Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. esperansa777

esperansa777 Популарен член

jaс многу мокрам,не пијам толку течности колку што мокрам,значи за рок од 1 час може да се случи и 3 пати да одам а инаку не осекам никакво печење,а кога ми се мокри толку ме притиска што морам одма да одам

2. trendafilka2

trendafilka2 Активен член

Да не имаш слаби бубрези од кога почна вака да мокриш ? :!: :!: :?: да не е одамна или сега во скоро време ??? можеби настината си

3. esperansa777

esperansa777 Популарен член

од поодамна сум така,а да,мошно е да имам слаби бубрези или пак некој проблем со бешиката незнам,можеби треба да одам на некој преглед,а :(

4. nadja.d

nadja.d Популарен член

Најдобро оди на преглед,за почетно да ја исклучиш можноста на бактериска инфекција,потоа правец на гинеколог да се направи микробиолошко испитување(побарај си брис и од уретра) бидејки често кламидија,маикоплазма,уроплазма исл. знаат да направат и текако проблеми на бешиката.
    Можеби имаш и хиперактивна бешика,но за тоа ти е потебно да најдеш добар уролог кој би ти го дијагностицирал тоа.
    За сега купи си спазмакс ,пиј 2-3 пати дневно и дрзи топло

esperansa777 likes this.
  5. Westlife

Westlife Популарен член

Феминки уште од малечка имам подочнаци и то темни.Ај кажете ми нешто чаре што знаете.Премногу ми се темни и ко страшило изгледам :)

6. Nana19

Nana19 Популарен член

во орифламе има еден коректор за подочнаци јас го имам користено и мислам дека е добар цената му е од 200 до 300 ден

7. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

И сестра ми го имаше порано овој проблем. Коректорот е моментално решение, но многу добро за прикривање. А, за да се повлечат доктор и кажа барем еднаш дневно да става облоги на очите од чај од камилица. Ама, чајот да не биде од тие филтер-ќесички, туку цветот само сварен и кога ќе се олади да се потопат памукчиња во чајот и да отстојат на очите 10-15 мин. Камилица можеш да си најдеш по билните аптеки.
    Редактирам: Ова не дава ефекти одма, треба да се користи подолг период за да се забележи разлика. (досадно е, знам)

8. denivas

denivas Активен член

Здраво!Ај ќе ве молам препорачајте ми некој добар интернист!

9. Moira

Moira Популарен член

Не знам каде да го поставам прашањето, па ајде тука, оти за здравје сепак се работи:

Вчера стигна муабет до мене дека 3-4ца вработени од Зара и уште толку од Бершка заболиле од ШУГА. Се претпоставува дека било од албанците/косоварите (без лична навреда кон никого), што ги пробуваат облеките.....

Дали може некој да потврди/демантира, зошто информацијата дојде од многу релевантен извор (моден), па живо ме интересира дали е вистина :?:

10. Moira

Moira Популарен член

Морам да се самоцитирам, модератор нека ме спои

Токсичната приказна позади Вашата облека

*се извинувам што е на англиски изворот

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се пишуваше и кај нас по порталите за истото околу хемикалиите во облеката [1 2 3 4], a беше протолкувано како антиреклама за едни, реклама за други брендови.
    А ова со шугава, не сум слушнала за случајот во СитиМол, но мислам дека не е невозможно да се пренесе на таков начин преку облека.

12. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Здраво дечки ..очано ми треба одговор.
    Мајками правеше операција пред 2 месеци , ја вадеше матката и јајниците . После втората недела од операцијата мајками има секојдневни главоболки ..секој ден ја боли глава .
    Какво чаре за тоа ? Можно ли е да е од операцијата бидејки повеке нема менструација ? :worried: :!:
    ке ви бидам благодарна многу ако некој ми помогне .
    Поздрав

13. Nana19

Nana19 Популарен член

.

Несаканите ефекти од операцијата зависат од степенот на операција, ... замор, главоболка, губење на косата и вкочанетост и пецкање во рацете или нозете
    нај добро да се консултатира со доктор бидејки тоа е голема промена за телото нели ? како и кога прв пат доаѓа менструацијата можеби ке и даде докторот некои лекови но мора да пие многу течности да ги избегава цигарите и мрсната храна

14. Noemi

Noemi Популарен член

Денес симнувајќи се по мермерни скали пропуштив едно и полу-паднав. Многу лошо си го свиткав глуждот и ужасно ме заболи, сега ми е потечен тој дел од стапалото и синкав.
    Веднаш направив компресија со Риванол- етакридинов лактат и завој, еднаш ја сменив пак ја повторив постапката.
    Не бев во можност одма да ставам лед.
    Што друго можам да направам да се намали отокот?

15. Nana19

Nana19 Популарен член

земи со некоја мрсна крема измасирај го местото и можеш лепче да натопиш со вода и да ставиш на местото иако тоа повеке го користат за модринки може и за отечено

16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

И јас сега со истово се мачев.И јас си се лизнав и раката ја исчашив.
    Маст или гел Хепатромбин,Алвен.
    А од природниве,изрендај кромид и стави го на местото,само убаво завиткај го во проѕирна фолија.

Noemi likes this.
  17. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Девојки, посеизгледа херпас ми излегува. На едно место устата ми е подуена црвена ми е, и плус нагоре има фатено и ме пецка :( И брат ми близнакот има херпас, ама не давам да се доближи до мене :(
    Што да ставам на устата?

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Стави ацикловир ако имаш, мене тоа најмногу ми помага.

Westlife and Maroon5 like this.
  19. Aqu.a

Aqu.a Активен член

Треба да вадам осмица и сакав да ве прашам дали боли одкако ќе ви ја извадат, можете да јадете, колку време имавте оток?

20. Nana19

Nana19 Популарен член

имаш во аптека мазчиња едното се вика хидроциклин, а другото е херпезан имам користено и од двете и не приметив некоја разлика добри се и двете и ефикасни се јас ден два ги користив и ми помина