Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    И мене пред 2 месеци негде истото ми се случи, и многу крв ми течеше мене, бев на доктор и ми рекоја со хлорамфеникол маст да ја мачкам една недела, и по 1 месец на контрола, и се во ред е, си порасна пак.

2. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Појди си на доктор одма,ке те прегледа не чекај. Ќе те премачка со нешто и ке ти каже со што да се мачкаш побрзо да зарасне.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Нешто за смирување на кашлица?

4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    ACC Akut (ама ако не е сува кашлица), а за сува кашлица чај од бел слез.

На Feminkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Веќе 2-3 дена ми се лоше и имам нагон за повраќање. Многу малку јадам. Желудникот ме малце боле и имам грчеви. Можно ли е да ми се појавил пак чир? Или пак од хеликобактер? Ама до сега не ми било вака.

6. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Не верувам сега владее вирус со повраќање пролив и велат дека водата не е нешто убава за пиење и е причината за овај вирус,секој втор ваму кај нас го има поминато ова сепак види ако потрае ова посети си доктор ке ја дознаеш вистинската причина :)

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    126.761
    А за секој случај провериси бактерија и мене така ми беше долго време и за жал ја имав хеликобактер и после сите терапии не исчезна :^) затоа провериси совреме за секој случај

8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ја имав бактеријата во мене. До пред 2 дена немав ништо, ни да ме заболе желудник, ни да ми биде лошо. Еве сега почна да ми се гаде и повраќа, ништо не ми се става во уста. Ја немам проверувано одамна, можно е да ми исчезнала и пак да ми се врати. Што знам. Страв ми е да не е чир пак. :worried:

9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    126.761
    таа се враќа и при најмал стрес,не се грижи сигурно не е ништо страшно јас постојано имам вакви проблеми дури почнав и да не се замарам со тоа.Би ти препорачала капки Про хербис од златна пчела на природна база препорачани од доктор специјалист од ск мене од нив ми е подобро ама треба редовно да ги пиеш :!:

10. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Дечки ве молам кажете што да се напијам, не можам веќе. Цел ден ми се лоше и повраќа, ептен малку јадев само. Се напив омепразол, не помага. Не можам ни да повратам од што немам ништо во желудникот.

11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    reglan ili renatadin kapsuli za zeludnik a streptazol kapsuli ako imas i grcevi vo stomakot i jas ista bejla imam hahah

12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Малце ми е подобро. Јадев бисквити и малку пив јогурт. Утре во секој случај ќе одам на доктор.
    Фала ви.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Мило ми е :) И не пиј апчиња на гладно,ни омепразол,ништо,подобро прво нешто да касниш,еве убаво што си успеала и толку да јадиш :) А утре оди на една проверка,да,ќе те прегледаат убаво.

14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Добро ќе сака некој да помогне или не? Да беше трол сто мислења ќе се испишаа.

15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Ееее не се лути пак и ти :D мала шала
    Понекогаш се дешава кога си во овулација. На моја другарка и е скоро секогаш така а мене 1-2 пати ми се случило. :!: Испитано и од гинеколог , не се грижи и не му ја мисли. Ако имаш крварење тогаш посети гинеколог а ова не е страшно воопшто

На JuLleE и starbucks им се допаѓа ова.
  16. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Во паника сум. Не ми се случило до сега, а и малку ме болат јајниците. :worried:

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Од тоа е, јас некогаш кога сум во овулација знае да ме корнат јајници и јако бело прање кое потоа за 1 ден го снемува (се филмам дека сум преладила јајници додека не видам денови дека тоа е тоа)

18. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Не се плаши ако било само малу како една точка или две мене редовно секој месец ми се појавува и после една недела добивам после тоа.Не е страшно па овај месец јајниците ме болеа и дури две недели до аналгин стигнав да пијам па еве дури денеска добив различно од циклус до циклус све некои нови предменструални знаци имам.

19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не е една точка, повеќе е. Еве и сега имам, некај кафеаво е. А и чеша ме доле малку. Загрижена сум. :worried:

20. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Не се плаши не е ништо страшно, во овулација си ( ова се случува на средината на циклусот и некогаш може да има баш крваво-кафеав исцедок) Кога мене прв пат ми се случи бев испаничена. Ќе добиеш за точно две недели од денес ;)