Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    57
    Можно ли е да имам воспалени синуси ?? Повеќе време ми е затнат носот, и кога ставам капки постојано кивам едно пола сат ?? Имал ли некој искуство со оваа ?

2. Betty.Boop

Betty.Boop Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Дали има некој природен лек за кашлање :(

3. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53
    Чај од бел слез

4. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Ораховка, мед :^)

5. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Веќе 3 дена имам големи болки во градите кога вдишувам,бев на лекар во петокот и докторот ми вика пиј парацетамол 3 пати на ден, ништо не ти е можеби ти е од лошо спиење,ама еве од сабајлево почна и носот да ми тече,и болката ми се прошири и од позади на грбот... :(
    кога ке се наведнам да земам нешто од земја мислам дека ке ми експодираат градите,да не ми е
    бронхо пнеумонија :?: стварно болката е неподнослива се отрув од парацетамоли,10 имам испиено за 3 дена.....
    Само да кажам пред година дена на татка ми и се има случено истово и заврши на инфективно 7 дена ;(
    Што да правам?????

6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Јас мислам да одиш уште еднаш на лекар и убаво да те прегледаат,кажи им дека се прошири и болката,нека те преслушаат и ако треба нека ти направат и една ренген слика.Од неа ќе се види убаво ако има некои промени.Но прво треба да испитаат дали е бактерија или вирус и според тоа да ти препишат лекови.Ако е проширена инфекцијата и ако е пневмонија,ќе требаат и антибиотици,само со парацетамол ништо.

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ја мислам дека нетреба да седис со скрстени раце и да се труес со парацетамол, засто гледас си пробала со тоа и нема фајде, туку состојбата ти се влосува, затоа отиди си повторно на лекар, мора да откријат од сто ти е тоа, сигурно имас некое заристе во тебе сто ти ја влосува состојбата! ти посакувам побргу оздравување...

А сега да ве прасам за мене, утрово тргнав на работа и и кога тргна автобусот една зена нагло како да падна на кај мене, ме удри силно, едвај ја задрзав и толку ме пресеце несто во стомакот ко со ноз и сто се случи, за само после две три минутки мене толку ми се слоси, веке бев седната, цела се презноив, од лицето вода почна да ми тече, а надвор температура во минус, косата цела мокра, немав здив, изгубив свест и немозев да мрдам никако, цела се тресев и тоа ме дрзес 10минути, одвај излегов од автобусот и одвај се вратив дома, сега лезам, ми помина, но многу се пласам од сто мозесе тоа да ми се случи! да не сум забременила мозеби па нагло се стрекнав од ударот на зената или мозеби е почеток на некоја болест, тоа бесе навистина неверојатно лосење!!! има ли некоја мислење? поздрав

8. RainGirl92

RainGirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    53
    Да не те удри во пределот кај желудникот?

9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ne, tuku nisko vo stomakot...nemozev da mrdam voopsto nekolku minuti, odvaj stanav....sega mi e podobro eve si lezam, no se plasam da ne mozebi sum zabremenila pa sega da mi se upropastilo toa...

10. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Lori-30 Ако постои било каква можност да си бремена направи еден тест има од тие што се за во било кое време во текот на денот,и така ке ти се тргне мислата....зошто ако си била бремена постои можност да го повредила ембрионот бидејќи е сега многу мал, и може да имаш проблеми во текот на бременоста (не дај боже)

Инаку денеска бев на лекар ми дадоа амоксиклав и лоратадин,а утре ке правам крвна слика

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Благодарам Вики, подобро ми е, а на тебе ти посакувам здрава крва слика и побрзо оздравување:)

12. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Едно половина недела имам проблеми со мокрењето. Има моменти кога чувствувам како ќе ми пукне мочниот меур од што ми се моча, ама кога ќе дојде време да мочам не можам ни да почнам. Чувствувам некое чудно чувство кое не можам да го сместам ни во пецкање, ни во болка, а постојано го чувствувам. Понекогаш кога треба да мочам, се напнувам и почнувам да чувствувам болка во долниот дел од стомакот.

Страв ми е да не е некоја бактерија, а сигурно е, затоа што веќе ми е смачено да се расправам со бактерии. Сега малку приглупо прашање, ама, за проблемов да се обратам кај матичен лекар или кај гинеколог?

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.233
    ^ Пробај со Увин чај неколку дена да пиеш, по два - три пати на ден, доколку не помине посети доктор, го имав истиот случај како тебе од чајот се средив :)

14. HelloKitty4

HelloKitty4 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    Да ве прашам нешто, многу ми е страв :( Можи има месец како чувствувам стегање кај срцето. Не е неиздржива болка, ама многу е непријатна, како да ме сецка нешто. Сите ми велат дека се мускулуте, дека не е срцето, дека тоа еднаш кога ќе мани нема враќање назад, бла бла... Се надевам дека ми е од стрес, оти имав испити и со тоа бев преоптеретена. Си купив анти стрес чај, ама ништо. Значо болката ми е напред и назад во пределот на срцето, и под пазувот.... :( Можно е да се работи за срцев удар? :(

15. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Срцев удар не се манифестира во рок од еден месец така да не се плаши , болка во гради пред срцев удар се манифестира неколку саати пред ударот ( и вообичаено е многу силна ) .
    Сосема можно е да е од стрес ама не е лошо да одиш на преглед , бидејки може е и друга причината . Не го занемарувај проблемот оди на преглед.

16. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Можно е да ти се мускулите,не верувам дека е само од стрес.Пробај земи си магнезиум,мин 300 мг дневно,ги опушта мускулите и напнатоста,напиј се парацетамол или ибупрофен.Мене исто не ми личи на срцева болка,вежбај и истегни се малку,би требало да ти помине.

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.552
    Допаѓања:
    251.794
    Девојки по колку дена откако престанав со антибиотик и ми мина настинка можам да правам крвна слика?
    Треба да проверам седиментација заради жлездите, ама докторот ми кажа не некни, туку да оздравам прво. А знам и дека антибиотиците делуват.
    Кај мене е битно да не сум настината, бидејќи е битна седиментацијата, да не се повотрувам зошто.

18. Angelina.Jolie

Angelina.Jolie Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Помош

Досега не сретнав ваква тема, а ако има слободно избришете ја оваа :)
    Значи ми се случува често бледило и жолтенило на лицето,сува кашлица а и многу отежнато дишење,тешко голтање,а на почетокот и треска..(при одредени случаеви имам осип на рацете,дали тоа има некаква врска?) Овие денови ќе одам во Козле но пред тоа сакав да се консултирам со вас.. Се сомневам на Пневмонија и Алергија.. Што мислите вие?

19. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Помош

бледило и жолтенило на лицето,сува кашлица а и многу отежнато дишење,тешко голтање е резултат на слабокрвност , по мене знам а треска и алергии незнам :|

20. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Помош

Можно е да е некоја алергиска реакција....НО, ова е само форум.Ние тука не сме стручни, а и некоја од нас да е доволно стручна за ваква проблематика, сепак верувам дека не би ти делела совети ,,од ракав,,.
    Оди на преглед и секое добро!