Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Девојки имам една мака, не знаев каде да пишам ама тука мислам дека е вистинското место. Секогаш сум имала густи и потемни влакна, ама нели темен тен, темни влакна. Во последно време забележев дека ми се појавуваат влакненца и по лицето, ми се појавија кај градите и меѓу нив, на останатите делови станаа многу погусти.
    Што може да биде причината за тоа?

2. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Може да биде некое пореметување на хормоните, ако имаш и проблеми со циклусот нема да штети да се консултираш со матичен лекар.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    девојки кажете лек за забоболка кај трудница, итно ееее ;(

4. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    64
    Девојки, имам едно прашање до вас.
    Имам 22 години и никогаш не сум била на преглед на градите, мислам не сум имала ни потреба. Уште од поодамна си ги правам сама оние вообичаени тестови кога се туширам. Никогаш не сум забележала никаков израсток.
    Пред година дена почнав нагло да се дебелеам и доста накачив килажа и од неодамна приметив како едно делче испукани капилари на градите.На едната малку поголемко, на другата малку помалечко. Значи не грутче, не стрии туку баш испукани капилари. Прво си реков ај од прслукот затоа што на двете гради е на исто место. Плус си реков ај свиснале, здебелена сум па можда па од триење со прслукот незнам што. Така приметувам со топла вода кога се бањам како да се губат и после на поладно пак некако како поинтензивни ми се.
    Ве молам ако имате некое искуство или совет се би ми било добродојдено. Има простор за паника или? Пред да идам на лекар сакав да видам што мислите да не идам за џабе да не ми се чудат .
    Можда малку ми е глупаво прашањево али некако ме факја паника, па не замерувајте.

5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    мислам дека не се капилари него се нови црвено--розеви стриии и не е страшно не паничи тоа ти е од нагло поправање или слабеење

6. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    64
    Абе не се стрии туку баш се испукани капилари...

7. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Да не имаш полицистични јајници? Тие знаат да прават проблеми со длакавост по телото. Ако немаш полицистични јајници тогаш да, може хормони да се во прашање. Можеш да посетиш гинеколог, па ако е нешто со хормоните ќе те препрати на ендокринолог. :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ivkaiv

ivkaiv Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Читајки ги коментарите за проблемите со серумско железо и знаејќи колку е тешко истото да се задржи, би го споделила до сите она за мене што функционираше - Медтартуф. Со него успеав да го зголемам нивото од 5 на 27 единици и истото веке два месеци го одржувам без дополнителни антибиотици или препарати . Вкусно и природно

9. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Ооо мила,оди до аптека има еден спреј за забоболка и ефикасен е.Прашај дали може да го земаат и трудници,на база на ментол е и се прска директно на забот (а доколку ти е отворен забот се става внатре во забот на памукче) и го лади местото со што ја смирува болката.НО,ПРЕД СЕ ПРАШАЈ ДАЛИ СМЕАТ И ТРУДНИЦИ ДА ГО КОРИСТАТ,но претпоставувам ќе ти одобрат зошто сепак не станува збор за апчиња туку за спреј.Поздрав,со лесно! :*

10. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    По мене, најдобро е да се консултираш со стоматолог. Ако е гноев процес, ќе треба антибиотици да примаш пред било што да ти прават, а истите ќе ти ги препише матичен, ако се „џебови“ само киретирање и ништо повеќе. Знам дека има и „анестезии за трудници“, барем мојот забар работи и со трудници.

11. maca-23

maca-23 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    179
    марама провери да не имаШ полицистични јајници

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498
    Девојки имам едно прашање. Последниот период ми беше стресен , ме отпуштија од работа, разочарана од многу други работи и се наеднаш ми се собра. Е сега не знам дали проблемот што го имам може да е на нервна база или да посетам доктор. Имено, последните неколку дена чувствувам некакво непријатно чувство околу папокот, не е болка, само е како да ме стега нешто како да чувствувам нешто внатре, не можам ни сама да објаснам.Исто имам болки кај јајниците, но бидејќи имам нередовна ментруација, а ми доцни не ги поврзувам двете работи. На интернет тоа што прочитав многу ме исплаши искрено, се надевам не е сериозно и ќе помини само. Дали ви се има вакво нешто случено и дали може да е поради стресот и нервите?

13. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    може да е ама најубаво да си одис на лекар да ти кажат што е сигурно сигурно е ;)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    ова ти е најмногу од стресот, затоа те боли и околу папок ,најверојатно се нервите...попиј некое време Б6 по две апчиња на ден..мајчина душичка чајче и одмарај :!: немој да се нервираш!ако продолжи болката пак тогаш на лекар

15. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    :)
    Кристина, поврзи ги тие 3 работи. Нормална болка можеш да чувствувш ако си на средина од циклусот (14 дена откако ти дошла последната меструација) бидејќи тогаш настанува овулација. Не читај се и сешто на интернет, ќе се испаничиш само. Ти препорачувам увин чај и топли облоги за смирување на стомакот и секако помалце нервози. :)

16. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    што значи здебелување на грлото на матката ... што е тоа , на мама денес и го рекоа тоа , докторот рече ке го контролираме да не дојде до нешто друго и не објасни ништо друго .. знае ли некој дали тоа се лечи ;( :(

17. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Дали можеби некоја од вас имала хируршка интервенција на внатрешно влакно???
    Ако има нека појасни што се случува,колку трае,дали се лежи во болница.
    Се плашам ...

18. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    еден мој другар имаше внатрешно влакно на грбот и колку што се сеќавам велеше дека не било ништо страшно или болно нешто,мислам дека само еден ден останал во болница.Се жалеше само дека морал да лежи на стомак,демек не му било удобно така :) Како и да е ништо страшно

19. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Фала многу ... се надевам и јас ќе поминам со лесно ;(

20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    девојки имам едно прашање. Мајка ми има некој проблем со колената првин едното сега и другото ја болат кога ќе и бидат свиткани пример и наеднаш кога да ги исправи има болки во нив. Имал некој ваква ситуација има претстава што може да е?? фала ви однапред :^)