Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ох маки ова моево не е папа тес туку ми зедоја крв од вена и на резултатот пишува тумор маркери хормони и инфективни заболувања се ми е ок освен уринарен статус ALBUMENT. SO SEDIMENT 1\0 а нормалноте вредности требало 0 и ми пишува доста леукоцити доста еритроцити маса плочести и вретеновидни епители клетки доста бактерии доста ситни калциум оксалати и еритроцити во урина 50 а требало 0 и леукоцити 75 а тебалп 0

2. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    а и ова ми го пишува на првата страница кај тумор маркери хормони и инфективни заболувања
    CA,72,4 4,8 0,0-4,6 U\ml

3. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Ако е тоа резултат од анализа на крвта тогаш ако не сакаш да одиш кај гинекологот можеш да појдеш кај општиот матичен лекар тој се ќе ти разјасни да не се мачиш ти вака. А и нешто друго во друга тема само што прочитав дека пред една година си била на преглед, ако и овие резултати што ги имаш се од тогаш, тогаш не знам колку би ти помогнале сега нивните вредност. Како што кажав сепак посети си лекар.

4. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Додадете на ова и главоболки, повракање и вчера 3 пати ми се сврте во глава, ке паднев за малку. Си играм со здравјете не одам да проверам крв. :@

5. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ако имас циста значи нема да имаш деца?

6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.833
    На јајник циста? Една ли е само? Каква е? Колкава е?
    И може да имаш деца. Само на форумов колку мајки има што забремениле со полицистични јајници. Можеби потешко ќе оди заебременувањето, ама не е исклучено.

7. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    на еднит јајник имав 4 cm голема ама не ми каза каква циста е мензиос мие редовен незз за каква се работи

8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.833
    Гинекологот би требало да знае да ти каже каква ти е цистата, дали сама ќе пукне, дали треба интервенција. Не се секирај, на секоја жена може да и се случи да и се појави циста. Сепак, ако се зачести појавата, испитај си хормони.

9. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    не ми кажа ништо ми ја кажа големината само и тоа беше казувам за лани и отидов 10 пати на контрола и истото ми го кажуваше само колкава е голема и апцина само ми давасе и пари ми земаше само

10. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Што чекаш? Уште понеделник оди да си ја провериш крвта.
    Ако се сомневаш во слабокрвност јади цвекло, спанаќ, сок од боровинки и ќе се зајакне. :)

11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    а да на си бремена????

12. linuska

linuska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    0
    Во последно време чуствувам замор, отежнато дишење, стегање во градите, гадење и главоболка. Денес приметив чудна испакнатост на носот која е тврда на допир. Што би можело да биде ова?

13. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    првите симтоми или ти се слабокрвност или бременост а тоа на носот и мене еднаш така ми се случи и после два три дена ми излезе бубуличка

14. linuska

linuska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    0
    Немам односи за бременост, се сомневам на астма затоа што сум и пушач :/

15. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    а да одиш на лекар и да си провериш крвна слика и евентуално ако е потребно некој други испитувања

16. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

Црешке, дефинитивно си слабокрвна како мене. Ама мене не ми се манифестира на овој начин.
    Јас кога сум ненајадена и кога е прејако сонцето, тогаш ми надоаѓаат мачнини, нагони за повраќање, вртоглавица и сл. За слабокрвност се знае. Многу мнооооогу железо. Ете погоре спомнаа спанаќ, цвекло, карфиол, витамини многу.
    Ама мораш да провериш на доктор!

17. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Црешничке јас кога ми беше слаба крвта ги имав овие симптоми без болките во грбот и во градите.Твоите симптоми ми асоцираат на бременост,но може да има и други причини,а секако дека една од нив е и слабокрвноста или пак можеби ти е опаднат имунитетот.Не си играј играчки со здравјето,најубаво е да одиш на лекар и да провериш што е причината.Во меѓувреме мој совет е да пиеш што повеќе можеш течности,сок од цвекло,а и да јадиш цвекло и да внесуваш што повеќе железо и да цеден лимон.

18. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    луѓе незнам што да мислам веќе за косава од една страна ми паѓа а од друга страна мајка ми вика полна си со нови мали влакна дали е можно косата пола да ти остани поради обновување или има друга некоја причин мислам здраствена крвта да напоменам мие во ред

19. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    И мене ми е исто на левата страна многу ми пага косата и ми се обновува и од што имам мали влакненца излезено левата страна ми е повеке подигната од десната ....... чудно е .. :^)

20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Веке 3-4 дена ме болат многу градите, а не треба да ми доага, отечени ми се и неможам да си ги допрам. Од што би можело ова да биде, знае некој? :?: