Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Преку крв од вена...

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Кје имало вакцина за луѓе од артритис што се болни..
    Дане знае некој коа ке излезе таа вакцина? 8)

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Од што може бре да ме болат сите заби, онака ама шуплива болка цела вилица ме боли. Ептен глупа работа :?: Онака осеќам кога ќе ги спијам долните и горните заби, некоја си тапа болка, чудна..

Татко ми ми вика тоа ти е дека лаеш како кучка, да забавиш малце ама јас сум сериозна.. се надевам некоја клетва не ме фатила уште тоа ми треба ле ле..

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.601
    Допаѓања:
    43.165
    Moжно е да те болат од крцање на вилицата, ако додека спиеш, крцкаш со забите или многу ја стегаш вилицата, мене ми се случува ако ноќеска сонувам нешто и многу стискам заби и сабајлето сите заби ме болат.

Него јас имам проблем, некој, што знам чуден.Скоро секоја зима мене ми отекуваат зглобовите на прстите, болни ми се, отечени, црвени и чешат, така цела зима, кога се стоплува времето ми поминува, се навикнав ги мачкам маст и ми се подобрува ситуацијата, ама сега почна да ме болат и зглобовите и колената и последните неколку месеци ноќите ми се болни, значи толку ми се здрвуваат нозете, или рамото, она знаете како кога не спиете добро, ама мене оваа болка ме буди од сон, толку е силна, неможам ни да опишам каква болка е, како да ми е извртена некоја коска, притисок чувствувам и морам да ја исправам и 15 мин лежам така, ја масирам и ми поминува, обично левата нога горе во колкот.Исто многу ми трпнат нозете, веројатно слаба циркулација, неможам мирно да седам, веднаш ми отрпнуваат и ме болат бутовите и така.Некоја претпоставка што е или некои лекови за подобрување на циркулација и така нешто да не знаете?Реума не мислам дека, млада сум...или пак?

5. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Немат врска тоа дали си млада или не :emo: , и мене нешто слично ми се случуваше, епа сеа незнам за тебе несакам да кажувам овде ке ти пишам ЛП. :)

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Да не си во ПМС?

7. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Низ истото поминуваше и моја братучедка имаше и бронхит,лето зимо таа се си е болна и сега набргу ќе правела операција на крајниците т.е ќе и ги вадат,не знам дали е тоа решение за неа затоашто има 10г.

8. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Ми треба совет... Во вторникот, вечерта видов на гаките имав како црвена течност на гаките, како црвена вода, не крв, и мн испаничив, потоа наредниот ден стана кафено, и еве и сега сеуште имам како кафено кога се бришам, а имам и на гаките малку... Што е проблемот? Му се има ли случено и на друг така, денес ми е 19ти ден, откако добив, не ми е за добивање датум незз што е проблемот... Инаку имам цисти на левиот јајник кои ми пукаат постојано пред да добијам, па си велам да не е нешто од тоа. А денес дополнително почна да ме боли лева страна од позади кај бубрегот... Пијам чај од брусница и сега земав и Увин чај... Можно ли е да е од прелада? Фала однапред на одговорите... :(

9. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16

Ова повеке на хормони ми личи ама секако посети гинеколог.Мене ми се има случено многу порано исто така само што долго време ми траеше.Беше хормонски дисбаланс со таблети се смири.Поздрав.

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Некој ефективен лек за воспалено уво? :worried:

11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не сум ете ни во ПМС, не знам стварно од што може да е..

12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Тоа не ти е ништо, ама баш ништо.
    Јас го имам тоа исто скоро на секој втор месец, дури и имам потреба тогаш силно да ги стискам забите, намерно да го осетам повеќе тоа, и за некое време поминува.
    Кога му кажав на стоматологот за тоа, он ми рече дека не е ама баш ништо, не паничи, и ми рече да не сум по стрес или да не сум некоја понервозна личност :)
    Ако сум, да бидам посмирена, дека нервите удараат таму доста многу, или па кнедла на грло, или трпнење на јазик.
    Уживај си и не ја тегни вилицата, јас така и правев, и само ја продолжував болката, ако имаш Б6 напиј се.

13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Општи прашања

Нешто ми го укасало малото прсте на ногата. Можеби пред недела дена и повеќе.
    Потечено ми е. До вчера само ме печеше. Ама почнав да го мачкам со Бетаметазон и сега мнооогу ме чеша! Не издржливо е! Ќе пукнам. Моите ми викаат да не го мачкам, ако ме чеша. Ама јас пак го намачкав, затоа што не можам да издржам. Ако го чешам, тоа ме пече. Ама ќе цркнам! Не знам што да правам!
    Вчера не можев да спијам на раат. Морав да ја вадам едната нога надвор од покривач. Не можам да седам со чорапи. А ни со папучи, ме чеша и ме пече. Се мрзнам.
    Ми иде да ја пикнам ногата во замрзивач, да го изгризам прстот... И не знам што веќе.
    Можеби изгледа налудничаво, ама многу ме чешаа! Го ладам и со тетратки, џабе.
    Некој совет? :sweat: :sweat: :sweat:

14. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Општи прашања

Пробај со синопен. Тоа е против чешања од убоди на инсекти и некои такви повшински црвенила.
    Ако е нешто од инсект, ваљда ова ќе ти помогне.
    Мене ми помага кога ме чеша или ми е црвена кожата од било што.
    :)
    ќе ти помине ;)

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Општи прашања

Еленнаа и мене ме нешто каснало на ногата,но горе,на бутчето :D
    И јас бев кај мојата докторка и ми кажа дека е убод од инсект.А стварно незнам како може инсект да ме касне горе на ногата,ма ајде нема врска.
    Ми препиша белогент,и со мачкање 3-4 пати ми помина.
    Ама мислам дека на рецепт се зима кремот.
    Така да не е ништо страшно,мачкај го со нешто и ке ти помине :)

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    незнам ниту јас што е, и мене ова ми се случи, наредниот ден немаше ништо, ми помина одма.. помислив дека е нешто со желудникот, не сум во ред, најверојатно бидејќи и немам ниту апетит, 1 во денот јадам, некогаш и со то еднаш што ќе јадам, се прејадувам и ми се повраќа, несакам да помислам на храна, фиииу :x

17. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Имам проблеми со спиењето.Со недели,со часови се превртувам во кревет, не спијам, и успевам да заспијам наутро 1 до 2 саати.Ама веќе сум преуморна, а не можам да спијам.Некоја алтернатива за несоницава? :(

18. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Пробај ако можеш за викенд една вечер да не спиеш ич и да си легнеш дури другиот ден порано навечер . Јас така си го вракам редот. А исто така многу ми помага и читањето на некоја книга пред спиење... или напиј се некое апче за смирување да те подопушти малку како на пр. Б6.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Значи од сабајле ме болеше едната вилица цела, па после другата, па после и двете вилици, ептен многу ме болеа. Легнав, мислев дека ке ми помине болката :x Добро не ме болат сега и двете вилици, ама на левата страна од очниот заб натаму ме болат сите, не како обична болка туку, пак од вилицата :(
    Секој петок одам на заболекар, кога сум 1 смена, ама сега оти бев болна и поради распустот не одам, а и секој ден ги мијам забите. Што би можело да биде? :worried: :sweat: Јас мислам дека ми излегуваат умниците ама ..

20. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    Девојки помагајте еве трета ноќ по ред немозам да спијам од киселина во зелудникот, ми се спие ама стом легнам се појавува и узасно е ХЕЛП