Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Kakoe159

Kakoe159 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Sekoj den ili tri pati vo nedelata, sepak fala.

2. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    I mene istoto mi se desava jas ja ispitav zlezdata mi bese vo red ne e od zlezdata

3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.485
    Не знаев каде да го поставам прашањево, можеби има попогодна тема, но мислам тука ќе добијам најбрз одговор.
    Значи, сестра ми е бремена, почеток на 8ми месец, и пред некој ден кога беше на ехо докторката видела дека едниот бубрег на бебенцето е зголемен, и и кажала точен назив за тоа, но сестра ми не ми пренесе баш најдобро кога ми кажуваше и не знам точно за што се работи.
    Прашувам чисто информативно, дали некој знае дали е сериозно,или не е, се грижам, а не можам да дочекам до следниот нејзин преглед за да дознаам што е работава.

?

4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Некогаш кај бебињата има зголемување на бубрегот(поточно легенчињата) ( хидронефроза-така се вика) а можно е да се случи ако има задржување на урината на плодот и од ко ќе се роди да е се нормално,а и ко ќе се роди лекарите ќе го набљудуваат и ќе е полесно да го нормализираат,а ете можи и самиот да се нормализира.А и како и да е,обично се превземаат мерки откако ќе се роди.Почесто било кај момчиња,но немора да значи.НЕ е толку страшно :) Ќе се опорави.Ајде и посакувам лесно породување и не се плашете,тие ќе направат се што треба :)

На Lolipop23 и MandyLane им се допаѓа ова.
  5. Kakoe159

Kakoe159 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ja imam ispitano tiroidnata zlezda i se si bese vo red, znaci ne e problemot do nea e do nesto drugo

6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.832
    Срцето го имаш испитано? Вакви симптоми се јавуваат и при слабост на левото срце. Плус ако имаш поголем вишок на килограми, разбирливо е побрзо да се заморуваш.

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Некој природен лек против главоболки? :(

8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ мене кафе со лимон ми врши работа.

Да прашам јас нешто, има периоди, како сега еве 2,3 вечери, кога ќе легнам осеќам како срцето да ми прерипува (преку еден удар и тоа одма штом легнам, како да губам воздух). Малце паничам ама штом се смирам поминува, само сепак е безвезно. А ако веднаш станам, штом се случи тоа, тогаш поткашлувам малце (во моментот на станување). Праев екг пред 3 месеци, се си беше уредно. Некоја идеја?

9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Само обиди се да останеш смирена, мирувај, лежи и не мисли на проблемите туку само на убави работи, наспиј се, психата навистина влијае на сите болки. И јас имам чести главоболки, но во последно време приметувам, кога ќе заборавам на стресот и проблемите, болката се намалува.
    И пиј чај од липа, ама домашно набран.
    Кравче, се менува климата и од тоа се сите овие промени во нашиот организам, како главоболките, проблеми со дишење, срцеви проблеми но исто и стресните ситуации се виновни.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Аритмија ништо страшно, и јас имам некои си такви периоди кога сум под стрес и нервоза кои подоцна се рефлектираат. Пробај пред спиење да испиеш 1 чаша чај за смирување. Пробај со нане, делува смирувачки на организмот

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Веќе два дена ми се затнуваат ушите, што би можело да биде? Малку се плашам :whew:

12. Kakoe159

Kakoe159 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Go imam ispitano srceto i toa cetiri pati , vo drzavna bolnica vo voena bolnica kaj privatnici vo ohrid i struga, se si e vo red, nemam visok na kilogrami, imam 80 kg, a sum visok 177 moze da imam 5 plus. ama toa ne e nisto, mozam da ti kazam deka vo sedmo oddelenie imav mnogu visoka streptokok bakterija i mi ja snizuvaa preku mesecni ineksii vo toj period koga mi se javi bakterijata togas pocnav i tesko da disam i toa si ostana do den denes a bakterijata se izgugi , mislam ja kontroliram dvapati godisno, taa treba da se dvizi do 200, a vo toa vreme ko mi bese visoka mi bese 1500, a sega si e tamam, bas se cudam sto moze da bide. Pozz

13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Da ne te cudi od stoe mene toa mi se pravi od anksioznosta i nas ni se cini deka nemame dovolno vozduh a vo toj moment ne stega kaj grklanot odnazat toa e lazen simptom deka nemozeme da disime kolku i dane mozeme da diseme nemozi nisto loso da ni se desi ni pak da go zagubime vozduhot od toa nikoj ne umrel i ne e mozno toa da se desi vo toj moment mnogu sme ocajni se si mislime deka gotovo ke prestanime da disime aa nikogas toa ne se ima deseno ova ne e nisto stasno imam procitano vo mnogu knigi za ova kako na primer Panik Away ne se plasi pozz

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Од притисок освен ако не ти влегла вода во уши при бањање

15. nepoznaata

nepoznaata Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    6
    Пред еден месец открив дека сум анемична и добив одредени лекарства кои ги примам секој ден , меѓутоа од ден на ден се ми е полошо неможам понекогаш да си ги извршувам работите. Нон стоп ми се лега и имам вртоглавица и болка во главата и се чуствувавам многу изнемоштено. Имал ли некој ваков здраствен проблем и како може да се излечи состојбата ....

16. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Навистина не знам, не сум имала притисок до сега. Седам на работа и имам чувство главата како балон ми е. Постојано зевам ама исто е. Фала многу ако не после работа кај матичната ке појдам.

17. Kakoe159

Kakoe159 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Knigata Panik Away e na angliski ili !!!

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Треба да си го покачиш железото. Со исхрана која е богата со истото ... цвекло, морков, зрнеста храна (грав, грашок, леќа), темна чоколада, какао ... чај од коприви итн.

19. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Сакав да прашам нешто,мислам дека ми е за тука прашањево.. :?:
    Кога плачам многу ме штипат очите,ме печат ептен.Не ги допирам или тријам,па незна од што е тогаш.Веќе подолго време ми е вака,ве молам помагајте.Има ли нешто да пијам,да ставам на нив што ќе ми помогне.Моите ми викаат ќе ми поминело и нејќат да ме носат на лекар...
    Помагајте ве молам :worried:

20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Jas ja imam na srpski prevedena ako sakas da ti ja pratam na meil