Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    На татко ми му се појавила како некоја брадавичка на стапалото и неколку пати не намерно ја поткачил и како да се зголемила малку :worried: . Страшно ли е нешто? Деновиве ќе оди на лекар да му ја видат.

2. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Многу е битно зошто настиката се лефлектира и врз крвната слика белите крвни зрца се покачени, моноцитите и гранулоцитите кои укажуваат на инфекција или настинка исто и антибиотиците ги зголемуваат леукоцитите(белите крвни зрнца) затоа почекај барем недела и 10 дена па нека ти прават крвна слика. Крвната слика е е најголем показател за состојбата во која се наоѓаш, зато било какво испитување да правиш прво крвна слка ти првата.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Мислам да направиш едно екг и да поразговараш со интернист што понатаму зошто болката која ја опишуваш е симтом за неправилно работење на срцето дали е од стрес или од преголем напор може се работи за стенокардија тоа значи стеснување на крвните садови ќе видиш на лекар ама обавезно да одиш ако се работи за мускул нема да те боли еден месец, а можеш превентивно да земаш аспирин100 за циркулација тие помагаат во ширење на крвните садови и помагаат во снабувањето на крв во срцето ги хранат келиите со кислород за да може секоја келија да прими доволно крв и да исфрла и да има нормален крвоток, па пиши што си нпаравила на лекар.

4. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    девојки ај и јас да ве прашам нешто успаничена сум премногу.Bеќе 3 дена при мокрење на крај имам како кафеаф исцедок и како малииии ситни некои парчиња не осеќам печење такви ствари ништо, што може да биде ке збеснам од страв :(

5. lacura

lacura Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    VE MOLAM DA MI PREPORACATE NEKOJ DOBAR DERMATOLOG VO SKOPJE.

6. 3m43

3m43 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    88
    Завчера наеднаш качив температура, дури и сируп и апчиња не ми ја намалија.Исто така многу ме болеше стомакот и имам дијареа.Имам и добиено уште :worried: а ме болат многу колковите и немам ич апетит многу ослабев за 2-3 дена.Некоја пријателка на мајка ми ги има истите симптоми.
    Што мислите дали е можеби некој вирус ?

7. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    kazete mi dali je mozno se uste da mi pravi tezina zeludnikot i custvuvam kako da me bocka vnatre a pred eden mesec minajdoja bakterija :worried: ili je nesto drgo ???????

8. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    др. Анчевски. Има приватна ординација одма до студентскиот дом Кузман

9. mrchatorka

mrchatorka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    55
    Трк да провериш урина

10. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    од бактеријата ти е 100%..терапија примаш?

11. ikica86

ikica86 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    56
    Сигурно хелокобактери се ти најделе, ако збореш за бактерија во желудникот, тежината и боцкањето ти е од бактеријата, и јас имаше хеликобактери и прима тројна терипија, ама за проверка после 6 месеци ке одам, а инаку нели ти дадеа некоја терапија??

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    ако може некој да ми помогне би ми било мило
    значи некаде околу година време се случува одникаде да се чуствувам без воздух како да се гушам значи дишам а не се осекам надишана исто како мала се секавам дека постојано се издишував и се осекав како без воздух на лекар ништо не ми пронајдоа се се мислам да не е од нервоза некоја ама па и немам нешто нервози посебно???

13. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    само една досга имам испијано само и ми даде ланзул ко ке имам киселини да пијам по потреба само и ми реце по 6 месецина контрола да поминам а дали је од бактеријата тезината за издисванај сто ми иде само и ко тезина само ???и само за здриганје ми иде :worried:

14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Неколку месеци имам болки во палците на ногите ужасно ме боли но си мислев дека многу сум си ги исекла ноктите и дека поради тоа ме боли но денеска приметив гној и што и да облечам ме болат отидов на матичен и ми кажа дека морам да се направам операциа ноктот ми раснет во месото ве молам ако некој имал слично искуство нека го сподели да ми олесни бидејки премногу се плашам каков е текот на операциата и после тоа .....благодарам однапред

15. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    Ќе ти стават инекција за да не чуствуваш ништо ,ќе го засечат ноктот колку што треба ,ќе ти го исчистат гнојот,ќе ти стават завој и тоа е тоа. Е сега не смееш да ја водениш ногата никако и ако имаш дома ти или пак некој да ти даде маслиново масло со кантарион што е правено убаво ќе биде да се мачкаш, тоа е многу лековито и помага. Ако веќе мораш да одиш на болница оди побрзо немој да чекаш полошо ќе си направиш,знам од искуство на брат ми .

16. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    hmmm istoto i sestrami go imase gnoj i krv nisto ne mozese da nosi ali najde lek ne se napravi operacija nemoj da odes i ti nisto enam da imas podobro veruvaj ili lek bez operacija

17. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    A дали осекаше нешто за време операциата ? некаква болка нешто ? и после тоа дали можеше одма да оди ?

18. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    nana ne odi an operaciaj cabe ke tibide sve ke ti izvadat noktite i pak izvesno vreme ke ja imas istata maka sestrami istoto go imase ti vikam kako tebe najde lek bez operacija i sega je dobra ene nema nisto sve i se iciste

19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Дечко бе какво вадење нокти што ти паѓа на памет, го преплаши девојчето :D
    Нана, не се секирај, нема да осетиш ништо за време на „операцијата“. Тоа е минимален зафат, само малку го засекуваат ноктот онаму каде што е навлезено во месото. Ќе можеш да одиш, само ќе мораш да носиш некои пошироки чевли или чизми, за да не ти допира ноктот, т.е. прстот во нив. Знам зашто баба ми неколку пати правеше ваква операција, си имаше мака долго време. Имав и јас, и за влакно избегнав операција ;) Ако можеш да најдеш некаде на ова време патлиџани :D , земи исечи едно мало парченце, стави го врз местото каде што е гнојот и преврзи го одозгора со завој. И нека стои некое време, по можност спиј со него ;) (обавезно стави и чорапи одозгора, ем да го држи цврсто, ем да не ја избербатиш постелнината :D ) Вака смешно изгледа, знам, и јас се смеев на цела мака што ја видов :D ама патлиџанот го вади гнојот. Јас на овој начин ја избегнав операцијата. Неколку пати ставив патлиџан, излезе целиот гној што беше, и после тоа мајка ми малку по малку ми го сечеше ноктот каде што беше навлезен. Инаку, не пробувај да го сечеш ноктот додека имаш гној, ужасно боли :sweat:

20. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    инаку болка не се чуствува ништо, прстот мора да ти биде врзан со завој. А за тоа дека ќе ја имаш истата мака повторно тоа не е така. Е сега зависи колку ноктот тебе ти е навлезен во месото ако ме разбираш,ако е малку можеш со маслото што пишав погоре, а ако е повеќе оди на доктор. Гнојот можеш да го излечиш ама ноктот е тој што ти го прави тој проблем, поз до тебе се надевам дека ќе ти помине побрзо