Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Барав посоодветна тема ама неможев да најдам. Дали е некој запознаен со процесот за истегнување на ногата доколку е пократка, од прилика да ми кажи нешто, колку време трае и слично.

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Откако ми ја украдоа ташната, а и периодов ми е таков, малку стресови и нервози, почнав да имам цело време болки во задниот дел на главата, малку над тилот. Некогаш толку ме боли што ми пулсира кога се движам, значи зборуваме за тапи болки со секое стапнување на земја. Мислев дека ми е од недоволно спиење, затоа што во последната недела дневно спиев немирни 5-6 часа максимум. Ама еве, ноќеска отспав добри 7-8 часа и повторно ме боли. Мерев притисок, 140 со 70 ми беше, и планирам да одам на лекар деновиве, ама додека отидам, не е лошо дали некој имал слично искуство со ваква болка да сподели....

Моите дома и луѓево од околина ми викаат опушти се, напиј се некое апче за смирување, не мисли на тоа, се ќе се среди, легни и спиј, сосила натерај се да спиеш подолго... И јас стварно, не сум којзнае колку испотресена, или јас мислам дека не сум, а потсвесно се нервирам, не знам стварно. :|

3. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Пиј бедоксинче, 2 на ден на 10-12 саати. Смирува стварно. Истото ми се случува мене некогаш, на исто место, исто чувство, ама тоа ми се случува кога не сум отспана, мислам на лоши работи, не сум јадена.. Јас не сум била на доктор, мислам дека не е ништо страшно, ама ако одиш кажи ми што ќе ти кажат. А до тогаш, само бедоксинче и одмарај.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Дузи, мој совет ти е пред да одиш на лекар да не пиеш лекови, затоа што само ќе ти ја замаскираат состојбата. И лекарите нема да имаат точни симптоми. Пробај да спиеш, пиј чаеви ,камилицата релаксира,медот исто така. Прошетај пред спиење да се умориш. Легни си во добро проветрена и затемнета соба. А, за болките оди на лекар. За секој случај. Да си бидеш мирна.

5. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^ Исто може и да им кажеш на домашните да те масират на вратот и нагоре кон главата, да се опуштиш малку :) и не се нервирај :) . Од стрес и напнатост и мене страшно почнува да не боли таму глава.

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сум немала искуство, ама најлогично ми е со некаква операција, природно не знам дали може. :^)

7. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јас колку што знам се прави операција,при која се кршат тие коски кои треба да се истегнат,и се чека некој период да се состават сами (нели си создава коската сврзно ткиво) и автоматски на тој начин малце се продолжува. Наши пријатели тоа го правеа на синот, на двете нозе бидејќи беше низок 145 см, и после целата постапка некаде за 10см успеа да се издолжи. Целиот процес и долг, некаде околу 6 месеци трае заздравувањето.

8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Еден совет од мене, за тие што сеуште не знаат, кога ќе ве испржи медуза не излегувајте од солената вода, напротив останете во неа подолго време, не излегувајте на сонце, не ставајте на местото алкохол или слатка вода. Останете смирени, при свест, боли ама ќе се истрпи. На местото кај што ве допрела медуза ако во моментот не можете да останете во солената вода, треба да се стави урина (значи да ви се измоча некој на местото ;) ) или ставете лимонов сок.

9. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Дузи ајде биди ти жива и здрава, ќе се среди. Тоа ти е од секирање, од напнатост ... Ништо, земај по едно бедоксинче на ден и не мисли многу. Знам не е едноставно ама се случило, готово. Не се нервирај, материјалното се враќа ама здравјето потешко.

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Девојки, ме боли грлото страшно, поточно едниот крајник...Ужасно...Вчера бев на лекар ми дадоа антибиотик, но од вчера приметив дека кога треба нешто да голтнам, вода или храна, ме боли некако надоле, сфаќате, цевката и истовремено на истото место на грбот...Незнам од што ми е така, но се плашам стварно...
    Совет или утеха? ;(

11. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    Сакам да купам ортопедски влошки, во аптеките има повеке видови, па ако некоја од вас носи нека ми препорача некои :)

12. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    Тоа за мочањето е точно но треба ти сама да се измочаш на тебе,а не некој друг зашто така ќе добиеш инфекција ;)

13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    126.761
    знам дека другарками исто ја болеше крајник а таа неможеше воопшто да голта и ја болеше неможеше ни вода да пие пиеше полеќа со цевче и само дробена храна и таа едвај ја голташе...значи не се грижи ке помини ништо страшно

14. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Исечен домат е бр 1 лек за опекотини од медуза.

15. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Што е тоа аневризма на мозокот??? ;( отворив и таква тема ама си викам и тука да пишам многу ми е важно и итнооо

16. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Па тоа е патолошко раширување на некој крвен сад (артерија) во мозокот и можи да не дава симптоми но е прилично опасно бидејќи е многу лошо ако навреме не се дијагностицира и можи да настапи крвоизлив во мозокот,а со тоа и потешки последици. :worried:

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ова ми се случи неколку пати денес, значи чувствувам дека неможам да земам воздух убаво. :?: Или при длабоко вдишување, ме заболува грбот, онака остро, како нож. Многу се плашам затоа што првпат ми се случува вакво нешто. Можно ли е да е од стрес, или па од цигарите? И има ли потреба од паника? :worried:

18. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Стрес не, ама настинка сигурно.Не се секирај.Поз.

19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.565
    Ај помош ! На левата брадавица како распукана е и нешто како ткиво е мало ,тртка ли е незнам што е како испакнато ткиво ме боли многу , не можам ни да го допрам.Го покрив со памуче да не се иритира , ако знае некој нешто нека пише барем да ставам нешто да не ме боли толку

20. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Луѓе 3 дена не јадам ништо, 2-3 лепчиња најмногу во денот. И тоа со сила, а ми се повраќа.
    Вчера се мерев сум ослабела 2 кила. Денес ми е страв да се качам на вага.
    Како да си го вратам апетитот? :(