Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. bravegirl

bravegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    69
    и тоа шо викаш можно е да ми паднал зш претерувам овие денови пред компјутер ама оти првпат така се исплашив ајде може тоа е тенкју :)

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    провери си крв, да не си анемична...

3. bravegirl

bravegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    69
    фала за советот а тоа се симптоми на анемија?да ти се стемнува пред очи?летото многу често ми се стемнуваше ама мислев од што е жешко и не обраќав внимание...а какви други симптоми има на анемија?

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Да, тоа се симптомите, и да ти се појавуваат како ѕвездички под очи, види и во внатрешноста на очите дали ти е многу бледо, недостаток на железо може да е... најдобро направи си крвна слика ;)

На bravegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Проверував крвна слика и мокрача, све е супер само во мокрачата ми биле најдено плочест епител. Не било страшно ама ја стручно да си слушнам мислење, што е и како е. :lol: Знае некој?

6. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Не е ништо страшно епителни клетки да се најдат во урината. Тие се од самиот ѕид на мочниот меур, кои се излупиле и преминале во урината, како резултат на некоја инфекција или воспалителен процес.

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461

1 месец ме мачи чудово, од болка ми се плаче, секој ден преврски со вазелински гази, антибиотици маст, и не ми поминува. Е сега само што го преврзав, и ми се плаче од болка, солзите во очи ми се. Чаре нешто? А на доктор ништо не ми кажаа.

п.с. Ова не е мојот прст ! :rofl:

8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Пробај со канестен. Мене не ми беше дотолку дојдено, само ме болеше од носење помали кондури. Се запнав за едни тие боли ме ја носи ги, и после прстот ептен ме болеше.
    И ми дадоја канестен и ми помина.
    Како бе си била на доктор и ништо не ти дале? Оди на друго место.

9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    ^Како не ти кажаа ништо на доктор?
    Ако ти изгледа вака или слично нешто или ти е нокт кој зараснува во месото,што треба да се отстрани или ти е габична инфекција,ама ако е тоа би требало после месец дена на користење на антибиотик да се излечи.

10. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    687

Обиди се да го исечеш ноктот на средина во V форма

11. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Веке подого време, како станувам-ми се врти (на секое станување), мн брзо се заморувам во било која физичка активност, ме боли стомак, ми се повраќа :puke: .Што ли ми се случува? :^)
    Порано не беше вака, тренирав и ништо не ми беше..
    Да напоменам дека сум слабокрвна,ама од секогаш сум била...

12. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Леле се потресов од сликата, претходно и јас се пожалив од болки во коренот на ноктот а не отидов на доктор. Така кога го гледам како да ми пропаднал цел нокт надоле. Дали може до тој степен да дојде :o . Оф лелелел ама испаничив.

13. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    А зошто? :^)
    Нејзе и требаат лекарства за локална употреба па дури можеби и некакви антибиотици. Не гледам зошто би си го пресекла ноктот па уште и во V форма :?:

14. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    687
    На сликата изгледа како ноктот да е навлезен во месото и се верува дека ако се исече на средина во V форма, притисокот од страните ќе се намали.

На bitter-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Мене докторот ми рече обавезно ноктите на нозете да се сечат во ваква рамна форма _
    Значи никако отстрана да бидат подлабоко исечени, затоа што така многу лесно при растење ноктот може да си зарасне во кожата.

Иначе сакав да прашам, на крвната слика железот ми беше 14. Ок е тоа? Таму ми рекоја дека е добро, а па една ми вика требало над 20 да е железото.

16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Eпа јас веќе се мачкам со антибиотик маст, и го заврзувам во завои. Ај се надевам дека ќе ми помине. Знам дека тоа месото дел треба да падне, ама кога незнам.. Ако не ми помине ќе одам на хирургија.. :(

17. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Да си направиш пак крвна слика. Најверојатно ти е од анемичноста, т.е. можно е да се вложила состојбата. Иако јас ретко ги имам симптомите (освен болките во стомак и нагоните за повраќање) поради нискиот крвен притисок.

На Kika30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    да не те плашам ама пред неколку години на брат ми му се случи нешто слично ако не и исто како тебе.тоа му го средија на хирургија зашто ништо друго не му помагаше.се е до растењето на ноктот,е сега малку боли но после нема да имаш таков проблем,а ноктот ке ти расте нормално како и досега.

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да се консултирам и тука за крајниците. Сум одела безброј пати на лекар, а денеска бев последен пат.
    Веќе една ипол година имам проблем со чепови гној. Прво беше на левиот, па сега и на десниот крајник. Вчера имав еден чеп на десниот, а сега веќе имам 2 кратера. |( Денеска решив да одам на приватно, не можев веќе да издржам да ме трујат со куп антибиотици без никакво дејство и подобрување. Ми препишаа спреј од прополис и ми рекоа дека доколку не се подобри, втората постапка е вадење. Проблемот е што немам температура, ниту бактерија (правев брис), не ме болат многу, а гнојот е тука секогаш. :|
    Крајниците ми се тотално деформирани, катастрофа. Дупче до дупче, утрово ми се згади, голтнав чеп гној, а и здивот ми мирисаше, колку и да мијам заби мириса и мириса, во уста ми се. :puke:
    Сакам да ве прашам, дали сте за или против вадење? Лично искуство, совет од постучно лице. Навистина не знам повеќе што да правам, а мачно ми е многу. :(

20. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    501
    мене ми се извадени крајниците.сум пробувала со се и сешто со пиење многу течности,после една жена ми ги гмечеше ама ништо не помогна и следуваше операција.Со вадење на крајниците ако некад се разболиш не дај боже нема да те боли грло туку диркено на плуќа.Откако ги извадив јас ми беше подобро и до сега не сум имала посериозни проблеми со грлото