Форумџика на годината

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Тогаш се почувствителни и можи се иритирале,дури и од градникот што се тријат.Намачкај ги со кремче,најдобро Павловичева,Нивеа,Солеа,некој таков помрсен и можи ќе помини. А и види да не е од тоа со каков прашок е перен градникот (макар што не верувам дека е ова),да не се иритирале од тоа.Ако има и некакви други промени тогаш веќе можиш и преглед нешто.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    А да не слабееш или да не качи некое кило?
    Може и до тоа да е.

А може и ако си исончана, ако се лупиш, до тоа да е.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    ^Проблемов го имам и во останатите денови...не само во ПМС. Само што тогаш е уште поизразено. :(
    А сум пробала со секакви креми, мрсни нормално, но подобрување нема. И јас помислив да не е од прашокот, ама не користам цело време само еден, па не верувам дека е од тоа.
    Инаку немам некои поголеми промени во тежината, слаба сум прилично, од секогаш.

Незнам навистина, не ми е проблем да одам на лекар, и ако продолжи вака ќе отидам сигурно. Само сакав да прочитам и други мислења, дали има шанса да е нешто сериозно, скраја да е. :|

4. neli123

neli123 Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Нормално е симптомите да се нај изразени во пмс затоа што тогаш градите се најосетливи. Меѓутоа ова може да се случува од нај различни причини. Пробај да носиш памучен градник, да не користиш сапуни и гелови за туширање кои ја сушат кожата (пробај со бебешки гел за туширање). Користи хидратантно млеко за тело. Купи од аптека AD капки и со нив птемачкувај ги пупките (масни се и помагаат да омекне кожата на пупките со што ке се намали или изчезне нејзиното лупење) . Ако и ова не помогне пробај да се мачкаш со крем Канестен 3 пати на ден (ако е габична инфекција ова би требало да ја спречи). И на крај ако сето ова не даде резултати (што не верувам), оди да доктор.
    Поздрав

На crazyinlove19 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Околу очите кожата ми е сува а на очниот капак и ме пече, кожата беше почнала да се лупи, не се познава ама ме нервира што ми е сува на тој дел каде е најнежна кожата, прв пат вака ми се појави, дали знаете што да мачкам на тој дел, ви благодарам :)

6. Kakoe159

Kakoe159 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Imam problemi so disenjeto 15 god. goga se dvizam mora da zastanam da se izdisam pa potoa da prodolzam, sum probal povece psihijatri imam primano povece terapii, odnosno antidepresivni apcinja, amam 29 god, koga legnuvam da se odmoram, samo sto ce legnam ce mora da stanam da se izdisam pa da legnam, custvuvam glad od vozduh, toa e simptom sto go custvuvam preku celata den, koga spijam toa sekako deka ne go pravam megutoa odma ko ce stanam se povtoruva izdisuvanjeto preku celata den istoto se custvuvase i koga gi piev antidepresivnite apcinja, ako moze nekoj da mi odgovori na ovaj problem sto treba da se pravi, isto taka da kazam deka pravev analiza na krvta i mi rekoa deka e se vo red.

7. eyesoftheocean

eyesoftheocean Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Брунчиња под Пазувите

Ми се појавија брунчиња под пазувите незнам од што може да биде тоа почнаа да ми заструпуваат а ме чешат и ме печат.Можно ли е да е од бричот? што да му правам за по бргу да ми поминат?

8. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Можно е да ти се појавуваат од бричот ако некој друг го користел пред тебе. За секој случај помини го со алкохол. Друго, исто така може да ти се појавуваат ако ставаш дезодоранс веднаш после бричење. Стави бебешка пудра, би требало да ти поминат.

9. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    31.294
    Здраво, вака еве неколку дена почнав да чуствувам жештина во долниот дел на стомакот :worried: Не знм од шо можи да е, да не е нешто сериозно и како карличниве коски кои ми се под абдоменот како да ме пецка нз :worried:

10. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Веројатно имам пишано претходно ама навистина не знам што ми е. Еден период ми го снема тоа а еве, сега пак одвреме навреме ќе почувстувам болка кај желудникот. Ме пече кога ќе апнам било што. Понекогаш дури и од лубеница ме боли.
    Кога бев на лекар еднаш ми кажаа дека било од брза храна, нередовно јадење итн ама еве, сега не јадам брза храна :?:. Не знам стварно, од што би можело да биде.

11. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Мој совет ти е да почнеш со вежбање јога.Што побргу тоа подобро за тебе.Мислам дека ќе имаш многу позитивни резултати.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Испитај си хеликобактер.

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Мој совет ти е да одиш да ја испиташ тироидната жлезда. Јас имам проблем со неа, и цела ноќ станувам за да вдишам и издишам, кога одам по пат подзастанувам за да земам воздух, а за по скали и да не зборам. Некогаш дури и кога подолго време зборам, исто ми снемува воздух. Но да знаеш дека прв симптом за пореметување на жлездата е ако навечер во состојба на мирување, немаш доволно воздух. Затоа ти препорачувам најпрво неа да си ја испиташ, едно ехо нека ти направат, и преку крв за хормони, и ќе си знаеш. И да е, и да не е жлездата, како што ти препорача членката над мене, јога многу може да помогне. Преку неа ќе ги совладаш техниките на дишење и ќе постигнеш рамнотежа во телото. Се најдобро, па пиши како си.

14. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    не знам колку е здравствен проблем...ама сепак да прашам... :D

што може да ми се случи ако изедам прскано грозје? :?: :wasntme:

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    За жал ние секојдневно јадеме прскани овошја и зеленчуци, па во глобала ништо не ни е само не знаеме т.е. не ни е директно кажано дека тоа што ќе го земете и јадете е прскано.
    Подетално за пестицидите можеш да прочиташ тука

На Smurfette.M му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Ми отекоа лимфните жлезди многу, како топчиња ми се прават и мајка ми паничи.Има ли потреба од паника, да посетам ли лекар?Некоја алтернатива? :(

17. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    не е за овде прашањево ама ме интересира..Пред неколку дена се задоволуваме со дечко ми (се триевме само) и му потече и крв од половиот орган..од што може да е тоа??

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    sweet-cherry, можно е да имаш некакво воспаление или инфекција во организмот, па затоа да отекле жлездите. Јас мислам дека ти е потребен и преглед, и тоа да одиш што побрзо.

srcuskata5, веројатно е од кожичката на пенисот, т.е. можно е да се скинала, ако сте биде погруби. А го болеше ли?

19. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Не го болеше дури кога си одевме забележавме дека има крв..

20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    BlackSwan5 да,подобро на преглед да одиш,да те видат и на ренген ако треба и да те испитаат за хеликобактер,да не има и некое оштетување на лигавицата (освен од хеликобактер и при чировите се случува тоа,зависи какви други симптоми имаш) па ќе ти кажат и задолжително ќе ти дадат терапија.

sweet-cherry тие и од настинка и грип можи да потечат,најпрво на нив делува инфекцијата,а ако се жлездите позади увото,така отстрана,тогаш можи и друго да е (ама не верувам да се тие) За нив ако се ептен воспалени нема многу да помогнат обичните и домашни лекови,ќе мора антибиотик. Можиш да почниш со парацетамол и витамин ц,за да се смират малце.

srcuskata5 - добро рече крејзи,сигурно погрубо испаднало,па се раздразнила или повредила кожичката,тоа не е толку страшно.Ако е од внатре ( ќе запримети тој,ако го има или имал тоа неколку дена) тогаш можи да има и други симптоми и подобро да оди на уролог.