Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Малце покасно гледам и не знам дали ќе ти послужи сега, ама успева ако го затнеш носот, и силно дувнеш,и се одзатнува ушето.
    се надевам ме свати, не знам баш да објаснам :D

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  2. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Ај да прашам и овде.. Честа и чудна болка (привремена, кратко трае) не можам да го лоцирам точно местото, во пределот меѓу увото и вилицата, што може да биде? Како бодеж е и тоа кога ќе вдишам ладен воздух. Можно е да е од настинка? Под стрес живеам поради ова..

3. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53
    Според мене или ти е од лошо спиење или си била на некоја промаја те дувало во тој дел и ти настинал.

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.776
    Допаѓања:
    11.229
    Може да ми кажете некој витамини за напнатост освен б комплекс , фала ви :)

5. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Магнезиум,земи си најмалку 300мг дневно,ги има шумливи или во кесички во прашок,но да не е под таа доза.Тој ја намалува напнатоста и стресот и ги опушта мускулите,крвниот притисок и е поефикасен и во комбинација со б комплекс.И земи си Б6 поединечно да пиеш.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Епа прашањето можи не е за тука ама незнам кај да го сместам. :?:
    Иначе сакав да ве прашам нешто.Прстот ми се има потечено и неможам да го мрдам и да го виткам оти многу ме боли. :| Е сега шо да му прам ? Мислам на некој од вас ако ви се има случено со шо го мачкавте ?

7. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Од што ти е потечен прстот удар или инфекција ? Ако е од удар може со некоја маст за реума ласонил маст на пример , ако е нешто од инфекција со некоја антибиотска маст .

8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    А да не е некој заб,а? Тие реагираат на ладно,а и така болка се појавува.Ако не е тоа,можи и увото да е,ако имаш настинато,особено ако си била предходно настината,инфекцијата знае да се префли од грло на уво. Само преглед (ете прво на забар провери,пошто сепак мислам дека е од забите) а вака можи само да годиме.Како и да е,за двете работи,можи да ти дадат некој слаб антибиотик,пошто само од аналгетици нема да помини.

9. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63

удар. :/
    иначе фала ке побарам.

10. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Готово, паника ме фати сега.
    Да не ја будам мама, пошо она одма знае да ме смире и да ми каже шо како, ај некја нека ми пише што може да е, иако пола мислам знам, но ми треба одговор сепак, итно.

Овие неколку дена не сум спиена многу, по 5 часа на ден, имав многу за учење и семинарски за пишење.
    Денес спиев 6 часа, и почнав да куцам од пред 3 часа некаде, со паузи секако.
    Јадена, пиена вода, витамини се, шеќер се, тип топ.
    И наеднаш почна да ме јади некоја нерва внатре, она кога не се поднесуваш во своја кожа, раците не ми се грчат, него како мускулите да ме стегаат, срцето немирно, главата ми тежи, буквално цело тело против мене, аман!
    Станав, се разодив низ дома, и пак седнав да куцам (морам, утре треба да ми е готово семинарската да ја презентирам, а имам уште пола), помина за кратко, куцам и еве пак исто сега, дури полошо.
    Незнам значи што е, ни што би ми помогнало во ваква ситуација.
    Ајде жени пишете ми, очај ме фана.

И заборавив да пишам, имам некој нагон за повраќање, малку поминува тој, од нервоза е знам, секогаш желудникот ми е немирен кога имам некоја ваква состојба проследена со страв или паника.

11. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    анушка од премор ти е сигурно,а и штом цело време си пред компјутер,ваљда затоа ти е така... смири се ,не паничи, малце одмори се едно 10-15 мин.оттргни се од компјутерот, напиј се бедоксинче ако имаш. ако имаш и чај од камилица добро влијае на нервите , ако немаш во моментов барем шекер и вода напиј се...и излези на воздух barem 1 мин. уште подобро ако имаш време утре одсабајле да продолжиш,(зависи до колку саат треба да ја однесеш ) сега да си легнеш...ајде не се секирај , ке ти помине...поздрав

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  12. StefanS

StefanS Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Добив мал потрес на мозокот (паднав на левата страна на главата) и дали е можно да имам некакви последици од тоа? Понекогаш имам мали главоболки на страната кај што паднав...иначе пред 14 дена паднав.

13. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    поврати откако падна ??? имаш ли вртоглавици ??? најдобро ке ти биде да отидеш на клиника за нија неврологија и да си побатраш едно еег да ти направат чисто да си бидеш мирна а и да се види активноста на мозокот

14. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Ми касни веќе 9 дена али тоа не ме загрижува бидејќи немам редовна менструација. Пред два три дена имав болка во јајниците, поточно во левиот само. Другиот ден од сабајле се појави истата болка но со време помина одкако се напив кафетин менструал. После тоа немав болки и негде околу 5 пладне вчера имав многу силна болка на левиот бубрег што никогаш не ми се случило да ме боли бубрег, му ставив шал се врзав и го топлев и помина некако заспав. Денес од сабајле почуствував болка исто во јајникот но од десна страна и малку над него. Се уплашив да не е песок или камен, значи првпат бубрег да ме боли и многу одам по мала нужда. Или некоја инфекција или настинка или незнам што е. А исто два пати забележувам малку крв на гаќичките 1 капка и се мислам од што ми дошло но нема ништо сеуште :worried:

15. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Не сакам да те заплашувам,но можно е да имаш песок или камен на бубрег. Другарка ми имаше камен,а ги имаше истите симптоми. Посети си лекар. Можно е да е од прелада или пак инфекција,дај Боже да не е камен.

16. StefanS

StefanS Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Не повратив,не ми течеше крв од нос или уво,не изгубив свест,и се сеќавам абсолутно на се...
    Бев на лекар ама ми кажаа дека нема потреба од снимање. Откако паднав секој ден имав многу мали главоболки а сега веќе немам ич,ама сепак сакам да знам дали ќе имам некакви последици во иднина од ова,бидејќи колку што разбрав дека секое паѓање на главата предизвикува потрес на мозок... :worried:

17. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Не би требало да имаш некакви последици во иднина. Но доколку си загрижен направи една снимка на главата па тука ќе се види дали имаш некаква последица од падот или не.

18. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Ме боли главата кај слепоочниците и како да ми паѓа нанапред нешто како да ми ја турка главата кога седам стојам... си викам да не е од многу на компјутер пошто по цели денови седам, ама па и некогаш и кога не седам така ми се случува нешто како сама да ми паѓа главата на напред :worried: се напив аналгин пред пола сат.. уште ме боли си мислам ке ми експлодира... од што е вака??? :worried:

19. MalaTaa

MalaTaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Здрааавооо
    Денес откако се депилирав кај вакината ( односно се бричев) малку се засеков ии сега имам рецка црвена која ме печее ии онака малку имаше крв скоро неприметливо, дали може да добијам некоја инфекција?

20. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16

Не,ама мачкај кантарион ;)