Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Уффф не знам баш точно што да ти одговорам, бидејќи сите канестен масти што сум ги користела до сега се биле без апликатори (затоа и не знаев дека се и за внатрешна употреба, бидејќи јас секогаш само надворешно ја користев).
    Во овој случај логично решение ми е со прстите да ја завршиш остатокот од работата (внатрешното мачкање).
    Односи додека се лечиш-никако! И дури откако ќе завршиш со терапијата, почекај 2-3 дена најмалку за да се прочисти убаво внатрешноста. И потоа обавезно со кондом (до наредната посета на гинеколог, за да ти потврди дали ја има/нема инфекцијата пак, а со кондомот ќе го заштитиш и партнерот од инфекцијата).
    Нормално е бело да тече, тоа е од апчето што се раствара внатре во вагината.
    За партнерот е само касула Дифлазон од 150мг (една само), ништо друго. Мачкањето е за тебе.

Златушко, јас не би препорачала секојдневна влошка, бидејќи најчест извор на инфекции се секојдневните влошки. Можеби е на изглед подобро, нема да менува гаќи-ќе менува влошки, но :!: како што пишав, подобро да се мие на 2-3 часа и да менува гаќи, отколку да менува влошки.
    Влошка доаѓа во предвид само ако подолг временски период си излезена од дома.

2. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Женски имам и јас едно прашање :)

Од многу инфузии, бодења и прснувања на вени :worried: ми се направија нели модрици на рацете и ме болат..Е сега, сакам некои облоги да им ставам, ама незнам со што?
    Ми ја имаат спомнуванo Боровата вода,ама па незнам дали е ефикасна за ова,м? :?:

3. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    јас знам дека сами од себе поминваат...е сеа ќе ти траат подолго време,ама битно ќе поминат ;)

4. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ациди борици за отоци и модринки.

5. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Ова може да е од некој стрес кој моментално го имаш, посебно ако си се исплашила од нешто или ако си под некој притисок и сл...На братучетка ми така и се случуваше пред некое време и осеќаше како ја облева топлина по грбот. Иначе пиши ако можеш и ако сакаш кои се тие апчиња. Да не се премногу јаки за тебе или пак голема доза ти дал докторот?

6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    до ВАс ако некоја има знаење или некој народен лек многуу би сакала да ми кажете...
    имам проблем со кила на желудник и мала раничка на хранопровод(така ми кажаа на гастроскопија)
    константно имам киселина, гасови и мнн мнн често болки у желудник....
    Ве молам за некое Инфо ако имате да кажете...

7. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Против киселини, знам дека се пие, половина мало лажиче сода бикарбона и напиј се малку вода после. Помага многу!
    А против болки во желудник и против гасови стварно незнам што се пие или јаде... sorry :(

8. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Не можеш со народни лекови да излечиш кила на желудникот ! Оди кај гастроентерохепатолог да ти каже што понатаму да правиш. А, за киселините и болките мораш комплетно да го смениш режимот на исхрана - кафе, цигари, алкохол, газирани пијалоци, зачинети јадења, мрсни јадења - не смееш ни да помислиш да конзумираш. Чај од нане обавезно млак на сабајле со мед и пиј го голтка по голтка...Јади кисело млеко со житарки исто помага многу.

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    А Блонд што е тоа ациди борици? :?: И ,во аптеки го има или?
    Фала ви женски ;)

10. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  11. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Ациди Борици ја има и во течна форма, во вид на безбојна течност со слаб мирис.

12. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    против киселини во желудник една чаша наутро млеко,помнага многу,и повеќе во тек на денот не се штетни ;)

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.453
    Допаѓања:
    250.856
    Мимс сестра ми го има овој проблем веќе некое време. Бевме во државна и ништо. Последниот пат не исплаши, исто како на тебе и се укочи левата нога и рака, ја болеше и трпнеше и плус и беше студена. И сеа си баравме решение и тоа во Филип Втори. И го најдовме. И ти ако си во можност, иди си таму и убаво ќе ти објаснат што и како ти е.
    Инаку ако пушиш престани, помалку нервози и спортувај.

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Ех, бев на прегледи, ама не е ништо васкуларно, терба на неурохирург да одам, и најверојатно ќе терба снимање на глава и проверка на моторните функции :sweat:

15. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Ме болат пупките од градите,циклусот ми помина пред 1 недела.До сега не сум имала сексуален однос.да не некоја знае што би можело да биде.
    п.с пред 2 дена бев на док ја испитував крвта и мокрачата и се покажа се во ред дека е
    така да незнаам што може да биде... :(

16. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Растење / Оформување на градите претпоставувам, со оглед на годините.
    Друго незнам од што би можело да биде :^)

17. bravegirl

bravegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    69
    женски пред некој ден ми се замагли пред очи онака црни светкави форми ми се појавија пред очи и не можев јасно да гледам ми светеше пред очи така пола саат мислев за малце ке се онесвестам иначе немам проблеми со видот,не сум настината или болна нешто хелп од што би можело да биде :^)

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    66.998
    Да не си седела, па нагло да си станала?

19. bravegirl

bravegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    69

не не така наеднаш ми бидна баш на компјутер седев и не можев добро да читам

20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Е па можно е ако си била долго загледана во мониторот, и ако долго време си седела, можда притисокот ти паднал. :^)