Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Да не ти е висок притисокот?

2. MalaTaa

MalaTaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3

Доброо, но ме исплашии тоа дека бричот е веќе користен неколку патии такаа да не е баш ии чист, па некоја инфекција да не добијам пошо големка е рецката ии црвена ии коа одам да мочкам таака добро ме пече :(

3. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    до сега не сум мерела притисок.. не знам ни дали имам :worried:
    што да правам???

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па измери си го, пиј повеќе течности, цедевита, такви работи... Лукче, кромидче, на мене ми го симнуваат стандард... (јас со низок мака мачам).

Инаку, јас имам друга мака, не мислев дека е ништо сериозно, ама гледам сите околу мене како да почнаа паники да креваат, па се подисплашв и јас малку.
    Почнаа завчера да ми играа мускулите на челото, помеѓу носот, како кога ти игра око, ама мускулите. И тоа кога ме погодi некоја емоција, кога се насмеам или се намрштам, како да ми се стегнуваат во таа форма и да им е тешко да се вратат во нормала, па вибрираат секунда-две. Јас мислев дека е од премореност, ама 2 дена одмарам како кралица, и џабе, пак ми се случува понекогаш... Што би можело да е?

5. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    :@ Луге 2 дена имам многу гасови , стомакот ме пресекува како да имам дијареа ( а немам ), болката не е постојана , се јавува од време на време , веке два дена мака имам .. што може да е тоа ? :(

6. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Настината си, јас кога сум настината имам многу гасови и стомакот ми е лом.
    А исто ми се случува и кога пијам газирани сокови.
    А болката ништо страшно не е.
    Топличко ставај си на мешето и ќе помине.

7. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Девојки ќе може ли да ми препорачате некој добар Оториноларинголог од Скопје??

8. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

Пробај да внесуваш повеќе калиум, магнезиум :)

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Николица Цекиќ.
    Не претерувам, ама Хаус втор дел е :)
    Приватно работи во Аеродром и нема да зажалиш воопшто, мада е малку остар на јазик, ама маестрален доктор.
    Јас имав многу проблеми, да не беше тој, јас ќе полудев.

10. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Инаку, јас имам друга мака, не мислев дека е ништо сериозно, ама гледам сите околу мене како да почнаа паники да креваат, па се подисплашв и јас малку.
    Почнаа завчера да ми играа мускулите на челото, помеѓу носот, како кога ти игра око, ама мускулите. И тоа кога ме погодi некоја емоција, кога се насмеам или се намрштам, како да ми се стегнуваат во таа форма и да им е тешко да се вратат во нормала, па вибрираат секунда-две. Јас мислев дека е од премореност, ама 2 дена одмарам како кралица, и џабе, пак ми се случува понекогаш... Што би можело да е?[/quote]

Земи си магнезиум или шумливи или пак го има во кесички во прав,како да е треба минимум 300мг да е,ке ти ги смири грчевите.Многу често не внесуваме доволно маглезиум или го трошиме веднаш внесениот и затоа мора да се прима вака.Нам жените ни треба околу 400мг нормално на ден.

11. VayaConDios

VayaConDios Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    99
    Која девојка може да ми помогне о совет како да постигнам помалку отчукувања на срце, посмирен ритам и пулс? Пулсот у домашни услови, у најдобро расположение не ми се симнува повише од 90. Долго време, У последен период ослабнев, и пред тоа преттпочитав физичка активност а мрсно одбегнувам, што уште можам да направам?

12. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Во домашни услови никој не може да ти помогне, јас би ти кажала да се напиеш Верапамил, тоа е за тахикардија, за побавен ритам на срцето - нормален, ама не смееш да го земаш на своја рака.
    Јас секој пат кога ќе имам забрзано биење, обично при паника или внатрешен немир, нервоза, си се напивам, но мене кардиолог ми препиша.

Ајде оди си ти на едно ехо на срце, и докторот се најубаво ќе ти каже од што ти е и како ќе се смири.
    Срце е тоа, не е заб :)

На VayaConDios му/ѝ се допаѓа ова.
  13. VayaConDios

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    99
    Страв ми е ако зимам таблета за било што непрепишана од доктор а камоли таблета за срце. Еве нема да знам колкава доза да земам од Верпамилот.....Среќа не ми се јавуваат епизоди на силни срцебиења, цело време е иста состојбата со пулсот што можеби може и да значи дека е тоа уште полошо |( фала :)

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Веројатно ова ти се случува од стрес или од наглото ослабување ... да провериш ехо и да направиш анализа на крв. Инаку кога ќе осетиш така, излези и прошетај, ако не можеш тогаш полека вдиши длабоко и издиши неколку пати, напи се чаша вода и легни опушти се на начин на кој мислиш дека те смирува или евентуално витамин Б6 или магнезиум. Ама секако на доктор ако ти е честа појава.

На VayaConDios му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Мојот најголем здравствен проблем е тоа што многу јадам!Кога ке јадам после оброкот неможам да издржам одма морам нешто друго да јадам и се така со редослед..Луге премногу јадам неможи ова вака! Хелп ме!

16. VayaConDios

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    99
    Благо па солено па благо па солено и по обратен редослед? Познато чуство :D Мора да пиеш повеќе течности за да го сузбиеш тоа чувство на умислен глад оти ти не си вистински гладна само си стрвна. Не чувај многу храна дома, кога ќе ти се сојаде у тој момент излези и купи нешто, немој да чуваш залихи на грицки и политанки, ќе сакаш да ги истрошиш до последно. Понекад кога немаш ништо за јадење ќе те мрзи да отидеш да купиш, па нема да отидеш и така ќе намалиш на храна и на тежина. Проверено :)

17. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    ве молам сите кои што знаете нешто во врска мојот случај Dали знаете од што може да дојде до опаѓање на косата, не мислам на она периодично опаѓање на косата, т.е при чешлање или при промена на препарати мислам на голи места на главата да однемува празни места на главата значи паѓање во поголема мера дали на некој му се има случено и дали знае некој лек или нешто слично, секој совет е добредојден благодарам многу

18. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Отако се породив имам многу проблем со гасови, ај на почетокот не беа многу изразени, ама ми се чини во последниов месец што и да изедам гасови ми се чини на секои 5 минути, ако јадам грав и да не зборувам. Може на некој ова ќе му е смешно, ама јас навистина имам проблем, и ако има некое решение многу ќе сум благодарна. Да напоменам грав веќе не јадам :!:

19. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    Ми личи на Alopecia areata вака како што си објаснила...во секој случај веднаш на дерматолог. Она што сама можеш да направиш е да јадеш поквалитетно, односно повеќе протеини и земи си некои комбинирани препарати,витамини и минерали, особено богато со цинк и Б витамини. Ама задолжително оди на кожен лекар зашто ако е тоа што мислам, дијагнозата е сериозна.

20. M.Donna

M.Donna Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Девојки веќе некое време чуствувам преголема поспаност, блага болка во зглобовите од време на време а и во пределот на половината знаат да ме заболат и забите од еднаш иако ми се здрави дали мислите дека се работи за нешто посериозно и треба да посетам доктор или ќе ми помине само по себе ви благодарам однапред :*