Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Женски имам проблем со лицето, почнаа да ми се јавуваат акни на долниот дел од оразот, почнувајќи од увото некаде до устата/долната вилица.

Мислам дека се работи за пореметување на некој хормон, па сакам да си ги проверам жлездите,е сеа сакав да прашам за да одам на ендокринолог ми треба упат од матичен само така?
    Има закажување? Ако одам ке одам во државна, ама читнав нешо во темата за ендокринологија, наме многу пишано ама око ми фати постот на Doozy, пишала дека треба да се оди прво на гинеколог па после на еднокринологија, зошто? зарем не можам да одам дирекно на ендокринолог?

2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Мене ми се случувало на периоди, обично кога сум спремала испити... заклучив дека ми е од недоволна наспаност и од претерано консумирање на кафе. А чувството е ужасно, болката огромна, буквално како да си добил нож во срце, ти се зема воздухот... многупати по скали не сум можела да се искачам, па седнував да одморам.
    Пиј витамин Б6 и ако пиеш многу кафе намали на само еден филџан дневно, мене така за ден-два ми исчезнуваа тие напади.

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    понекогаш но многу ретко ми се случува срцето да ми чука засилено и во тој момент да ми се поремети дишењето ама мноу ретко се случува ова и трае пола минута и ме загрижува :worried:

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    126.761
    не чувствувам никаква болка ни бодеж само жештина која трае неколу секунди

5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Татко ми има сончаница. Цел е црвен, има температура 39, лежи не може да се мрдне. Цел е со ладни облоги, пие малку водичка и кока кола. Го мачкавме и со јогурт, ама никако да му биде подобро. :(
    Од што би му било подобро?

6. VayaConDios

VayaConDios Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    99
    Ако е така сериозно, идете на лекар.

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Продолжете со ладните облоги и мерете му постојано температура. Давајте му ладни напитоци. Нека седи во затемнета и добро изладена просторија, без вклучени извори на топлина (сијалици,компјутер,тв). Ако се јави преосетливост на звучни или визуелни сигнали или главоболка,зуење во ушите, болки во мускули утре посетете лекар. Исто ако не му се спадне температурата. Или ако почне да повраќа. Обавезно на лекар. Таму ќе му дадат соодветен третман,инфузии,евентуално аналгетик за болката во мускулите и сл.

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Вајлд ставајте му влажни облоги и често менувајте ги. Нека пие течности, сигурно е многу дехидриран, само не кока кола, препорачливо е раствор на електорлити го има по аптеките (ама сега е доцна, нема од кај да купите :?: ) затоа нека се напие чаша солена вода, а потоа нека продолжи да биде минерална вода.
    За температурата нека се напие парацетамол, нема да му штети.

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Навеќер додека спиам започна да ме фаќа грч на левата нога т.е до пред неколку дена на левата нога ама еве последниве два дена почна и на десната знае ли некој од што може да ми е ова ? :?:

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683
    Добро утро!!
    Од вчера навечер околу 1ипол почна многу да ме боли левиот бубрег. Немав ништо дома и чекав да ми помине.Но,оддеднаш почнав да мочам многу често и толку што ме болеше неможев да заспијам.Од аптека ми дадоа апчиња Buscopan, земав едно и сум заспала некако..сега станав околу 8 саат и уште ме боли ама многу малку но сепак осекам како тежина и земав уштеедно апче :sweat: исто така ми доаѓа да мочам секој 20 мин и одам пуштам неколку капки. Многу сум загрижена дајте ми некој совет!! :(

11. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Обично кога фаќаат така грчеви,викаат дека на телото му недостасува некој минерал. Мене такви грчеви ме фаќаа пред да дознаам дека ми е пореметена функцијата на тироидната жлезда. Имав недостаток на јод. Откако сум под терапија ме фаќаат ептен ретко. Можеби не е ти е ништо, а може и минералче ти фали. Поздрав

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Обично станува збор за мускули, се стегаат претежно кога сме психички напнати.

Пробај со магнезиум, многу помага.

Обавезно пиј и увин чај, за да не си направиш инфекција од честото мочкање. Помага и за прочистување на бубрезите.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Јас мислев дека сум настинала па ме боли бубрегот , а тоа сум имала камен :x :sweat:
    Ми рекоа да продолжам со апчињава ако имам болки , а за каменот се спуштил надоле затоа имав преголеми болки вчера , почнал да паѓа , и рече дека 90% ке го измочам , дај Боже!!! :(
    За 2 недели треба да одам пак на ехо да ме види
    тоа е.. :(

14. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Женски да ве прашам нешто, била некоја до сега од вас на преглед за полицистични јајници? ме интересира како изгледа еден преглед, мислам дали прават ехо само?

15. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    :) Прават вагинално ехо и одма ти кажуваат дали имаш.

16. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    и јас имам еден проблем,пред две недели почна да ме боле левата страна под ребрата неможев ни воздух да си земам ни па да издишам,бев на лекар ми ставија инекции и ми помина,пред 3-4 дена истата болка пак :sweat:,во саботата испив 4 апчиња и ништо не ми помогна,денес бев пак на лекар и ми дадоа упот да одам на ехо бев си закажав но некако стра ме фаќа што може да биде ако го има некој истиот проблем нека пишее оти ме фаќа паника :sweat: ;(

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    што инекција ти ставија ??? и што апчиња си испила писи ни

18. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    девојки дали нагло може да заслабне крфта? пред два месеци напрвив детален преглед на крф и се беше ок ,железото ми беше супер се во ред.но после циклус (ми заврши пред 4 дена) осекам како несигурност кога се движам,ама и притисокот ми е 100 со 60,ми се спиеше постојано а имам нормален апетит.бев и бледа на лице денеска се раздвижав малце и добив боја.мама ми вели не ти од крфта туку од тоа што имаше циклус и дека некогаш и неа и се појавувале вртоглавици,што мислите?

19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    После циклус неколку дена крвта е секогаш послаба. Нормално е, сепак се губи крв, а влијание има и обемот на крварење.
    Пробај со видамини или нешто природно да ја појачаш.

20. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16

Секако дека може да биде од циклусот и притисокот, ама може да биде и од времето. Мене ми се вртеше околу 1,5 месец, се извадив од памет и само од себе по малку си поминуваше. И сега знае да ми се приврти ама се навикнуваш. Поз.