Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не верувам, никогаш не ми е точна менструацијата. Добив на 31 април, следната ми беше 14 јуни, а после 26 јули. Овој месец не ни очекувам дека ќе ми дојде.

2. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    А дали можеби почувствува некоја болка во еден од јајниците? Стојам на тоа дека си во овулација и баш да ми кажеш дали ќе добиеш на 1-2 септември :)
    Крвава овулација не е ништо страшно, но ете ако продолжи и наредните денови отиди на лекар

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Малку ме боли и во двата, осеќам како жежење, печење. Прв пат ми се случува, под стес сум , страв ми е да отидам во тоалет веќе. :worried:

4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Дефинитивно си во овулација, а жежењето каде го осеќаш, во јајницие?
    Преиспитај се, пиеш ли антибиотик некој, како си со стресот и ќе видиш дека нема ништо страшно. Јас секогаш кревам вакви паники за ништо, посебно кога ќе ме зачеша долу, и трчам на гинеколог, а жената само ми вика 10 саати седиш не паничи од тоа те зачешува, па луѓе сме :lol: :lol: :lol:

Не се плаши, од овулацијата ти е.

5. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Да во јајниците. Не пијам антибиотик. Имав проблеми со желудникот, ми се гадеше и повраќаше, па се напив Омепразол завчера, а овие 2 дена пијам Ранитадин. Ова вчера ми се појави, нема шанси од апчињата да е.

6. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Sturbucks можно е да си во овулација, но за секој случај посети си гинеколог, направи си едно ехо.

***Иначе пак јас ќе тупам со контратубексов, ај некој што има користено нека ме просветли.

Отидов во аптека им реков крема ми дадоа гел. Тоа ли е таа "крема" или има и крема и гел?? :^)
    Сега кога мачкам со гелов не се впива во кожата туку ми светка на површина и се суши како перут се прави гелов, отпаѓа...
    Како го употребувате вие гелов, или кремава не знам како да го наречам више ако е истото :lol: и ефикасен е или за џабе лупнав пари? :wasntme:

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Омепразолот да ги испиеш цела доза обавезно. После ќе одиш на контрола и ќе видиш како ќе ти биде, ако пак ти се јават проблеми ќе треба да испиеш уште една доза. Само јас мислам ти си под стрес и затоа желудникот те јаде. Пробај и со чаеви посебно нане, мајчина душица и кантарион.

8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Од шо може јазикот да ме боле од десната страна, посебно повеќе кога ќе го притиснам ?
    Не сум изгорена.

9. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Да не имаш афта? од то многу боли :worried:

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Може афта, може да е пресечено веројатно при јадење со заби ... Најубаво земи вит Ц пиј деновиве па ќе видиш.

11. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    295
    Девојки , на таткоми веќе неколку дена му се отечени нозете. Има проблем со желудник и iизминатиов период не се движеше . Му ставам облоги од ацидиборици ама отокот не се симнува... да не имате некој совет ? :(

12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    ^^ Мермаид зашто тие облоги од ациди борици, јас колку што знам таа не е за оток. :?: (мислам беше микробицидно и фунгицидно средство, се користи и за изгореници, ама за отоци не сум слушнала до сега).
    Инаку не знам што да ти препорачам друго освен масажа... да пробате со некое мрсно уље или млеко за тело да му ги измасирате нозете на човекот, така по интензивно, за да му се подобри циркулацијата... исто така не е лошо да ги подржи некое време во ладна вода.

13. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Ациди борици е за отоци, ама да не има некои проблеми со бубрезите? :?: Само тоа ми падна на памет, дека обично при проблеми со бубрези се здржува вода во телото, па отекуваат нозе. (Но и немора да значи дека се бубрези, да не те плашам). Нека пие повеќе вода и нека внесува помалку сол. Исто може и масажа, ко што кажа Лолипоп.

14. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Се надевам дека некој ќе знае да ми помогне... Тетка ми има висок холестерол скоро 9ка, некогаш и 11ка... ПРЕМНОГУ... Дополнително сега и е трудна 5-6 недела... Ве молам ако некој знае некој лек кој би го смирил холестеролот а не би штетел на бебето да обелодени, бидејќи веќе со години се бори со него но никако, тој пак се враќа... А премногу внимава на храна, слаба е преслаба, но холестеролот е секогаш тука... Совет?

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Денес имав малце, беше како бледо-розево и јајниците ме болат малку. Ја прашав вчера комшиката, медицинска сестра е, ми кажа дека е можно некоја циста да ми пукнала и ако и денеска ми се појаве да одам на гинеколог и дека не е ништо страшно. Сепак нема да одам на гинеколог. Се загрижив оти прв пат ми се случува, ако уште еднаш ми се појави тогаш ќе одам на гинеколог.
    Мислам дека сум во овулација сепак.

16. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    епа вака има едно 4-5 дена стомакот многу ме боли..многу јас првин мислев дека ќе ми дојде и ок е....но не ми дојде....пиев некои чаеви ама ништо не ми помогна..хелп :(

17. srceto012

srceto012 Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Вака...во делот кај препоните често ми излегуваат некои топчиња(така да ги наречам,зашто не знам ни ја што е) и ги мачкам со црната маст и за некој ден ќе ми се смири и ги снемува.Меѓутоа после некоја недела пак искача ново.Значи коа ке го допрам тоа е најверојатно од внатре,инаку вака надворешно ништо немам.зборам за малку поголеми топчиња,не се баш малечки.
    Нешто сериозно е ова или...?
    Фала за помошта.

18. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Сок од три-четири лимона и 4-5 чешниња лук (згмечени), се варат со еден литар ипол вода додека да зовријат. Потоа се процедува, се лади и се става во стаклено шише. Се пие секој ден насабајле на гладно по една чашка од ракија. Е сега малце ќе си мириса на лук, ама е 100% природно.

Чај од магдонос, да вари секој ден и да пие по најмалце пола литар.

Свекрва ми има многу холестерол, и сега кога беше на лекар докторката и кажа овие природни лекови да ги пие, доколку несака да пие лекови.
    И честитај и на тетка ти на бременоста. Поздрав

19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054

Холестеролот во бременоста не се испитува. Инаку помагаат и фстаци.

20. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Можеби се поткожни влакна и мене ми се имаат појавувано ама не толку често како кај тебе. Пробај дали е можно да го стиснеш, дали е како брунче :?: