Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.148
    Да си прашам и јас нешто што стварно веќе почна да ме загрижува :( Секое сабајле кога ќе станам сум болна буквално, ми тече носот,затнат ми е и грлото ме боли. Тоа е така веќе недела ипол :|
    Е сега немаше може да е чудно да не пиев Оспен од 1500 (го пијам од други причини)
    И не ми е јасно како може покрај таков јак лек да се случува ова :?: И тоа е само насабајле, после тоа е ок, ма да некогаш знае и преку ден да се деси истото :doh:

2. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    чај од кантарион веднаш штом станеш сабајле, или лажичка маслиново сабајле, или неколку зрна ориз да ги голтнеш, или сода бикарбона да разматиш во малку вода, или на крај ако ова не помага , земи некое апче како рупурут или улкодин(од аптека без рецепт можеш да ги земеш)

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.390
    Допаѓања:
    103.194
    Имав труење од храна, прилично ми е лошо, но со оглед на тоа што најверојатно не било нешто страшно сеуште не сум осетила други проблеми освен нагони за повраќање и надуеност во стомакот. Испив две Диастоп и две јагленчиња, на јагленчињата пишува за подуеност 4-7 да се пијат на 4 саати, мене тоа ми е премногу и не го сфатив упатството, ај некој ако знае нешто да ми пише.

4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    мене вака ме болеа сите заби од воспаление на непцето..ама буквално сите заби ...црвени ли се напцата?реагираат ли на ладно? ако да тогаш дефинитивно ти е од непцето...земи изчеткај ги убаво со четка, исплакни со чај од камилица и намачкај со галапро(маст со прополис) за возрасни од галафарм..[​IMG]
    но :!: можно е да те болат и до умници...

колешке можеш да ги пиеш по 2јагленчиња на 4 саати... :) двопек , банани, чај и одмор....

5. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Провери да не си трудничка пред да земаш дополнителни медикаменти :lol:

6. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Девојки некој совет како да се намали некако поддуеноста на телото пред и за време на ПМС? ЗНам дека тоа е нормално , но мене поддуеноста многу рано ми се јавува, 1 ипол-2 недели унапред и е повеке изразена пред да добијам отколку за време на циклусот. Тогаш не 1 туку изгледа имам 3кг повеке и ужасно изгледам ...

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.390
    Допаѓања:
    103.194
    Ма не сум трудна бе Моира, изедов една торта бајата и господ по пижамки го видов. Памет за друг пат, одсега ќе си јадам само Милче за вечера во ЈХ денот :lol:

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bile-v

bile-v Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Мене ме интересира дали може преку крвта да се испита нивото на адреналин (и дали има тоа некои граници)? Ова сега ми падна на памет бидејќи еве веќе некое време чувствувам забрзана работа на срцето онака општа вознемиреност а сите наоди ми се во ред значи ехо и екг на срце,крвната слика,штитната жлезда се проверив и се е ок. Кардиологот кај кого бев ми рече дека едноставно сум преосетлива како личност,многу работи си земам при срце затоа не сум опуштена па телото така реагира бидејќи се лачело повеќе адреналин.

9. mawotosweetie

mawotosweetie Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    Имам мали мозолки на грбот и рамењата, бев на лекар ми дадоа течност да се мачкам се мачкав имаше подобрување но сега пак почнаа од кога дојде зимата, колку што знам не сум алергична на ништо но немам сеуште направено преглед за да бидам 100 % сигурна, мајка ми ми вика од пубертетот е ќе ти помине, но ако е од пубертетот зошто другите немаат ?! ако имал некој ваков проблем нека пише...

10. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Имав и јас такви на грбот за време на пубертетот, полна бев но кога го поминав тој период, после неколку години ми се повлекоа скроз. Ко појдов на лекар ми кажаа дека можно е да ми е од многу јака крв но ете само тој период ги имав тогаш а сега немам ич.

На mawotosweetie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    денес приметив дека имам како мало топче мегу пазувите а не ме боли дали треба да посетам лекар да не нешто страшно, ве молам за помош некој кој имал сл. искуство

12. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ Јас имам.
    Конечно некој што има, мислев само до мене.
    Не е ништо, ништо страшно. Јас отидов на лекар испаничена цела, тоа ништо да не ти било.
    Ми рекоа, како што излегувале брадавиците и си оделе, така и ова. :)
    Ништо страшно.

13. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    а не ти кажаа од што може да помине и која е причината што настанало :worried:

14. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    И јас имам.Не треба да прскаш парфем на кожата,затоа што од алкохолот се иртира.Барем јас сум приметила дека од тоа ми искачаат.А и не знам дали збориме за истата работа.Ако ти е такво како израсток,брадавица тогаш најчесто ги горат на лекар,ама по одреден период пак излегуваат.Некоја маст таква работа-нема,јас колку што знам.

15. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Не ми е како израсток туку внатресшно на поглед не се приметува само со прстите можем да го пронајдам каде е благодарам на советите

16. happybaby

happybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    pooomos dali vi se ima sluceno

Da ve prasam nesto ve molam ako mozite da mi pomognite imam ne useto tri dupki na posledsnata mi izleze nesto ko brunce kolku edna obetka e i rasti brobav da go dupnam no nemozan ve molam dali vis e ima sluceno mn mi e neprijatno ne mozama da si ja pustam kosata pommoos ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    pooomos dali vi se ima sluceno

Изгледа ти фали и четврта дупка :wasntme:
    оди на лекар

18. mawotosweetie

mawotosweetie Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    Јас имав исто така на прстите, ми ги гореа на лекар, и повеќе не ми се појавија :)

19. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Епа не зборуваме за иста работа, моето се гледа со голо око, како топченце е.

20. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    пред спиење изеди едно парче леб така суво без ништо,а ако ти е преку цел ден лошо односно ако што и да изедеш ти се прават киселини купи си прогастол капки на природна база се и многу помагаат околу 140 ден се . Немој да почнуваш со таблети и одбегнувај да јадеш храна која е многу зачинета