Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Oralsept za gargara,klaritromicin _antibiotik,himoral forte i vitamin c

2. Oktaj

Oktaj Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво луѓе, минатиот петок појдов на лекар, поради тоа што имав висока температура (39.7-40 цела ден) и ми дадоја да испитам крвна слика, испитав се и ми пронајдоја високи леукоцити некаде околу 17 иљади, и нормално имам сеуште температура и болки во грлото (големи што одвреме навреме ми се затнуваат и ушите). Имам некоја вртоглавица мала и сум омалаксан, HGB ми беше 137 и се останато ми е во нормала, но ме загрижува помислата дека покачените леукоцити значат многу лоши работи, еве неколку дена примам инекции и леукоцитите ми се исти, некоја помош?!

ПС. Потам многу, поготово за време на спиење или кога не работам ништо (облеката целосно ми е водена од горен па се до долен дел и чорапи)...

ППС. Пред некое време имав проблем со бубрезите (2011 и пола од 2012). Имав бактерија „Ешерихија Коли“...

3. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    A направи ли уринокултура,да не ја имаш пак бактеријата зошто од неа може да имаш покачена температура,покачени леукоцити итн

4. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Па да покачените леукоцити се последици од инфекција, бактерија а и температурата, но зошто увото и грллото, најверојатно те фатил вирус/грип јас исто така погоре се жалев од силни болки во грло и затнување на уво, но моево испадна вирус еве веќе трета недела ми е ама ми поминува, кајтебе можеби покрај бактеријата да те фатил и вирус но сепак постои некоја бактерија или инфекција

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    пред 2недели ја удрив десната раката и ми се свитк така силно е удрив не е битно што како важно знам дека од удрено ми е.
    од ко е удрив прстите ми се потечени (двата насредина овие што ми се )на најдолниот зглоб кај ноктот и ко да имам нешто внатре како гној нешто,црвено ми е и ми стојат навалени надолу нагоре ко кје ги правам ме болат до некаде можам да ги исправам но пак си се врајќаат и си се криват надолу .

а пак чудно пред 1 месец пред да се удрам на левава рака исто така на едниот прст ми се одрони од ноктот горе мало делче и под него како да имав некои камчиња црни , незнам можда крв да беше здрвена ама како е можно така ? мн ми е чудно.. незнам дали да одам на доктор,како и да е ке појдам ако не ми помине за 2-3 дена уште ке почекам. некој совет од вас?

6. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    133
    Здраво феминки, скоро 2 месеци имам проблеми со десната града ме наболува некако осеќам како бодежи, а и секој ден приметувам на пупката како бел секрет собран внатре, понекогаш е како гурелка тврдо. Осеќам и јака болка во грбот, и како здрвена ми е десната страна.Нормално ли е сето ова или се работи за нешто посериозно ?

7. trendafilka2

trendafilka2 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    20
    ај некој лек за имунитет или дадете некоја страница со лекови ????? да се покачи имунитетот фала однапред ^_^

8. trendafilka2

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    20
    Прочитав низ темава имало апчиња МАСЛО ОД ЦРН ДРОБ НА АЈКУЛА какви се и дали нависина помагаат за покачување на имунитетот и дали ги има во аптеките :@

9. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417

10. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Апчињава се викаат Ecomer, ги има во патека, околу 700 ден се.

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    Ај да прашам и јас нешто овде.
    Сабајлево на десната страна од вратот забележав жлезда, како топче е. Немам расипан заб таму, и не знам од што може да биде. И порано ми се појавувале така, ама ако сум имала воспаление на некој заб. Сега се плашам да не е такво нешто? Не ме боли ниту грло, ништо. Треба да пијам некое апче да ми помине?

12. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Здраво дечки ... имам многу голем проблем и почнав да се плашам .
    Имам шлајм веке 2 месеци не ми поминува , секо утро јадам мед и пијам топол чај ама не помага ..
    Има ли некое друго чаре... ;( Кога голтам осекам на плуќата дека имам насобрано од тоа шлајмот ... :devil: :devil: :devil:

13. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Јадење на повеќе овошје, особено оние кои се богати со витамин Ц (лимон, портокал, цитрон...). Особено ако можеш да го јадеш цитронот, дневно си завршила со доволниот внес на витамин Ц. Баш пред некој ден читав за него, дека само еден цитрон дневно е доволен и не ти треба повеќе витамин Ц.

Потоа лук и бело вино (100 гр. лук на 1 л бело вино), тоа ти е природен антибиотик. Се вари колку да зоврие (со капак) и така се остава додека излади. Потоа се процедува и се пие по 50 мл на ден.

Мед, прополис, чај од брусница и лекот што се’ лечи (нешто како рициновото масло од приказните :lol:), аронија. Таа ти е најделотворна за инунитет, од искуство :) .

Не знам мила какое кај тебе, ама мене секогаш кога ќе бидам настината, поточно кога ми поминува грипот, ми се појавува такво нешто. Ако и порано си го имала тоа и ти поминувало, не се грижи. Ќе помине само од себе :) .

Чај од бел слез, колку што можеш повеќе. Тој е за прочистување и искашлување на шлајм :) .

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.985
    Допаѓања:
    123.619
    За имунитет Имунобор,550ден од Зегин,еднаш дневно се пијат.Најефтина варијанта се и ефикасни,Екомер немаат в-р-с-к-а !

15. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Здраво феминки. Имам еден проблем... се надевам некоја ќе може да ми даде мислење.... Имам шлајм веќе неколку месеци и кога ќе направам поголем напон за да го иплукнам забележувам капки крв. Дали е од напонот или се работи за нешто друго? Фала однапред :)))

16. trendafilka2

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    20
    http://www.alkakaps.com.mk/shark_oil.html еве ги овие апчињата пишува и овие биле за имунитет ....
    ама најпрвин треба да се провери крвната слика за точно да се знаае дали треба да се консумираат или нема врска тоа за да се дознае точно дали е многу ослабнат

17. trendafilka2

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    20
    Најверојатно е што се напинаш пробај да го напраиш овој лек навистина помага и јас премногу кашлав и имав шлајмови се става исецкан свеж ѓумбир во една тегла мед ѓумбир се става едно парче и напрај го од сабајле нека постои до утре на на гладо се јаде по 1-2 големи супени лажици значи наутро кога ке станеш тоа е супер лек за дишните патишта има и на интернет еве : http://pcela.info/proizvodiodmed/26-medigjumbir

18. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Фала многу :))))

19. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Деновиве многу ми се пие кафе, имам зголемена потреба од него. Иначе не пијам многу кафе, едно на ден некогаш ниту едно, но сега ќе се напијам едно нес и турско и уште ми се пие. |(
    Исто така имам и вртоглавици од време на време, но кратко трае неколку секунди.

20. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557