Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Нормален пулс е од 60-80 отчукувања во минута.

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    разранет нос ?? кажете побргу да ми помини настината сум :(

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Мачкај само Павловиќева маст

4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Кој се знаците дека имаш покачен шеќер?

5. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    имаш огромна желба за благо..пиеш многу вода а кожата ти е сува и устата исто така. почнуваш нагло да слабееш итн

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.402
    Допаѓања:
    126.764

7. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
  8. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Може поткожни влакненца, масно ткиво, жлездички. Ако се жлездички би требало да се повлечат за 2-3 дена или барем да почнат да се намалуваат. За другото сепак ќе треба да одиш на лекар за да се исчисти. Почекај 2-3 дена најмногу па ако нема промени или се зголемуваат ќе треба на доктор и не мора гинеколог, можеш и на општ лекар па ако треба ќе те упатат на кожен/дерматовенеролог.

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Смеам ли да се бањам додека имам малку температура без да ме фифне накај 40? Значи во када да си легнам, во убава топла вода и да киснам пола саат, а не да е во латка вода.

10. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Не знам колку е ова за тука, ама друга тема за мојов проблем не најдов.

Која е последицата од истегнати лигаменти на нога и како може да се корегира?
    Веќе скоро 2 месеци левата нога над прстите и нагоре странично накај ногата ми е потечена и секојдневно од помалку наутро во текот на денот во вечер потечува повеќе и повеќе. Бев по доктори, никој не знае да ми даде дијагноза, жими здравствово, се отрув од апчиња пиење. Ставав и облоги од борова вода, се прехладив со нога водена по цел ден седам. Направив анализа на крв да не е алергија па за превентива и корекција пиев лоратадин, калциум и оспен и тоа од милион мл.! Потоа апчиња за циркулација и со нив ми попушти малку ама не целосно. Ова не е работа, не е нормално во никој случај, ни чевли нормални не можам да облечам ни ништо. А што е најтрагично има денови кога е Скоро нормална и пак се враќа на старо. И да напоменам дека воопшто не ме боли. Тоа и ги кочи лекариве во дијагноза. А и да им се плукнам... Еден ми праи ехо и виде као оток на масно ткиво и се чуди, се врти, чека јас да му кажам. Мислев дека е оток од тоа што имам некој вид на алергија, почетна, од убод на инсект знам да се нафрлам на уште многу места, ама тоа ми поминува за 2-3 дена. И за овие 2 месеца не беше константо потечена, туку склапнуваше и пак од почеток исто после неколку дена.
    Па ми вртат мисли накај повреда, да не сум ја свиткала или сл. Ама при тоа има болки,нели... :?:

11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Пак јас..
    Ама сепак јас најарно е да си прашам, значи сега во последно време, многу ми се врти во глата, ми се повраќа, немам апетит воопшто, и јадам дали еднаш дали 2 пати во денот, и само ми се спие.
    Мајка ми ми вика од нередовно спиење и нередовно јадење дека ми било.
    До то ќе да е?

12. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Од нередовно јадење паѓа притисокот и чувствуваш истоштеност,апетит немаш бидејќи не јадеш многу и редовно,ти се врти и ти се повраќа.Така ми беше мене пред еден месец,па кога почнав да јадам ко луда сега немам гајле со апетитот,нит ми се спие,и чувството на мачнина ми помина,а истите симптоми ги имав.
    Нутриционист ми кажа дека НАЈВАЖЕН ОБРОК Е ПОЈАДОКОТ кој е НАЈУБАВО ДА СЕ КОНЗУМИРА НАЈДОЦНА ДО 1 ЧАС ОТКАКО ЌЕ СТАНЕШ,бидејќи му треба енергија на организамот за да функционира.Ако јадеш по 3 часа откако ќе станеш,веќе си ја зезнала работата,ќе ти се спие,лоши и ќе немаш енергија.Вреувај ми,пуста вистина.Пробај вака да јадеш и пиши дали ќе има подобрување.
    P.S.И 2-3 l вода секој ден :D

13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    ^^ Изгледа до то ќе да е.
    Морам да го попрам стварно мојот режим на исхрана.
    Инаку да устата најчесто ми е сува, мокрам многу често, и пијам многу вода, а нагло килограми не сум изгубила.
    Страв ми е :worried:

14. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    :D ко да се читам себе -и јас често мокрев,устата сува,а килограмиве исти..Прво не ми се јадеше па со сила јадев повеќе оброци и количински повеќе,сега немам гајле.Грицкај бадеми,лешници,ореви,јади банани-многу се хранливи,ми го отворија апетитот,јадев по 4 на ден :D ,млеко со бисквити е хранливо исто-се ова јади го како ужинка-лесно е а хранливо.Потруди се,ќе ти биде подобро уште првата недела.

15. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Постојано ме чешаат јајниците, дали можеби знаете нешто за ова???
    Прво почна левиот, после и десниот. Подолго време ме чешаат, не обрнував многу внимание на тоа, ама сега почнувам да се загрижувам.

16. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Добро како е возможно да те чешаат јајниците? Те чеша кожата над местото каде што треба да се наоѓаат јајниците???

17. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Да да да... Додека си ја чешам кожата, јајниците ги осеќам, значи ме чеша баш врз јајниците. Неможам да се изначудам и да сфатам од што?

18. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    По правило не би требало да можиш да ги палпираш јајниците. Јајници не чешаат, тебе те чеша кожата над јајниците. Направи едно ехо за секој случај бидејќи кажуваш дека ги осеќаш јајниците, но сепак мене ова повеќе ми оди на некоја кожна состојба.

На rakce69 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Веќе скоро еден месец приметувам дека откако ќе ги избричам пазувите, ми се јавуваат како две топчиња, не буквално топчиња, туку како поткожни акни и ме болат...И за ден два ми се повлекуваат...Дали е можно да ми се иритира кожата? Или паик можно е да ми е од дезодорансот, бидејќи го сменив и еве од прилика месец ипол користам ФА, а си користев Нивеа или Рексона...Исто минатата недела имав и ситни брунчиња под пазувите, а никогаш досега ми се немаат јавено така...
    Ве молам за мислење...Ви се имаат ли јавувано такви поткочни акни кои болат...
    Зборавив да кажам дека ми се јави и подолу од пазувата, само бидејќи таму е потенка кожата, беше црвено и баш беше како акна. а исто беше тврдо и истата болка ја имав....
    Фала ви однапред :(

20. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    22
    Здраво , имам еден проблем што го чувствувам кај градите вејќе подолго време , не знам што може да биде ама многу ме боли не можам да спијам навечер ( зависи кога како ) бев на доктор пред 3 4 месеци ми рекоа да не се нервирам многу и ми дадоа апчиња за смирување ама еве не престанува уште ме боли..... :( не знам што се случува , да не знаете некој лек?