Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Људи, вчера вечерта пред спиење, чувтвував некоја тупа болка под градите, и срцето 100 на саат, како боцки осеќав низ цело тело.
    Од што може да е? :^) Абе цела се препотев., вода на ова ладно.
    Еве сега уште ме боли под градите, чудна болка, не знам како да појаснам...

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.389
    Допаѓања:
    103.192
    Можно е бидејќи јас имам проблеми со јајниците и ги имам истите досадни бубулички под брадата, не сум знаела дека е поврзано ама ете сега научив. Инаку во самиот почеток јајниците и не болат многу, ете така некоја мала болка, ама иди си на лекар, направи уринокултура, всушност ќе ти кажат таму што се треба да направиш, ама во секој случај иди, ако не се лечи со време може да биде навистина досадно ;)

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Дали семките, на пример сусамот, семките од киви и сл. се варат во органите за варење, или само поминуваат низ системот???

4. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Треба да добијам за 4-5 дена...И еве ми почнаа симптомите...Нервозна сум ко незнам што, ми се појавија акни, градите почнаа да ми стануваат болни и потврди на допир, но имам и болки во крстот и се шири накај колковите....Сега незнам дали ми е од ПМС или пак од завчера што бев на работа и стоев 8 часа во место....
    Ве молам за одговор :(

Мислам дека не се варат...Глупо е вака да кажувам но, кога јадам сусам или киви, секогаш кога одам по голема нужда, можам да ги приметам семките :D

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Ве молам за помош, пред една година ги вадев крајниците поради хронична гнојна ангина, денеска осетив големи болки во грлото слични на тие што ги имав месец дена по операциата погледнав во грлото на местото каде што ми биле крајниците целата сум бела исто како гнојна ангина е :( :( :( дали има шанси да се поврати гнојната ангина ? или нешо слично ве молам а одговор доколку некој знае

6. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Да прашам ви излеваат ли модринки често , се потчунам одма модринака ..еве се гледам имам модринки не се ни сеќавам дека сум се удрила и се чудам што е работава :?: што ли е не знам ? сеа во последно време сами како да ми излегуваат имам 2-3 по нозете или се мавам па не памтам :rofl: шала настрана од што може да е ?

7. rock

rock Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Сакам да прашам дали некоја од вас имала проблем со користење на б - комплекс, односно дали ви се појавиле несакани ефекти или некои алергиски реакции. Јас почнав на земам б - комплекс и имам иритација на кожата. Дали некој се соочил со таков проблем?

8. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Б- комплексот не би требало да предизвикува алергиски реакции на кожа , јас кога примав имав зголемен апетит , да не ти е од друго нешто можеби некоја нова купка ...

9. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Можно ли е некако да се изврши операција на болен од Кронова?
    Освен тие инјекции за подобрување на состојбата и скапите лекови, постои нешто друго што би било од корист? Брз ли е развојот на болеста? Последици, освен недоволна ухранетост (што само по себе е лошо) постојат?

10. rock

rock Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    И јас така мислев но прочитав на интернет дека еден од несаканите ефекти на б - комплексот е црвенило и инфекција на кожата и чешање, но ќе одам на лекар па да видам што е сигурно, а зголемен апетит имам и побрзо ми растат косата и ноктите.

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734
    Женски во врска со чешањето на кожата , од вчера вечерта почна да ме чеша многу во делот на подлактицата близу до дланките и сега станувам гледам пак ме чеша и што да видам во долниот дел близу дланките многу ситни црвени дамки (така да ги наречам) егзема ли е што ли е? :sweat: што да правам???

12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Најверојатно е егзема ама пак ке ти препорачам да одиш на лекар :!: , да не те плашам и да ти ставам бубачки у глава да видат што е ,да не псоријаза , немој одма да си мислиш свашта знам како е кога си прави човек сценарија разни , нека те прегледаат , се надевам се е ок ;)

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734
    Еве ставив крема Камагел и некако ми потпомина црвенилото но пак ме чеша. И само во пределот на лацете се како мали точкички многу ситни. Ако не ми помине ке одам на лекар. А сега деновиве диета ке правам малку да ми се прочисти крвта...

14. srna1234

srna1234 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Прв пат пишувам на овие форумите и видов дека вистина има место каде можи чобек да си кажи што му е ,мојот проблем е ваков ....имам проблеми со притисокот само незнам дали е висок или низок.Ова ми се случува една година можеби и јас си мислев дека е анксиозност ама сега станува полошо .Ми се случува барем еднаш во денот да осетам наеднаш лупањее на срцето како активна наеднаш да сум од појке и послем по 10 ммин послем то наеднаш немам сила олабавеност на мускулите оддвај се движам и тоа трае пола час некаде пијам блага вода или јадам и ми поминува ама со страв сум цело време .Се прегледав се се од срце до крв до жлезди и све е ок незнам со да прам и со ми е дали можи некој да ми кажи ВЕ МОЛАМ ЗА ОДГОВОР . Имам 23 год и прекинав да пусам цигари еве половина год а кафе една година скоро ..позз до сите на форумов

15. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    можеш да направиш ехо на срце и екг. да се исклучи можноста дека е нешто од срцето.
    исто така провери си скриен шеќер. ама најдобро е да се консултираш со матичниот доктор и да побараш негова препорака за тоа кои испитувања да ги направиш.

16. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Провери и тироидна..

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734
    Си го решив проблемот со црвенилото - егзема. Ми се појави од бојата што ја ставив во тортата моја роденденска :( денес само што пробав пак од шлагот пак ми излезе егзема и сега знам така да др пат памет во глава!! :headbang:

18. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Женски вчера утрото и денес од ко станав имав тапа болка назад од десната страна кај бубрегот.Денес во текот на денот ми се секоа нозете и истовремено ми се вртеше малку.Вечерва повторно ми се појави истата тапа болка на истото место и од тогаш ме боцка без престан,на моменти болките се појаки,на моменти понеинтензивни.Мислења некои,совети :?:.Благодарам однапред :)

19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Или а болката се засилува како појас наоколу и напред? И ако ти се гади,урината да е променета,тогаш е бубрегот.Ако е подолу од половината можи да е и јајникот. Кажи ми прво,па да знам шо да препорачам.

20. srna1234

srna1234 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    i uste nesto sakam da znam ,dali alkoholot go kreva ili spusta krvniot pritisok ?