Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    на муабетот со коприва, мене порано многу ми паѓаше косата и мајка ми ми вареше корења од коприва и кога ке се оладеше си ја миев косата , и навистина помалку ми паѓаше, пробај и тоа ;)

2. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Од што може да ми тече крв од носот секој ден?
    Дури и преска на факултет ми потече, дур отидов во WC, раката ми беше полна со крв. Пуштив да тече, како од црево бликаше крв ненормално многу. Имаше и како згрутчена крв. Не ми е вака прв пат, на периоди така ми се има случувано. Сега пак секој ден, да не можам да излезам на раат.

3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

Старбакс прво убаво е да си ја провериш крвта,особено да се видат тромбоцитите како се движат,исто така мери си и притисок кога се случува тоа,можно е од тоа,можи и капиларите да ти се слаби,можи и ако си била настината пред тоа,од преумора,можи да си ги траумирала садовите ако си го стискала многу,многу се причините,ама најважно да прегледаш крв,да не ти е слаба нешто,па ако треба и да ти препишат нешто. И кога ти тече,наведни се нанапред,не легнувај и стави памукче или салфетка. Ако продолжи така можиш да одиш и на уво,нос и грло да те прегледаат. И убаво е да земаш витамин Ц и храна богата на калциум (млечни продукти пр.),да излегуваш на чист воздух. А згрутчената крв можи да е и од предходно што ти крварел. Сепак барем една крвна слика можиш да направиш ако не ти се оди на преглед,и мерење притисок :)

Шеќерче можиш да примаш повеќе калциум и Витамин Д за зајакнување на косата,или преку храната(риба,јајце) или за вит.Д како капсули има веќе по аптеките (рибино масло).

Нелче можно е да е проблем со нервот,особено ако си имала и некоја повреда или ако постојано ги користиш рацете за извршување на некоја дејност со повторување на едно движење,ама треба да те прегледа невролог и да ти препиши нешто.Трпнењето произлегува од нервите (или евентуално од проблеми со артериите).Ако има промени и во бојата на прстите и кожата,подобро убаво да те прегледаат,можно е да се работи и за друг проблем,но бидејќи е само на едната страна,јас мислам дека е до нервот. Во секој случај,подобро е да се направи преглед,немој да чекаш да се влоши.

На NelChe и starbucks им се допаѓа ова.
  4. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    да гледам мали влакенца ама репчето мие отанчено незнам дали колку сто ми паѓа толку и ми никнува или оречена мие бев налекар ми реце докторката нај веројатно ти се обновува инакум секогаш ми паѓала ама не сум забележала речење како сега т.е. сега поке изглед ами паѓа незз што да прам

5. MinaHope

MinaHope Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Лошење, гадење...

Дечки решив јас и тука да прашам дали има некој како мојов проблем. Више 2 години ми се случува ова, ама овој период се почесто... Си стојам и се е нормално и одеднаш за рок од 10 секунди осеќам гадење, лошење, жештина во главата, ми се убрзува чукањето на срцето и ми се тресат рацете и најлошото од се ми се прават се повеќе и повеќе црни точки пред мене и одма барам место да седнам и да ме шлапнат со вода за да не се онесвестам, дури не можам да ги опишам сите симптоми, зашо се губам во тој момент... Бев на лекар крвта да ми ја проверат и само шекерот ми е под минимално ниво... После ме прати матичната и срцето да си го проверам и тоа ми е супер. Сега ме пратија да ми ја снимаат главата, во Понеделник на 15ти :/ Малку ми е страв, дај нека помогне некој, зашо неможам вака да живеам, насекаде ми се слошува само мене, се јас неможам да стојам... дали е дискотека, некаде надвор, па дури и на автобуска..
    Фала однапред!! :*

6. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Приметив кога се нервирам има проблеми со дишењето, неможам убаво да земам воздух и кога сакам да земам воздух срцето ми се како растегнува ( не ми текна посоодветен збор за да опишам), е сега знам на нервна база е повеќе, ама може ли тоа да бидат некои знаци на астма.. бидејќи читав на нет главни знаци за астма и имам од нив некои, како и од предизвикувачитее (пр - чад од цигари, физички вежби, и да тоа најмногу и на физичко ми се појавува, јаки парфеми) кои ги има во моја близина? Можно ли е или...само од нервози е?

7. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Јас мислам дека ти е од нервоза и стрес бидејќи и мене ми се случува нешто слично. Можеш и да се консултираш со лекар за да си бидеш помирна. И не читај многу по нетов зашто само ќе се исплашиш, а врска нема тоа прочитаното со тебе.

На Stoimenovska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Не е лошо да си го снимиш рбетот и половината. Читав на интернет дека ако има некои неправилности во таа област можно е да ти се случат сите симптоми што ти ги имаш опишано.

9. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Во последно време сум многу нервозна.
    Се доведувам некогаш да сакам да утепам некој.
    Пред некој ден кучето јадеше гомна и го видов. Неможев да се контролирам од ќотек што јадеше.
    Еве сега имав караница дома, и неможев да се контролирам. Некако се вадам од кожа и како живците да ми попуштиле. Како точката на толеранција да се намалила на нула.
    Има ли нешто за смирување на нерви?
    Чај, апче ?
    ( Не ми кажувајте бедоксин не ми делува )

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Пиј чај од брусница и пиј Б-комплекс не Бедоксин. Се надевам ќе помогне :)

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Бедоксинот 3пати на ден, секојдневно врши работа, по мене знам и јас бев скептик, ама после една недела одма се примети разлика. Иначе од чаеви, липата е добра за попуштени нерви,кантарион е добар за mood swings :)
    иначе можеш и нешто физички да се активираш, чисто да се ослободиш од негатива, или пак до толку да се замориш, за да немаш сила да се караш :wasntme:

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Ми се лоши уште од сношти. Пиев чај од нане, испив еден Реглан и Б6 па сум заспала, и денес откако станав уште ми се лоши. Некој да не знае од што може да биде и како да ми помине? :worried:

13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.402
    Допаѓања:
    126.776
    Имаш преоверено бактерија на желудник???Јас ги имав истите симптоми од стрес ми беше мене и проверив крв и испадна дека имам хеликобактер,а би ти ги препорачала капките про хербис од златна пчела,и чајот од нане да го пиеш ладен и по неколку лажички...позз

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  14. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Си купив риностоп и ги испив пола, пакувањево е од 10 апчиња. Веќе оздравев, иначе кивав и ми течеше носот. Е сега сакав да ве прашам дали да си ги допијам или да преќинам?

15. violetmoon

violetmoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    zdravo feminki...ke ve zamolam za mislenje..ima edno 10 dena kako imam postojani glavobolki,posebno vo predelot kaj celoto i ocite i nosot,osekam umor vo ocite kako non stop da mi se spie ponekogas me bolat i usite ama toa trae bez prestan celo vreme.pocnuvam da se nerviram i da mislam da ne e nesto seriozno.ve molam za sovet..(bi otisla i na lekar ama nemam kartoncinja).

16. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Според ова што го имаш напишано веројатно имаш проблем со синусите, јас имам синуси единствено што е различно од кај тебе е тоа што не ме болат ушите. Пробај вака: Свари босилок и додека тој вари на шпорет покриј се со крпа застани на него и диши низ нос, тоа е најдобро да го правиш на вечер за после да не излегуваш на ладно. Има и една маст околу 100 денари е , не знам како се вика со мирис на ментол е, грчка е и многу помага доколку имаш главоболка, настинка и слично. Ќе видам како се вика па ако сакаш после кажи ми ќе ти кажам. Позз

На violetmoon му/ѝ се допаѓа ова.
  17. violetmoon

violetmoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    фала dazey ке го применам твојот совет,а за маста сигурно мислис на викс ако е таа ја имам..ке видиме сто ке биде ама ти благодарам :hai: :hai:

На Dazey му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Можно е да имаш проблем со синусите. А втора моожност е да имаш прооблем со очите т.е да ти е ослабен видот,се разбира тоа можеш да го потврдиш само ако имаш проблеми со видот-матно гледање и сл. ;)

19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Веќе една недела осеќам печење кај Вагината и згоремен ми е вагинален исцедок или како се вика и понекогаш имам малце крв од кај анусот па некоја помош многу чудно се чуствувам и да не сум сексулано активна. :)

20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Треба да ги испиеш сите да за има ефект. Така и јас правев па ми рекоа не, треба цела доза да се испие.

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.