Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    најверојатно е реума бидејки веке се во години и самото време си го прае тоа...слободно нека земе диклофенак од аптека таблетки се тоа ги даваат и на слободно и веднаш ке ја пушти се пијат за секакви тегоби или болки во коски и мускули иако сум само 20 години понекогаш и јас ги пијам кога имам некја болка во телото и многу се ефикасни :)

2. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129

Не мора веднаш таблети да почне, особено ако има осетлив желудник. Може да се обиде 1 недела секој ден да јаде по една лажичка мелено ленено семе. Ако се работи за артрит (недостаток на течност за подмачкување) ќе и поминат за 1 недела, и секако нека појде на матичен лекар.

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.808
    Овој мој пост ќе биде прво молба до сите вас кои пишувате во Здравствени проблеми. Ве молам, прашањата пишувајте ги во соодветните, веќе постоечки теми. Последните 4-5 страници од оваа тема морав да ги префрлувам во веќе постоечките теми за проблеми со кожата, со болки во грбот, менструација и камен во бубрези (ќе се пронајдете тие што пишувавте). Ве молам, немојте да ја претрупувате темата, прво проверете дали има тема за вашето прашање, ако нема и ако сметате дека е потребна, отворете ја. Во спротивно, тука прашајте. Значи, оваа тема е за прашања за кои нема теми, или за кои не се потребни теми. Немојте тука да прашувате за да ви се одговори побрзо. Кој што може да ви одговори, ќе го види прашањето и во соодветната тема. Во спротивно, ќе морам да ја заклучам темава. Благодарам на вниманието и се надевам дека овој мој пост нема да биде игнориран.

На homealone, JuLleE, cinderella5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.533
    Допаѓања:
    251.655
    Мислам дека прашањето ми е за овде, не сум ја утнала темата :) .
    Ме боли стомакот неколку дена веќе. Ама болките се од типот на мачнини, знаете кога имате диареа(пролив), ме тера често да одам во wc и столицата е повеќе накај течна.
    Најпрво во петокот ми се случи ова, а сега последните 3 дена исто. Се мислам дека болката е поради тегоби со желудникот. Е сега да си кажам и дека овие деновие сум под голем стрес, нервози, плус и слабо јадев, да не кажам се изгладнував. Не знам дали се работи за настинка, да не сум измрзната, или нервоза, или пак во прашање е нешто друго.

5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.852
    Допаѓања:
    40.265
    JuLleE да не се повторувам ама проблемот мој е сличен . Со тоа што денес желудникот ме откина од болки :(
    некако решение :|

6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    иста сум и јас 2 дена ке полудам од болки во стомаот :( :( дури има момент како некој со ножда ме боди и неможам да издржам се влечам по земја

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.533
    Допаѓања:
    251.655
    ^
    Да не се работи за вирус?
    Или и кај тебе ситуацијата е стресна и нервозна.

8. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Со оглед на тоа што сите околу мене се жалат од такви болки, па настинки, нај веројатно се работи за вирус. Овие месеци се посебно ризични и вирусите перовладуваат, па чувајте се. Џули, чај од нане, банани, земај такви работи

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас сепак мислам дека е стрес. Никаков вирус, освен ако немас некои други тегоби. Јас страдам од анксиозност и во секој момент кога ке ми се зголемат стресот и нервозата го имам овој проблем. Без нервози :D :D :D , како да е тоа возможно, хахаха. Од сите тегоби кои ми ги зададе анксиозноста, оваа со желудникот и накај течна столица ми е најстрашна.

10. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Со оглед на тоа што и мајка ми и ќерка ми (добро, кај неа во посилен облик) имаа вакви проблеми со пролив, најверојатно се работи за вирус.
    Не ми се верува дека кај ќерка ми е од стрес :D а преголема коинциденција е и со мајка ми, и со сите други за кои слушнав...

На JuLleE и Miss.Ricci им се допаѓа ова.
  11. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Јас и препорачивам на мајка ти да користи диклофенак крем за локална апликација по потреба, за да нема желудочни тегоби. а доколку болката е постојана и со посилен интензитет може и некоја орална терапија, на пример диклофенак таблети. :hai:

Инаку ова со вирусов го решивте :) се согласувам дека треба банани, круша, повеќе течности (природни сокови, супа) и обавезно чај од нане, мелиса, липа...

12. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Мене вчера цел ден ми беше така, грчеви во желудник, стомак и цел ден трчање во тоалет. Линеџ, јагленчиња и денес како подобро да ми е, ке видиме, ама без Линекс ништо.Дефинитивно е вирус.Поз.

13. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Леле луге помагајте , што да апнам , што да се напијам да ми се покачи притисокот , уше од сабајле ко ненормална сум не можам да гледам , ми се врти , омалаксана , главата не ми стои никаде .. :@
    :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Во јогурт стави многу сол и испиј една чаша, кока-кола, црвено вино....

На nonenceee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    Голем чипс- Рафлс и 2 чаши вода

16. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Да да и јас исто бев како тебе,се работи за вирус така ми кажа мојата матична.Ја стигнав и да качам температура 38 и мислев дека секоја коска ме боли неможев од кревет да станам(денес скоро 3 ден како сум таква).Многу течности,парацетамол редовно и витамин ц.Не е ништо страшно поминува за 3-4 дена.Седи во топла просторија,облечисе убаво и мурувај.

17. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    На резултатот од папот имам инфламација,што значи тоа?

18. chilla

chilla Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Во последно време сите ми велат дека сум ослабена ама долниот дел од стомакот ми е подуен и цврст. После секое јадење без разлика дали многу или малку мене ми се лоши, ми се повраќа.
    Имам зголемено бело прање и чешкање таму долу. Има некаква врска со стомакот?
    Знае некој од што може да ми биде така подуен ?
    Иначе сексуално сум активна но редовно добивам, не верувам дека се работи за бременост :)

19. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Веројатно се работи за некаква инфекција, појди на гинеколог и испитај си, па тие ќе ти кажат што да превземеш понатаму.

20. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Белото прање нема никаква врска со твојот проблем. Тоа што ти се лоши и што ти е подуен стомакот асоцира на некој проблем со органите за варење. Можеби е до желудникот, можеби е нередовна столица, синдром на нервозни црева или слично