Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.833
    Девојки ве молам некој лек (по можност нешто природно, затоа што во ова доба немам каде) за ублажување на сува кашлица?
    Се откорнав, веќе и ме боли, мислам дека ќе се загушам.

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Ѕвончице, не знам дали си нашла некоја алтернатива, ама за друг пат да си знаеш - направи си чајче од прегорен шеќер и ќе ти биде подобро на грлото. :)

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272

Уште еден предлог би ти дала.
    Во едно ѓезве да си ставиш 5-6 негро бомбони (или некои други лути ментол бомбони) и околу 200 мл млеко. Убаво да се стопат бомбоните и да си го испиеш млекото. Ментолот од бомбоните го навлажнува грлото и многу помага и за кашлицата и за ублажување на болките во грлото :) .

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.148
    На терапија сум со флажил ама само два дена по 2 гр дневно( денес ми е втор ден), и денеска апчињава ги испив а не бев баш најадена и ми стана малце мачно, и еве веќе неколку часа осеќам горчина во устата ама само кога пијам нешто , било да е вода, сок, јогурт :worried: Од што може да е? Да не е некоја нус појава? Инаку не ми е прв пат да ги пијам , ама порано ги пиев во помала доза :( Вечер пак треба да се напијам и страв ме фаќа :doh:

5. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Може ли некој да ми каже дали омега 3 помагаат за намалување на триглицериди во крвта?
    или има некои специјални апчиња?

6. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Луѓе дај кажете некој лек за течење на носот,значи како некоја чешма мие....

7. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    Аничка ќе си земиш Риностоп таблети,то ти е за настинка,за главоболка и за зголемена секреција на носот...се пие на 6h по 1...земи и ќе немаш проблем ;)

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Rinostop и слични таблети за намалување секреција се САМО за секрет кој што е течен и проѕирен, она што викаме „како вода“. Ако секретот е густ, има било каква боја, никако не се препорачува да се пијат таблети кои спречуваат секреција, затоа што на тој начин организмот се чисти и исфрла се она што му пречи.

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    40.268
    на моево дете вчера и се растече носот , и тече тоа како водичка што викате :( а мала е незнае дас го издува носето и коа кива и се растекува уште толку :|
    Чаре некое?

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Флажилот се пие само со јадење. Никако на гладно или после јадење. Наредните, касни два залка па испи таблета.

11. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    и јас пиев флажил и мене ми беше мачно, некако како да се многу јаки, ми беше лошо, јас имав гарднерела вагиналис и ми ги дадоа во комбинација со вагиналети, ама еве помина некое време и мислам дека повторно ми се враќа бактеријата, незнам што да правам, ако има некој сличен проблем нека ми каже

12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Види секоја хемикалија да кажам просто дава нус појави, нормално. Флажилот се доста ефикасни. Со јадење се пијат, по две таблети на ден ако е појака бактерија. Меѓутоа ниеден лек не гарантира 100% излекување. Поради икс причини таа може да се појави повторно нели. Ама затоа следи втора терапија. Пак земај ги ќе видиш како ќе се среди.

13. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    би ги земала пак ама не без да се консултирам со гинекологот, наскоро ке си закажам и ке видам што ке ми каже. по форумиве некаде наидов на некои "бабски" лекови со тампон натопен со пробиотски јогурт, па си велам да го пробам тоа, незнам...

14. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Здраво..Сношти забележав на десната страна одпозади ми се појави како топче и ме боли на дипир..Дли некој ке можи да ми помогни?

15. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Десна страна позади-на што?!

16. mlad-bitola

mlad-bitola Нов член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    6
    здраво, дали можи да ми препорацате некој добар уролог приватен во битола,кај што можам одма да се прегледам без чекање? фала поздрав

17. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    извинете не потенцирав..на вратот одпозади..една проф.денес ја прашав ми рече масно ткиво било тоа дека можело да се ззголеми и намали..ама сепак страв ми е.

18. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Масното твико не е опасно..мислам дека треба да земаш некои лекови.. една другарка имаше такво нешто мислам дека земаше таблети химорал форте и антибиотик..ама прашај доктор за поточно. поздрав

На Westlife му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.148
    Мене дефинитивно не ми делуваа (а добро ги поднесував) , две испиени дози и трихомонасот не си оди, молам бога со оваа ударнава доза која многу лошо ја поднесов ќе си отиде :( Штета што само овој лек делува на паразитов :worried:

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Алерго-тест - каде се прави, колку кошта (државно, приватно), треба ли упат од матичен, какви видови постојат? Се ме интересира :D