Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Подуеноста не можеш со ништо да ја спречиш , така се осеќаш зошто пред менструација матката се шири , и јас сум како балон а и многу други, смета ама тоа е исто како да бараш да не крвариш за време на менструација :D нормален физиолошки процес .

2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.570
    Ме преплаши син ми пред малку :(
    На левата страна на градите ,значи под пупката му се појавило како топченце.Не е видливо на око,ама се чувствува на допир.Вели дека го боли кога ќе го притисне.Во пубертет е ,можно ли е некоја жлезда да се активирала???Немам сини картони денеска,ама утре сигурно го водам на лекар.Прашувам доколку некоја феминка има некое мислење или совет.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.170
    Морав овде да пишам, откако си настинав мерачки, си фатив Бронхитче, па Пнеумониичка стана, па у меѓувреме пак настинав, испив еден камион антибиотици и сирупи, чаеви и сокови, спрееви за уста, да не заборавив нешто? :D Е муабетот ми беше, се :inlove: у Мукоплант, не го менувам за ништо на светов, така фино ми ја смирува оваа ерупција од кашлање, од мерак да го пиеш иако малку е :puke: на вкус. Е така, ја сеа си се лечам, си дринкам иљачи и се надевам дека нема уште долго да ме држи. Во име на продолжениот одмор, на здравје со една лажичка Мукоплант :d:

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.567
    Или масно ткиво можда :^)
    Како и да е ,однеси го на лекар,еве со маж ми мака мачиме,било жлезда,па масно ткиво, па ај сега на биопсија ,испи неколку дози антибиотик и ништо.
    Како и да е,не би требало да е нешто страшно,со оглед на тоа што е во пубертет :)

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Се пие ли вентор за главоболка?

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    За ептен јаки главоболки-да.

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TrueReligion

TrueReligion Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    175
    Дали некој знае колку е корисен Декортинот при проблеми со нос? И какви може да бидат несаканите дејства.Еве недела како го користам,секако подобро ми е со дишење,ама апетитот ми е максимално зголемен,нон стоп ме тера на јадење,а всушност слабеам и извнете вака што ќе се изразам но храната мн брзо ми се вари.Значи 5 минути откако завршам со јадењето,ме тера на голема нужда.И ова го забележав откако почнав со апчињава.,а покрај нив пијам уште 2.Лекоклар и Лоратадин мислам.Го зедов со препорака Декортинот на приватен доктор,но докторот кај што ги зедов рецептите навистина се зачуди и ми кажа дека се премнгу јаки апчињата.Дали некој имал слично искуство? Дали да ја прекинам терапијата?

8. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Во последно време мислам дека имам проблеми со слухот.Не слушам добро кога некој ми шепоти ,ај еден да речам не можам да го слушнам дека зборува многу тивко но мене со сите ми е така, некогаш слушам ок но некогаш се осекам ко некоја глува, ништо неможам да слушнам. :worried: Не знам што е проблемот, сигурно слухот ми е намален...па ако е така има ли шанси да ми се подобри со некои лекови или било каква терапија ???Знам дека постојат слушни апаратчиња за тоа но сепак толку млада да ми се намали слухот... или можеби постои шанса да се излечи ???

9. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    Јас мислам дека немаш причина за загриженост, апаратчиња носат скоро глуви луѓе, значи треба да викаш за да те слушнат со апаратче, без него никако, а ти имаш проблем со шепотење. Твоето сигурно може да се реши со миење на ушите (на лекар) не знам точно каква е процедурата ама мислам дека е кратка и безболна

10. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Вчера случајно се чепкав по стомакот и така притискајки кај делот малку подоле од папокот напипав топче внатрешно а однадвор на кожата немам ништо, рамно е се .Што се наога во тој дел, имам ли причина за грижа?

11. SweetDream

SweetDream Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    45
    Првата недела секако треба да мируваш додека да закрепнеш.Иако е лапароскопска сепак е операција ,првите неколку дена ќе имаш болки и од анестезијата.Првиот ден одвај се облеков сама,немав сила за ништо.После недела дена можев да функционирам нормално но,со малку побавно темпо од вообичаеното.Е сега зависи каква операција ќе правиш?Јас имав циста на десниот јајник.Нека е со помин... :)

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Оди на ОРЛ , ке те проверат со аудиометар, а може ти треба испирање на ушите па затоа не слушаш убаво :)

13. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    девојки...ве молам за помошшшшшш.
    значит порано левата рака ми беше затворена..и сеа наболнивца ми ја отворија и ми ставија гипс.. но многу ме боли..ми кажаа да пијам аналгин па дури и витамини за зајакнување по мое си пијам ама ништо не помага...Што би ми препорачале?

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.221
    За хемороиди модолекс маст пробај доста помага, во Зегин е околу 180 ден.

15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    259.308
    Може ли да се користат вагиналети Бетадине на своја рака?

16. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    аа нешто да пишевтеееееее-.- :envy:

17. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Ќе те боли дур не заздрави скроз, ако мислиш дека болката е преголема и ненормална јави се на лекар, друго незнам што би ти кажале на форумов :?:

На Macushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ivana98

ivana98 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    проблем со цигарите

значи јас имам една другарка што пуше цигари... но се крие од дома да не ја дознаат.Дали преку проверување на крвната слика може да се открие дали пуше цигари, на пример никотин тие глупости и за колку време на пример ако не е пушела два дена пред да ја направи крвната слика , дали резултати ке покажат дека пушела или не.. не се разбирам јас дали има никот у крвта .. како што , мислам дека ме сванате што сакам да прашам :)

19. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Правев чисто онака крвна слика, да видам каква ми е.
    И испадна дека имам малку покачени триглицериди...
    Дали знае некоја од што се покачуваат триглицеридите, која е причината?
    И како се намалуваат?

20. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16

Зависи колку се покачени,ако не се многу со исхрана која содржи помалку маснотии и без благичко.