Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Редовно менувај ги бикчињата и не ставај антиперспирант веднаш по бричењето, најубаво избричи се вечерта па остави кожата да се смиридо сабајле. Или барем неколку часа пред излегување..

snegce likes this.
  2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Едно прашање. Кафетин (обичен, не менструал) може ли да помогне за време на менструални болки?

3. snegce

snegce Истакнат член

Може ;)

crazyinlove19 likes this.
  4. eva11

eva11 Популарен член

помага а ако мжиш купи си инекција кетонал и испиј ја во пола кило сок за да не ти горчи јас предходно како мома ког абевимав страшни болки и секој месец одев да ме боцкаат и потоа ми реце докторот дека за да не се малтертирам да ме боцкаат може да си ја земам и да си ја пијам во што поголема доза на сок или јогрут

crazyinlove19 likes this.
  5. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Во последно време нешто чудно ми се случува.преку ден раци , нозе , се ми се тресе ..а коа ке ја стаам главата на перница и главата ми се тресе , внатрешно некое трепрење чуствувам ..не знам ..малце можеб и е чудно оваа ..но ..:(

6. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Имам еден проблем, значи на секој 5 мин трчам до вц чуствувам дека мочниот меур ми е преполн, одам до вц и мочкам само две три капки и неможам да се домочкам значи постојано чуствувам потреба за мочкање да не знаете што може да ми е? :(

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Да не си настината?
    Или не дај Боже да не имаш некоја инфекција?
    Јас си се лечам од ешерихиа коли со години и некои периоди ми се јавуваат вакви симптоми.
    Осеќам притисок и не можам да мрднам од веце :worried:

Ако е настинка - ќе помине.
    Ама ако ова трае подолго време, отиди до матичен и земи упат за микро.

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

јас мислам настинка дека ти е пијај повејке чај од магдонос мене од него ми се средува

9. nonenceee

nonenceee Истакнат член

На мајками и на сестрами им се случува исто понекогаш . Тие пијат увин чај и одма им прекинува ;)

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

sweetgirl не си играј, по симптомите мене ми личи на ешерихија коли, многу незгодна и досадна бактерија, тешко се лечи. Оди на лекар и види што е работата, направи уринокултура. Може и да е обична настинка ама ти сепак провери си, затоа што можеби треба да пиеш антибиотици. А до тогаш пиј многу течности, увин чај, од брусница итн.

11. ivimis

ivimis Истакнат член

Имам рана на ногата а имам само раствор за промивање уста и грло - јод на бетадине , незнам дали да ставам на раната па да си прашам :wasntme:

12. starbucks

starbucks Популарен член

Не, не. Има посебно за кожа, такво ќе си купеш. Ова е само за гаргара.

ivimis likes this.
  13. Candy20

Candy20 Истакнат член

Јас го имав истиов проблем, ме боцкаше срцето, како да ме сечеше нешто од внатре и неможев ни да вдишам ни да издишам, а и имав аритмии односно откуцаите на пулсот не ми беа правилни. Бев кај кардиолог таква цела потресена, ми напраи екг и стрес тест и ми рече дека тоа ми е од мускулот односно срцевата шуплина каде што се наоѓа срцето е обиколена со мускулите и доаѓа понекогаш до растегнување и стеснување, и ми препорача да не станувам од кревет одма туку кога ќе треба да станувам да поседам минутка две па после да се исправам.

AnaKarenina likes this.
  14. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Што да се напијам ме боли многу грлото,а и денес исплукав шлајм со крв. :(
    Загрижена сум,цело време пијам млеко со мед ама не помага.Дај кажете некој др.лек?!

