Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Сабајлево кога станав забелешав на долната усна од внатрешна страна,едно топче со проsирна боја,ме боли кога ке го допрам со забите при зборување,незнам од што може да биде?
    Ако некој знае нека ми каже одма бидејќи не можам да зборам,со што да го мачкам,и што би можело да биде?
    А афта не е,афтата е бела,така?
    Ова е мазно и проsирно :(

2. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Алерго тестови има преку крв и преку нанесување алергени на кожа (на подлактица од внатрешна страна). Се прави и државно и приватно. За син ми правевме преку крв приватно во Авицена на 20 алергени мислам беше и не чинеше 3000 ден. Се прави со венска крв. Тој на кожа се прави на повеќе места. Се нанесуваат со боцкање алерегни на кожа (мислам 10+1 контролно боцкање) и се чека дали ќе покаже реакција.
    За државно, ја фалат др Ежова, поликлиника Јане Сандански. И колку што знам, освен упат треба и да се закаже претходно и се чека малку до терминот, ама многу е поевтино.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571

Афта е, нема што друго да е. Од нечистотии ти се појавило сигурно. Премачкувај го со прополис капки ако имаш, би требало да го снема.

4. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Нее не беше афта,појма немам што беше :?: пошто немав прополис капки,го намачкав со мед и за едно пола саат - саат не ни приметив го снема како да не се ни појавило....што и да ене е вашно, важно помина ;)

5. s.r.n.a

s.r.n.a Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    zdravo ve molam ako imate slicen problem ili ako ste slusnale za krivi rebra da pisete moeto bebe e sest meseci ortopedot mi kaza deka ima krivi rebra mi kaza da i gi masiram jas i gi masiram ama nema nekoe podobruvanje :(

6. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Јас имам близок пријател на кој ребрата му се влезени малку навнатре од предната страна, тоа настанало при пад додека бил малечок. Но еве сега е 23 години и фала Богу нема никакви последици, си живее најнормално, така да нека не те плаши тоа воопшто. :)

На s.r.n.a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Девојки вчера бев на забава и ми се издраа на уво 2 пати и увото почна да ме боли многу. Ме болеше цела вечер, цела ноќ и еве продолжува и денес. Какво апче да се напијам или што треба незнам за да се смири и да ми помине?

8. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Некое време постооојано користев ацетон за нокти и тоа многу често во големи количини, значи можеби почнав по двапати у ден да го користам бидејќи си црткав нешто по ноктите....Еве сега гледам дека на ноктите имам вертикални линии, но мислам дека не е од ацетонот и многу се плашам. Од што би можело да е така? Читав некои статии и велат дека е можно да е од недостаток на протеини и витамини...Можно ли е да е од тоа? Јас сум голем паничар, ве молам за одговор, му се има ли случено нешто вакво на некој? :sweat:

9. kiikkii

kiikkii Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Што ли може да е ?

Овие два дена никако неможам да издржам да не одам нонстоп во WС. Кога и да отидам после неполна минута јас осеќам потреба пак да идам.

Друг проблем, кога ќе појдам по мала нужда додека ја исфрлам од себе последната урина, во последниот момент осеќам некаква болка (незнам како да ви ја објаснам, како нешто оддеднаш да ме пресекува во долниот дел ПОД ЈАЈНИЦИТЕ! почнувајќи од отворот од кај што излегува урината па малку погоре, да се разбереме не ме болат јајниците, туку под нив подоле, и не е обична болка како некое пресекување незнам како да го објаснам).

Се додека се обидувам сосема да се испразнам за да немам повторно пак такво чувство, два пати до сега забележав многуууу бледа црвена дамка, накај бледо розева во урината.

Дали некој имал ваков проблем некогаш, знам дека треба да одам како и да е на лекар ако ова продолжи, некои ми велат дека сум преладена ама не верувам, инаку менструацијата ми заврши пред некој ден, ама не верувам дека е од тоа, затоа што ова прв пат ми се случува.

Ве молам за некој совет, што да направам ..
    Ви благодарам однапред. :)

10. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Што ли може да е ?

Оди на лекар обавезно , најдобро е така

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.117
    Допаѓања:
    67.120
    И јас имав такво нешто пред некое време, испадна дека е инфекција на уринарниот тракт. Пиј увин чај и оди на лекар ќе ти препишат нешто, ама не е нешто сериозно.(иако морам да признаам дека тогаш и јас се извадив од памет.)

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Мене ми звучи на прелада на јајниците иако јас кога имав ваква мака не забележав никакви розови дамки. Сепак, мора на лекар.

13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    И јас мислам дека е уринарна инфекција,ете Рејнбоу ти кажала убаво,јас ќе те советувам да одиш на лекар да ти дадат антибиотик или па нешто друго за прочистување на уринарните патишта,ама треба прво да се направи уринокултура за да се провели која бактерија е причинителот,да не кажуваме овде на своја рака антибиотици. А можиш иначе многу увин чај или па чај од брусница.

Можиш топли облоги да ставиш ( да загрееш крпа и да ја ставиш на уво пр.),а и можиш да купиш капки за уши Отол-Х или па капки Дексаметазон,ако продолжи така да те боли.

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ace.Ventura

Ace.Ventura Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Може некаде да се направи целосен преглед на целото тело? Значи тотално од глава до пети, чисто ради сигурност ?

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    имаше преку групер на попуст целосен преглед на целото тело и мислам дека беше околу 1000 денари ти пак провери си

16. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Селен може ли да си пијам на своја рака без препорака од доктор? Ми треба стварно нешто да ми го зајакне организмот :^)

17. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Дали на некој му се случило крв да поврати, и на што би можело да индицира?
    Ве молам ако некој знае било каква информација, за одговор, многу сум загрижена.

18. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Не би сакала да те плашам но тоа се знаци ан карцином на желудник. Но може и да е од некоја бактерија или инфекција немора да значи дека е нешто опасно најубаво оди си на лекар.

19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Хех, одма карцином, може да нагодуваме дуксамдокус :) Значи важно е дали често повраќаш и колкав дел зафаќа крвта во повраќаното?

20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Може да е во прашање и чир на желудникот.
    Утре уште рано наутро правец кај матичниот доктор.
    Не се плаши и не мисли на најлошото.