Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ако трае подолго време обавезно иди на лекар, можно е да е некоја алергија или инфекција. Може ќе ти дадат дексаметазон капки или некои други. А така на твоја рака не знам дали смееш да ги земаш. Ставај си камилица или вештачки солзи, да ти се прочистат очите.

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    :sweat: Девојки ајде помош...
    Ми отечија крајниците, ме болат. Температура немам. Само болка.
    Дали знаете некој лек за побрзо да поминат. Пијам чаеви, се напив еден аналгин.
    Ама не знам што друго да направам за да поминат додека се во почетна фаза?

3. Kakoe159

Kakoe159 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Sakam da ve prasam dali se izlekuva ili se uste ti se slucuva istoto, i sto lekovi koristis. Pozdrav

4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Девојки ве молам за совет. Ми гори грлото, не многу, малку само, немам температура, само во грлото што ја осечам оваа како внатрешна. Немам проблеми со голтање, ништо ни гребење, ни печење ништо....
    Совет?

5. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Eleni 27 toa ti e od anksioznosta i mene taka mi se pravi nekogas trae podolgo nekogas pokratko ako zaprimeti deka od ednata strana na grloto zezi

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    Девојки.. кога станувам од лежење ми се стемнува, па подзастанувам 2 секунди да ми се "обдени" дали некој имал слично искуство и да ми каже што може да биде?

7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Да си прашам ако знае некој да не испадне некоја работа. Вчера како без очи се рокнав со лево колено од ограда. Ставав топли и ладни облоги, до вечерто малку беше отечено целото место и ми излезе модринка баш на врвот на коленото. Сабајлево само што малку е стегнато како да е преврзано и ме кочи во одење ама не ме боли многу, ама модринката од коленото ја нема, сега е поделено модрото како на две и е поместено некаде 5цм над коленото. Нормално ли е вака модринки да се поместат? :worried:

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Може да се случи ако стануваш многу нагло. И мене така ми се случува понекогаш.
    Ама ако ти се случува многу често, или и при нормално станување, мој совет ти е да си го провериш притисокот, и крвта обавезно, затоа што мислам дека може да е знак за анемија.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Незнам дали е нормално ама и мене ми се поместуваат така да не му ја мисли многу :D

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Можиш и парацетамол и витамин Ц,најдобра е комбинацијата,за ако се потечени да се повлечат,ако можиш да ги смириш,а ако продолжат така и ако почниш да креваш температура,да си изнамоштена,да те боли главата и останати симптоми,кога ќе ги видиш ако има и бело на нив(гнојче) ќе треба да почниш можи антибиотик,ама прво на лекар да те видат и да ти препишат,не на своја рака.Дотогаш со овие другите.Исто можиш да си правиш и изгорен шеќер со млеко,да шмукаш септолете или слични на нив.Јади и овошје повеќе,чајчиња и потечна храна.
    Ајде се надевам да ти поминат побрзо.

11. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    Ти паднал притисокот ништо не е страшно и мене ми се случува , а и на многу други така кога лежиш и веднаш ќе станеш се случува :)

12. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    моево не е многу голем проблем бидејќи сигурно ќе ми помини по неколку дена ама сепак да ве прашам.. вчера бевме со другарките излезени и нормално нели, жешко е, па затоа јас си ставив блузе со кратки ракави.. бевме да купуваме тетратки и дури да најдиме се стемни и се олади времето.. сабајлево кога се разбудив имав многу голема болка во рацете односно делот што е од другата страна на лактот.. мислам дека знаете за кој дел од раката ви зборувам.. денес имавме физичко на училиште и правевме некои вежби, тогаш мислев ми поминува болката ама сега ме боли многу повеќе од сабајле.. кога и да ги исправам рацете, значи кога ќе сакам да земам нешто, многу ме боли.. затоа сега цело време свиткани ги држам рацете :/ совет ?

13. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Уште не ми дојде. Очекувам до 10 ти да ми дојде. Немам никакви ПМС симптоми. Обично имав зголемен апетит, ќе ми излезе некоја акна, болка во градите. Сега не. Слаб апетит имам и малку така од време на време ме здоболуваат јајниците.

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    :^) Значи можно е да не било овулација. Оххх... се надеваме до 10ти дека ќе дојде ;)

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Можеби било и овулација, дека нели на средина на месечниот циклус настанува. Мене ми доаѓа на 45-50 денови, па би требало околу 3 недели после првиот ден од последната менструација да настане овулација. Што знам, јас така мислам.

16. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Можни причини за олигоменореа ? Некој :?: ?

17. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Изминативе два месеци, постојано ме чеша кожата на место точно над левиот јајник, гледам нема ништо, никаква флека, лишај ништо, ќе се почешам и толку. После некое време пак, исто како од време на време раката кога ќе си ја почешаме на пример.
    објаснување некој можеби има?

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.522
    Допаѓања:
    251.534
    Имам силни болки кај десната плешка и под желудникот, па се до рамото и тоа само кога ќе вдишам и издишам. Цело лето сум изложена на промаја, директ во мене дува.
    Тоа ли ќе е, или нешто друго е во прашање?
    И некој совет за намалување на болките? Пиев аналгин ама не помага бре.

19. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    3.630
    Можно е да е од директната промаја на која често си била изложена цело лето,но сепак... Појди си на лекар,нека ти направи РТГ снимка и да ти препише нешо.
    Нишо страшно,али шо си е сигурно - сигурно си е ! :)

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.522
    Допаѓања:
    251.534
    ^
    Ама само се снимам, де на магнетна де на ренген.
    Доста ми е од снимања, ќе се мачкам со некои масти и ќе чекам да ми попушти.