Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16

Кантарион,ама појси на лекар за секој случај.

2. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16

Што е ова што ни се лоши на сите, вас бар 2,3 дена, а мене ухуууу од кога,претежно со сила јадам, страв ми е да се мерам. Што ке се прави?????

3. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Девојки знаете ли некоја крема или некој народен лек што помага за отстранување на флеки ?? :?:

На ногата имав гребаница и нели како тромбче што се создава си отпадна ама местото ми остана црвено- жолтеникаво. :(
    Исто и на рамената на места кадешто сум имала акни, се исушија и ми останаа темни точки. Ако некој знае нешто ефикасно нека сподели. Се надевам нема да ми остане лузна? :tmi:

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    За лузни најпозната крема е контратубекс, само треба редовно мачкање и убаво втривање на кремата.

5. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272

Витамин Б комплекс може да помогне :) .
    Тие допридонесуваат за зголемување на апетитот.

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Emche-kremche

Emche-kremche Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Милам дека ова е најсоодветна тема за да прашам. :)
    Прееска ме болеше стомакот,ама кратко беше,неколку секунди и одеднаш ми се слоши и се онесвестив.Што може да биде тоа? :?: :|

7. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Душо, ти воопшто не се храниш здраво за твојата возраст. Те опоменав и на другата тема (УН диета), и еве почнало.
    Да те потсетам:

и:
    Посебно мислам на болдираното. Тоа е премалку храна за некој кој има само 14 години и е во фаза на раст и развој! Собери памет дете! Жал ми е за тебе. Не верувам дека си дебела воопшто. Можеби се разликуваш од своите врсници, но сигурно не до толку да не можеш само со физичка активност да го поправиш тоа. Немој да се лутиш, те молам размисли.

На Divinebutterfly, Emche-kremche и sunfemina им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    22.934
    Најдов тема за испукани капилари, но на лице.
    Затоа овде пишувам, моите не се на лицето, туку на нозете.
    2месеци работам секој ден по 9 саати сум на нога. Никогаш толку немам одено и стоено во животот. И ми испукаа капилари на нозете на одредени места. На бутовите, на листовите, под колената. Не се познаваат многу ама како низа се, и ме нервираат. Како да ми поминат? Или ќе ми останат засекогаш? :(
    Инаку, мајка ми нема испукани капилари, но ете мене ми се појавија, верувам од работата.

9. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Има и посебна тема за испукани капилари telo/ispukani-kapilari-t2309/20.html?hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B8#p1116809 ама некое делотворно решение не баш.. :( И јас истиот проблем го имам, во последно време се повеќе имам испукани капилари и тоа во горниот дел на нозете, но не знам што да превземам за да исчезнат :^)

10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Пред недела дена се вратив од одмор, поприлично исончана ( прво бев жар црвена, ама за два-три дена добив фантастична боја) . Пред два- три дена кожата почна да ми се лупи, ама знаете како, како точкици бели ми се појавија (флеки) се гледа дека пука кожата, ама ни можеш да ја лупиш ни ништо (првиот ден се перутеше, сега ни тоа). Да додадам, не ме чеша барем.
    А за две недели правам свадба, а ова ми е на рамениците и на рацете :lol:
    Помагајте, ако се може :hai: :hai:

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.085
    Отиди во аптека,да ти дадат некое кремче,штом кожата почнала да се лупи добро е.Ако не ти дадат ништо во аптека,посети си кожен лекар.
    Тоа е,друго незнам што да ти речам :?:

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    прашањево мислам дека е на место ако може некој нека се потруди да ми одговори
    значи вака сега бев да си земам резултат од пап тест и се е ок само има заокрузено едно вака
    ИНФЛАМАЦИЈА--(вклучува типицна обнова)
    гинекологот нешто ми објасна ама не добив одговор како што сакав па затоа се обракам до вас за помош :clap: :clap: :clap:

13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Секојдневно мачкај го телото со хидратантен крем, имаш какви сакаш и од тие за после сончање. Ќе помине перутењето.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Земав хидратантен крем од аптека-Неутрогена, па се мачкам (перутењето ќе помине, ама овие шаренициве, којзнае дали некогаш ќе поминат :@ ), а бе најголем малер сум, ќе бидам шарената невестата (барем ќе ме запаметат по нешто) :lol: :lol: :lol: :lol:

15. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    A контратубексов оди на рецепта? :?: :?:

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    луѓе пред некој ден си го чешкав рбетот, и имам една бемка, ама полна бемка како тртка, и пола ја откорнав :x . Mалку болка осетив ама не и придадов значење, зашто не ни знаев дека сум ја откорнала пола.
    и вчера се фаќам, гледам ми виси, му покажувам на овој, вика лелеее пола откорната, и ми залепи ханзаплас :x до сега не ми се десило да ми се откорне, сега ми е страв, страв ми е и на грб да спијам леле :( Mоже нешто лошо да ми се случи? :worried:

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не оди на рецепта, го има во сите аптеки и скапичок е ама велат дека помага.

На Sarasweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Вака лудо,остави ја засега така и види дали ќе зарасни за некое време.Ако има некои промени на местото,да менува боја,да се зацрвени,да се зголеми или да те боли ќе е подобро да одиш на дерматолог да ја проверат,пошто овие бемките не се баш едноставни.Се надевам да зарасни без проблеми.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    не оди на рецепта на приватно ти е некаде околу 500-600 денари ама рачунај за ефект треба редовно користење од 6 месеци а инаку тубенцето и е малецко незнам колку грама баш

На Sarasweet му/ѝ се допаѓа ова.
  20. theboy

theboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    32
    пред некое време имав тешки изгореници од сонце и после лупењето на кожата ми се појавиа неколку бемки што исти такви и како мал кога еднаш горев исто ми се појавија па извезно време ги снема а пред некое време забележав под едната пазува имам една бела дамка како мало кругче што пред тоа не го бев забележал сега прашањето е дали е од сонцето таа бела дамка и дали бемките што се појавиа можат да ми направат проблем?