Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Да не треба да ти дојди менструација?Пошто знам дека пред да ти дојди имаш многу гасови..
    Проверено-чист пример со мене!
    Поздрав :)

2. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Neznam dali e za tuka prasanjevo ama neznaev kade da go postavam :wasntme:
    Kako moze primer ako podolgo vreme ne jades posle od sto i da kasnes da se zdebelis?
    Kako sto mi vika majka mi :?: : ne jadi za da oslabes pa posle sto i da stavis vo usta ke se fati na tebe pa ke se cudis! Znae nekoj? :D
    :worried: :worried: :?:

[mod-kirilica:cgmq4l49][/mod-kirilica:cgmq4l49]

3. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Пак јас :D
    Јас стварно незнам што се случува со мене оваа зима :^) Никогаш толку многу болна не сум била, првин бронхит, па бронхо пневмонија, и сега некни еден ден само што излегов пак сум болна ;(
    Сега не кашлам, ама нон стоп ме боли глава, со главоболка и се будам насабајле, носот ми ја свире гангам стајл, ама ставам капки, е сега кога сакам да кивнам, цела лева страна од лицето ми се закочува, плус жлебината ме боли :(
    Пијам Макропен, ама нема ефект нешто, пијам и АЦЦ, и од тоа нема ефект ;(
    Совет?

4. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    феминки дај кажете некое чаре за сува кашлица,на моменти кога ќе се закашлам мислам дека белите дробови низ уста ке ми излетаат. Инаку бев настината ,воспалено грло, потецени крајници малку температура. Пиев парацетамол,чаеви со лимон , витамин Ц , кога почнав да кашлам бев на доктор ми зедоја крв од прст и докторката ми препиша антибиотик зинат. завршив со терапијата пред 3 дена грлото ми е во ред ама кашлицата никако не сака да помини... Знае некоја што да направам нешто во домашни услови како би ми поминало ? :(

5. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    ^ Исти случај и јас бев, па завршив на инфективно со инфузии и инекции.
    Ми кажаа дека е бронхопневмонија, прочити на интернет за тоа, ке видеш дека ги имаш истите знаци.

6. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    колку е штетно мало дете од 2 годинки да голтне 3 апчиња Б-комплекс?

7. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    истото и јас го имамв кај мене и ногата и рака лева ми се коцеја и гусенје имав исто така тоа мене ми се слуци на јадене и ми бесе стрв да јадам сега сум малце по добар али се усте по некогас го цуствувам истото како и ти

8. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Женски, што можи да е ова?
    Стонмакот ме сеци, кај желудникот, и на моменти неможам да се исправам нормално, ме боли. Кога ќе ждригнам здивот ми мириса на јајце.. Незнам што е случува и незнам каков лек да барам за што? хаха

9. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    од сто мози да јадам а гладен да се осејкам само и црева ми играт пајдуско а пек некогас тезина ми ствара зелудник ми се цине ко да не ми работи а прет тоа ми најдоја бактерија на зелудник и од сто мози ко ке одам по голема потреба некогас пролив ама ко слајмови она не знам како да го казам по инаку :(

10. Eagleeye

Eagleeye Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    58
    Престани да конзумираш млеко млечни производи, и јади само зеленчук и овошје, и/или месо(ако сакаш или не сакаш). Јас порано многу се разболував, а откога го прекинав млекото, пред една и пол година се немам разболено, а и синусите мис се ок. Е сега не сум 100 % сигурен дали е точно до тоа што сум без млеко или е до тоа што сум на здрава храна, тоа не знам, да не те излажам.

2 прашања:

Да не имаш амалгамски пломби(оние сребрените) или да не си имала друг контакт со жива?
    Да не имаш заб што ти е ендодонтски третиран(root canal), т.е. умртвен, односно му се чистени каналите?

11. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Фервекс , парацетамол , аналгин , незнам што друго..и да одиш на доктор.Со помин нека е :)

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Нема ништо да му биде , секако за во иднина чувајте ги подалеку од дофат на децата , без грижи ништо страшно ;)

13. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Значи испив кажи - речи едно макропен мислам на опаковка, ставам бенил капки, пијам чаеви се се! Не ми е јасно седам дома, на топло и пак сум болна ;(

14. srna1234

srna1234 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    ЗДР на сите Мојта мака е оваа ми се случува можи не секој ден ама секој 2ден да имам покачуване на притисокот а и понеккогас и снижуванје ама најчесто ми е повиисен пример ми се движел од 140 со 80 или 140 90 а еднаш само еднаш мисе има качено 140 со 100 а ко ек мисе спуста мала работа ми е низк и тоа што ми се крева одма го осејкам на мене знаци ми се снеарнува и незнам дали да кревам паники или не а се се имам прегледано ВЕ МОЛАМ ЗА МИСЛЕНЈЕ ОТИ СЕ ЗБУДАЛИВ од ова позззз до ситее имам 24 год и ова ми се сучува можи пола година

15. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Срна, мислам дека наглото покачување и пагање на притисокот,ти се јавува како причина од некоја моментална ситуација. Гледај да не се нервираш често, да не ти се покачува притисокот, и секако јади редовно не прескокнувај оброци, за да не ти паѓа притисокот. Секогаш со тебе носи си благо и никако не заборавај да пиеш вода. Водата го регулира притисокот во човечкото тело.
    поздрав и се надевам дека ќе бидеш во ред! ;)

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    15.991
    Како можам да проверам магнезиум?Преку крвна слика или преку мокрача?

На candise20 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. srna1234

srna1234 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2

fala mnogu na soveto ja spram so ne imam napraeno od blago od nekojsi kombinaci so cajei so ne i nejadam mrsno i red drugo ama za visok pritisok neznam jas go spustam ko ke mi e malce pokacen ama se nerviram oti nema za stalno lekk e to me nervira so uprno e tuka i ankso i pritisokot nema mi se cini lek samo vnimanie golemo treba obrnuvanje na nekoj raboti toe pozz golemmmmmmm

18. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Си го изгорев показалецот одозгора и ми се прави пликче изгледа :worried: . Прво го намачкав со крема здраве, па после му ставив паста и на крај го најдов јекодермот и му ставив тоа, ама прстов ми трне и многу боли. Неkоe чаре за болката? :sweat:

19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Во ладна вода малце да го подржиш или мраз да ставиш на местото,малце ќе помини :) И кантарион ако имаш да ставиш.

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Денеска син ми кој има 7години цел ден ждрига и ми вели зошто кога ке ждригнам ми мириса на јајца и вистина така,а цел ден нема јадено ништо му се лошело,до душа стално јадеме со молење ама ова со ждригањево ме збунува.Имала некоја сличен проблем и што било во прашање треба ли да се загрижам.