Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    јас моментално си страдам со ногата...Си се лупнав у железо и се живо и диво внатре си превртев. Во лонгета ми е сега....Ако имаш отко, како природен лек можеш да ставиш лебче натопено со вино (црвено, домашно по можност)...Или купи си некоја крема од аптека. Мене ми дадоа и капсули инаку, ама мојата нога е лом. Купи си Хепатромбин за модрилото или ако имаш дома некоја крема од див костен, исто е.
    За болката, пиј Аналгин, Кетонал и доколку има температура раката, пиј Парацетамол.
    Ако не ти се подобри за 2,3,4 дена, оди на лекар нека ја сликаат...

На SomeWhere му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Сега за сега немам ништо од тоа дома. Испив Вентор, но не ми помогна. Ладна ми е раката, ама се помалку и помалку го чуствувам прстот, ако не ми помине до утре ке морам на доктор. Памет за друг пат.Благодарам.

3. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Ако е така, оди утре на лекар...Според мене или е премногу набиено или е напукнато....Ништо страшно...Неколку дена мирување и се ќе се среди :)

Нормално ли е за време на овулација да се чувствувате како малку истоштени?
    Јас еве ден се осеќам ко да сум копала цел ден, а ништо немам работено...
    Можно ли е да паѓа притисокот или нешто слично?

На SomeWhere му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.813
    Допаѓања:
    202.831
    SomeWhere, под итно да одиш да си ја снимиш раката, требало уште одма да одиш, што се вели додека е топло да се намести, ако треба нешто да се мести. Немој да си играш играчки со тоа, против болки секако ќе мораш да пиеш нешто. Под итно на лекар!

5. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Кога станав сабајле имав една голема топка, отидов на лекар ми ја снимија не ми е ништо скшено, само ми ја преврза во завој за да не ја мрдам да ми мирува раката. Не ми даде ништо да пијам против болки ми кажа Аналгин ако ме боли, а доколку имам силни болки ми кажа нешто да земам ке ве излажам ако ви кажам како се вика го заборавив :) Сега не ме боли многу ама пак како да имам прст помалку :(

6. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Ми се појави бубуличка (баш како бубулица) над вагината (ако ме разбирате),ми беше мала но сега почнува да ми гнои - да ми расте.Дали можеби се работи само за поткожно влакно па да не може да пробие или ... е не дај Боже нешто посериозно.Ве молам за помош.Фала

7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Тоа е, не се секирај, ми се има јавувано многу пати на големите усни...Тоа е исто како бубалица. Ако го стиснеш, ќе истече...Мачкај го некоја крема мрсна, мелем ако имаш, најубаво...Ќе исчезне, не се секирај. Знам дека боли на допир :)

8. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    уф снегче фала ти многу се извадив од памет....јас претпоставував дека е тоа ... еве денес не ми расте.ама трвдо ми е чекам да омекне и да пукне.Ми се појави после 20 ден од депилацијата...моментално ставам црна маст...се надевам ќе помине брзо .

9. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Ќе помине...Од депилацијата е милион посто...Или е некое влакно поткожно или пак со депилацијата нешто се изиритарало. Уживај си :)

На Maya3112 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    На баба ми пред некое време и се појавуваа модрици по рацете мислам само, без претходно никаков удар или слично. Значи онака спонтано. Од што би можело да е тоа? Не отиде на лекар :fubar:

11. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Може се удрила негде а не се сеќава или ако е анемична исто така е можно. Може и да е нешто со крвните садови, попуштање. Видете ако константно се појавуваат без подобрување, однесете ја, нека направи една крвна слика. Не верувам дека е нешто опасно. Некакви други симптоми? Ноќно потење, крварење низ нос, болки во коски/мускули, има?

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Кој јајник почесто ве боли кога сте во овулација?

Јас секогаш си го осеќам левиот дека ме боли :/

Нормално ли е?

13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Се жали дека ноќе и се суши устата, ама нема шеќер или нешто слично и во врска со тоа не и открија ништо. Па се жали на болки во кичмата ама си има ишиалгија.
    Некогаш се жали на болка во нозете и рацете. Последно што ми рече дека ја болело бил рачниот зглоб, а претходно ја болеше рамото.

14. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Имам претерано бавен метаболизам.. Не јадам тешка храна, во глобала, се хранам здраво. Ако може некој да ми препорача некои апчиња, ако постои нешо такво..

15. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Таблети никако! Таблетите се користат единствено доколку имаш опстипација и тоа неколку дена. Ќе јадеш храна богата со целулоза. Јади мнооооогу јаболки, го забрзуваат метаболизмот и тоа на природен начин. Од искуство ти кажувам.

16. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    175
    За забрзување на метаболизмот, секое утро на празен стомак пиј по една лажичка јаболков еликсир растворен во еден филџан вода.
    Проверено дејствува :)

17. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Леле и јас ке ти речам не за таблети ни кога има опстипација,ниту пак чаеви за таа намена јас пиев зелен чај едно време и кога го прекинав еден месец неможев да се опоравам,да пиеш ошав од сливи,јади храна богата со влакна.

18. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Да не ќе ми влијае јаболковиот оцет врз тежината? Пошто сум слаба, имам 51 а висока сум 167...

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.361
    Допаѓања:
    108.009
    За метаболизам најдобро е да се јаде во исти интервали, значи секој ден во исто време или приближно, мене ми помага многу овошјето и магичната супа која научив да ја правам од мајка му на дечко ми, со целер, пашканат и морков. Исто така и внесувањето на течности, вода пред се, пиј повеќе вода и би требало да се среди, било кои други апчиња и средства ќе ти влијаат на килограмите.

20. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    175
    Ова не е јаболков оцет туку еликсир од јаболка, нешто слично што ставаат во саравитата. Ќе го побараш по продавниците за здрава храна, и не верувам дека ќе слабееш од него.
    Но, можеш да пробаш една недела и да видиш, бидејќи станува збор за еликсир со голема концентрација на јаболкови киселини и природен витамин Ц, а намената не е за слабеење туку баш за забрзување на метаболизмот. Но од друга страна со самото забрзување на метаболизмот може да дојде до намалување на тежината, но тоа се јавува како последица на забрзаниот метаболизам тие две се поврзани :)

Но ти можеш да пробаш и да видиш како ќе ти делува ;)