Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ке ми попадни цела коса како што е тргната ако не ми се обнови што не верувам во тоа ако веќе паднала нема враќање така мислам

2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Има ли некоја феминка познавање/искуство со gonartoza на колено?Начин на лекување или ублажување на симптоми?

3. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Вчера ме касна пчела, малку ми отече прстот и знаејќи дека не сум алергична не отидов на лекар (порано само оси ме касале и немало никаква реакција освен мало оточе на местото на убодот.)
    Арно ама сега малиот прст ми е цел отечен, не можам ни да го свиткам, црвен е и ме чеша.
    Имам дома Лоратадин ама пишува дека лекот се излачува во млекото и затоа не смеам да се напијам. Некоја идеја како да го намалам отоков? :?:

4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Натопи марамче со оцет и обложи го,или кал залепи..

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Да пробаш со облоги од Ациди Борици, би требало да се намали отокот.
    Ако не поминува со облоги, Синопен маст или. др локален антихистаминик (Фенистил, Камагел...)

Eве што пишува за употребата на Синопен во текот на бременоста и доењето...

6. Healthy18

Healthy18 Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Здраво,
    неодамна ми се појави на препоните едно како брунка, но прво изгледаше како од оние поткожните кои излегуваат после бричење, а сега изгледа како рана, и постојано е влажно од некој секрет бидејќи на гаќичките ми останува жолто. (можеби гној) :|
    досега не сум имала односи, но со партнерот имаме петинг и забележав дека тој период кога започнавме, тогаш се појави брунката.
    Леле навистина ми е страв да не е некоја сексуално пренослива болест или некоја инфекција
    Ве молам помогнете ми..
    Поздрав.

7. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Почна да ми отечува коленото, повторно. Постои ли природен начин да се повчеле отокот освен лед?

Последниве неколку месеци не сум имала проблеми со коленото, сега повторно. Ме страв да мислам дека истиот оток можеби е резултат на насобрана вода во колоното? Имам правено 3 пати пункција до сега, исто ми отечуваше коленото и тогаш.. кога имав насобрано вода па се додека направеме пункција :(

8. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Јас мислам дека најдобро е да отидеш на гинеколог и да видиш што е работата. поз :)

9. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    девојки ве молам кажете лек до сега во животов никогаш не ме болеше желудникот но од пред 5 мин имам многу чудни болки како нешто да ме притиска има ли некој лек кој ќе ми го реши проблемов

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    пробај со реглан или ренатедин апче ако ти се вртка доам ако не земи напиј се благо млеко знам дека тоа помага

11. Healthy18

Healthy18 Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Раничка на препони

Здраво,
    неодамна ми се појави на препоните едно како брунка, но прво изгледаше како од оние поткожните кои излегуваат после бричење, а сега изгледа како рана, и постојано е влажно и испушта секрет бидејќи на гаќичките ми останува жолто. (можеби гној)
    досега не сум имала односи, но со партнерот се допираме со половите органи и имаме петинг,така што забележав дека тој период кога започнавме, тогаш се појави брунката.
    Леле навистина ми е страв да не е некоја сексуално пренослива болест или некоја инфекција
    Ве молам помогнете ми..
    Незнам дали да ставам павличева маст или нешто слично...

еве вака изгледа

Прикачени фајлови:

• DSC06814.JPG
      DSC06814.JPG
      Големина на фајлот:
      128,8 KB
      Прегледи:
      326
  12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Раничка на препони

Тоа што тече е лимфа (жолта е, нели). Не е болест туку од триење ти е. Носи памучна долна облека, не тесна облека и мачкај со....кога си легнуваш можеш со павловиќева ама онаа оригинална што е за бебиња а кога излегуваш не се мачкај туку можеш да ставаш бебешка пудра за да се засуши побргу или ако се испотиш да не го уште повеќе разраниш местото.

13. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    фала на помошта си земав апче од баба ми ноќеска ја будев во 2 саат зошто благо млеко не пиам ми се повраќа од него

14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Пред два дена ми земаа крв од вена. Немав ништо до сабајле на раката. Сабајлево приметив над превојот на раката од внатрешната страна две-три модри линии. Околу боцканото е малку модричко, скоро и да не се гледа, а ова линииве се малку погоре и со многу јака модра боја.
    Не ми е отечено ко претходниот пат што ми беше хематомот, скоро и да не ме боли.
    Поткожно крварење ли е, што ли е? :?:

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Од земањето на крв е и ништо страшно не е ќе помине, мене ми се има случувано истото. Модрици над или околу боцканото и тоа доста големки...
    Препорачливо е веднаш по зимањето крв памукот јако да се стега над боцнатото 10-15мин. и така нема да има ништо после.

Туку јас сакам да прашам што може да е причина за честа мека столица? Вирус, бактерија?

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Можеби не можеле да ја погодат вената, не би требало да е нешто страшно, а ако сакаш побрзо да ти помине врзи завој со борова вода.

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    Можеби има некој со сличен проблем к'о мојов, па може да ме удостои со некаков одговор или барем да ме насочи кој би можел да биде проблемот. Порано ми се случуваше одвреме-навреме да имам трпки во левата рака, меѓутоа со текот на времето се' почесто и поизразено се јавуваат. Имам приметено дека најчесто се случува во период кога сум нервозна и напната. Понекогаш ми се случува и да не ја чувствувам левата рака бидејќи трнењето е интензивно. Дали ова можеби укажува на некој проблем со нервите или пак во прашање е нешто друго..?! Навистина ми е потребен одговор за да знам какви мерки да превземам...

18. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    мав премногу убава коса но има веќе еден период како што ми почна да ми паѓа И некако мие изречен но исто така имам нови мали влакенца полно незнам дали ми се обновува или ја губам

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Овој период (септември-октомври) е вообичаено косата повеќе да паѓа, кажувам и од мое искуство и од тоа што сум слушала од други. Кај тебе колку време трае тоа опаѓање? Ако видиш дека не престанува или дека косата ти е изретчена, побарај стручен совет. Може треба да смениш нешто во исхраната или во животните навики.

20. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Обично во есено време косата паѓа повеќе, ама тоа е само периоди не е ништо страшно. Штом кај тебе гледаш мали нови влакненца тоа значи дека ти се обновува косата. И јас порано многу се грижев за косата ама после и најдов решение и тоа тука на форумов го најдов,имам пишувано за тоа и во друга тема. Во еден литар шампон од (препорачливо е да е од коприва) ставам 10 апчиња Б6 и 10 Б- комплекс и со тој шампон си ја мијам косата. Не знаеш колку е убава, здрава, поспоро се мрси, расте брзо а што е најважно и многу помалку цвета на врвовите. Можеш да пробаш ако сакаш :) позз