се среди земи Флажил, само мислам сега на рецепт одат. Ептен се ефикасни.

На blond и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  15. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Aни, не знам дали си сексуално активна, но Нео Пенотран Форте вагиналетите се одлични.3-4 вагиналети и среден проблем. ;) Не е штетен во комбинација со Флажилот, кој исто така ти го препорачувам.

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Прегеска кај 1 саат вечерта, повратив. А сега се осеќам чудно. Ми се јаде, а кога ќе помисам на храна ќе повратам, + имам температуа 37 со 2. Незнам што да правам, а и сама сум дома. :@

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Најверојатно си закачила вирус.Испи лидаприм ,пиј чај,и одмарај.А можеби најпаметно е да одиш на лекар :!:

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не знам дали може да е од шеќер во крв, ако некои велат дека е можно нека се испита тоа ама на комшика и отекуваа усните како искасана да е и испадна алергија ама не знам од што.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.082
    Обавезно испиј некое апче за температура,парацетамол помага многу.Јади полесна храна,комбинирај повеќе овошје и зеленчук.
    Ти препорачувам наутро да си јадеш банани и чај да си пиеш.
    Ако не ти се намали температурата,веднаш на лекар.

20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Ако јаде со метална лажица можно е и од неа.Нека проба со пластична :)

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.