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Значи вака, напишав и во темата со бременост и бев навистина исплашена, но ете сега дознав дека не сум бремена, направив тест и излезе негативен. Проблемот е, осеќам менструални болки и неверојатно лошење, како да ќе повратам во секој момент, се осеќам како да сум попуштила со имунитетот, ноктите ми се кршат, косата ми се мрси, имам некои константни болки, дали бубрезите, дали стомакот. Неодамна имав проблеми со бубрезите, страшни болки, направив уринокултура, стерилна беше, се сомневаше на еширихија коли, но ништо од тоа, а оваа бактерија сум ја имала пред 3 години. Не знам како да се справам со ситуацијава, почна да ми смета на секојдневието, не можам да јадам асално, малаксана сум, на работа сум неконцентрирана, се поправив пак, не знам до што е но јас се чувствувам одвратно. Некое чаре? Додека да добијам картони и да идам на лекар да се справам некако?

16. eleni27

eleni27 Популарен член

Единствено што ми иде е да ти кажам да земеш некои витамини, мене на пример кога ќе осетам дека ми паѓа имунитетот ми помагаат витрум мултивитамин (30 таблети, по едно на ден) Ама направи си крвна слика за секој случај и види нешто овошје, зеленчук, ова-она. А стомакот те боли од сето ова неправилно хранење, 100%.
    И како стоиш со стрес, нервози?

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Оф стрес, кој не е под стрес во ова време. Не е дека сум нешто страшно под стрес, нема ни некоја голема причина, додуша живеам сама, сама си се грижам за себе, сама си одлучувам, си имам работа, со дечко ми сме си супер. Што знам дали има врска со стресот ова, но дефинитивно мора да го санирам. За хранењето, веќе некое време се борам со килограми, не дека не, ослаби, накачи, ослабев последно 13 кила и се осеќав фантастично, не знам никогаш не сум се осеќала така задоволно, дали ова што си вратив малку килограми, дали од времево никакво, не знам, не сум паметна. Секако дека ќе си ги почнам пак витамините што си ги пиев, крвна слика правев пред месец дена, поради проблеми со бубрезите имав накачено седиментација и тоа прилично многу. Но сепак мислам дека супава што се крчка на рингла во моментов ќе ме среди малку, ќе ми даде малку енергија. Инаку открив сабајлево дека кисело млеко најмногу ми одговара за појадок, ме освежи и во комбинацијата со Бруфен против болки и Спазмекс против тегоби, сега сум многу подобро. Знам не треба да си бидам сама свој доктор, ама не сум во можност веднаш да одам на лекар, така да ова ми е сега за сега избор.

18. Sanja9911

Sanja9911 Истакнат член

Епа вака девојки ве молам за мислење ... имам постојани болки на десната страна од горниот дел на рбетот, инаку болките се само при длабоко вдушување и тоа само кога сум подгрбавена . Инаку правев рендген на белите дробови , се е во ред, потоа правев и рендген на рбетот и имам сколиотично држење на телото плус искривување на 5 или 6 пршлен... па сакам да прашам дали болката при длабоко вдушување е поврзана со искривениот пршлен ?

Ве молам за одговор
    Благодарам.

19. anab

anab Истакнат член

Можно е од тоа да ти е болката,е сега ако не ти дадоа нешто конкретно на болница за тоа што си подгрбавена мој совет тие да си купиш појас за фикоза така се вика или пак некои го викаат пајаче ,тоа е ластик кој те држи да стоиш исправено. Мене ми помага кога така ме боли рбетот. Го купив во аптека пред околу година ипол или две така нешто, беше 850 ден. И да знаеш дека навистина помага со тек на време ќе научиш да стоиш или седиш исправена, на почеток се носи по пола сат првите 2-3 дена ќе го носиш еднаш во денот, после ќе си зголемиш на време на пр по 45мин, па еден сат два пати во денот на сабајле и навечер да има растојание во времето кога го носиш,ќе си испланираш ти сама.

20. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Вака, пред малце случајно напипав нешто на главата, некаде околу неколку сантими над тилот. Нешто како топче, тврдо мало, ме боли на допир но не многу, предходно не сум го приметила не ме ни болело. Сега се побудалувам, се си мислам мене нешто ќе ми се деси, ќе се разболам не дај боже, дека е нешто страшно....Не знам што може да биде ова. Дали е возможно да се појави вакво нешто од многу стегање на косата.
    Неможам веќе на ништо да мислам, се плашам, доста ми е од болки у животов. Се депримирав скроз.