Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    го покачува притисокот

2. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Епа бубрегот е ако болката е горе во слабината, може е некоја инфекција, или некое камче, или пак настинка.
    Оди испитај мокрача за да видат дали е инфекција и направи ехо за да видат дали е камче. И двете ситуации лесно се санираат така што нема место за паника.
    Во меѓувреме ако сеуште немаш отидено на лекар а имаш болки испиј кетонал или нешто слично против болка.

3. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Болката е само на едно место,не се шири и засилува наоколу и напред ,во урината не можам да видам дали е сменета бојата бидејќи моментално имам циклус.Не ми се гади,вчера само ми се вртеше,а денеска само ме пецка од време на време таму од задната десна страна.

4. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Ја више како неколку месеци сум на б-комплекс или б6 коа како ке ми текне да зеам, па не сум налетала на никакви несакани дејствија, така да не би требало да ти биде ништо. Едино ако не претеруваш што нре верувам.
    Види да не е од нешто друго што внесуваш во секојдневна исхрана.

5. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    5.468
    Ве молам за побрз одговор.

Се работи за таткоми, кој има подолг период пробеми со стомакот, кои се манифестираат преку надуеност и ждригови. Беше на ехо на абдоменален дел и му рекоа дека стомакот е полн со киселини и го пратија на гастро, ама како мало дете е, и уште не бил.
    Деновиве се прехлади изгледа, и сега има болки во долниот дел од стомакот-испод папокот и стомакот, (јас се извинувам ама толку знам од поими и анатомија на човек),значи се жали на силни болки периодични и чуствува студ во тој дел (можно е да е настинка).
    Скоро имаше силни болки и надуеност во стомакот, поцрвене цел, и според него е од прженици предизвикано.На своја рака зима Ранитидин, Еусперин и сл за што чул препорака.
    Пуши,чаеви од природни билки пие,кафе 1 до 2 на ден,недоручкува а руча пообилно некогаш со подоцна вечера, алкохол 2-3 чаши а некогаш неможе ни пола чашка од стомакот, и се движи солидно со оглед на времето и обврските- т.е се труди максимално да го замени автомобилот со пешачење.

Премногу сум загрижена кога го гледам какви фаци прави од болка, а не кажува бидејки е таков карактер, и се плашам што би можело да ги предизвикува тие надуености и болки кај желуднбикот и околните органи кои спаѓаат во тој абдоменален предел?

Благодарам однапред.

6. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Руби ниту еден брз одговор не може да ти помогне додека таткоти не отиде на гастро да ја види реалната ситуација,знам како ти е и јас мака мачам со татко ми да оди на лекар животот ми го скратува бидејќи е срцев болесник и со 4 стена а не се грижиза здравјето.
    Не можеме да нагаѓаме што му е но еве во блиска фамилија чести заболувања кај мажите се чир на желудник или проблеми со дебело црево.
    Убеди го да оди на лекар немаш друго чаре освен да му направиш чај од нане полесна исхрана и еспумисан капки или таблети за надуеност во стомакот ,ова сигурно привремено ке помогне но ако не се знае што е проблемот нема ни да го реши.
    Поздрав и со помин нека е .

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Ве молам за помош....Синоке паднав на главата и многу треснав ;( отидов одма во болница и ми кажаа дека имам само потрес на мозоко, но кога станам од сабајле многу ми се врти во главата, на секое станување од кревет ми се врти премногу дали мислите ддеека може да има некоја последица или нормално е да ми се врти неколку дена ? ве молам за одговор мн сум исплашена

8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Поврати после падот ???? изгуби свест???? како видоа дека имаш потес на мозокот ????

9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Ваљда се работело за благ потрес штом не те задржале на опсервација , главоболки и вртоглавица се нормални сиптоми после потрес на мозок можат и да траат подолго време и до 3 месеци , конултирај се со лекарот во секој случај ама мислам дека нема причина за паника ти посакувам поскоро оздравување и секако не е на одмет барем телефонски да го прашаш матичниот за проблемот

10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    не несум повратила само имам боли во главата и од време на време ми се врти во главата најчесто кога станувам

11. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Значи примав инфузии и од вчера почнав со инекции, ама сабајле видов дека имам излезено алергија, можно да е од инфузиите и од инекциите, бидејки не бев јадела 2 дена?

12. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Изгледа касно ти давам одговор, ама сепак.. Најверојатно е нешто во врска со тоа, и мене ми се случило да имам мал осип по примена инфузија.. ако немало посериозни последици е во ред, ама гледај да запамтиш какви инјекции ти дале и друг пат кажи го ова на лекар, да не си алергична на некој од лековите и да не ти дадат поголема доза, па да не стане некоја белја.

13. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    ^ Дознав инаку од што ми е алергијата, од апчињата што ги примам. Фала многу инаку :)
    Е сега, од вторникот јас немам подобрување, оште си кашлам како што кашлев пред инфузиите и инекциите, незнам дали да одам до болница пак, плус секоја вечер качувам темпертура, пијам апчиња ама не е тоа тоа, докторката кажа ако качам температура или ако не престанам да кашлам да одам одма на болница, совет? :?:

14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Алергија дополнително и значително влијае на пад на имунитетот, што пак влијае и на другите инфекции т.е. го отежнува и успорува нивното лекување. Можеби треба смена на терапија или вклучување на дополнителен лек, а исклучување на она што предизвикува алергија..секако во консултација со лекар.

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    ^ Ахам, фала ти многу на одговорот, и ке излезе џабе јас пијам апчиња + за имунитет :|

16. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Примам антибиотик еритромицин вејке два дена а треба седум, по пиењето на апчето желудникот многу ме боли. Што да правам за да не ме боли желудникот? Или да го прекинам антибиотикот и да почнам нова терапија?

17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Нека ти препишат други апчиња. Прекини ги овие.

На Mikako му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Дали некој знае колку чини операција во систина , одстранување на матката ?? |(

19. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Треба да одиш ако не престанува, не знам зошто уште чекаш кога и докторката ти рекла.

20. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Дека сум настината левото уво ми се затна, и многу ме нервира.
    Треба да учам и кога се слушам додека зборам, иритирачко ми е ептен чувството. :(

Што да правам, како барем моментално да го ,,одзатнам'' ?