Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Ацикловир и пиј Б-комплекс, за ден ти поминува.

2. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    134
    зависи кај секого е различно тоа , отокот за 1 ден до 2 ќе ти го снема барем кај мене беше така , само првите неколку саати кога ќе попушти анестезијата ќе те боли може да те боли кога ќе се смееш или кога ќе ја отвараш устата за да јадеш ама не е страшно не трае тоа многу е сега за јадењето првиот ден пази што јадеш повеќе биди на супа на такви потечни состојки :)

На Aqu.a и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Како што кажа Марта,и кај мене беше така,2 дена,аналгин ќе си пиеш или некое друго апче за болката и потечна храна тие 2 дена :) Дури нема ни да мислиш на храна можеби...

На marta.99 и Aqu.a им се допаѓа ова.
  4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Брзооо ве молам за одговор нокеска на спање сум го удрила забот единицата и сега малку ми се клате ама оноа ептеееееен малку мислиде дека стоматолог ке може некако да ми го спасе или ке мора да се вади а ептен малкуи се клати

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Девојки, веќе 5-6 дена по ред (секој ден) ми тече крв од носот.
    На што може да биде резултат ова крварење?
    Секогаш од истата ноздрва тече (левата).
    Повремено имам и силни главоболки и отчукувања во главата (веројатно притисокот е во прашање)
    Најчесто почнува да ми тече крв кога го мијам лицето. (кога ми е главата наведната)
    Три пати до сега, едвај го сопрев крварењето.
    Денеска ќе одам на лекар, ама веќе почнав многу да се загрижувам. :|
    Му се случило ли на некого, нешто слично???

6. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    134
    не ми се случило до сега но сепак најдобро е да отидеш на доктор да направиш анализи, да не си можеби слабокрвна? треба да се внесува повеќе железо,калциум и такви работи. се најдобро па пиши што ти кажале на доктор :)

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    Во последно време се чувствувам многу уморна.Честопати ми се случува преку ден да ми се приспие ми се плаче.Како малине деца сум.Крвната слика ми е добра ,а јас копнеам за кревет.Немам некако сила,и пешачењето ми претставува проблем.Домашните работи што порано ги вршев со еден здив сега ги развлекувам.Стареам знам,ама ...

8. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    прегеска бев на преглед така заради контрола бидејки сум настината и докторката ми каза да си направа целосна крвна слика и си направив бидејки ми се врти свеста и резултатот беше не баш добар холестеролот многу ми се намалил и триглицеридите (така мислам дека се вика триглецериди :lol: ) јас многу сум оптеретена со тоа дека сум дебела имам 17г висока сум 1.70 а тешка 65 мозеби сега сум помалку не сум се мерила какви ли не диети не сум испробала и сега почнав да постам ама морав денеска да се прекратам мајка ми ми ме натера...дајте ми некаков начин како да си ја поправам крвнта слика мислам холестеролот и триглецеридите понекогаш ми се врти свест и мислам дека ке баднам во последно време сум многу бледа како да ослабнам ама бес последици како овие ?? и како да ја отсранам вртоглавицата многу ми е непријатно ако паднам во несвест.... :(

9. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    Дане го има некој пробано леков?

10. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Ако си имала висок холестерол па ти се намалил тоа е добро (висок холестерол не се препорачува за никој, така да не се грижи што ти се намалил :D . Ако мислеше на хемоглобинот (железото во крвта, дека ти е опаднато), тогаш почни прво со исхрана, почни да внесуваш храна богата со железо (месо, риба, јаткасти плодови, цвекло, јајца (поточно жолчка од јајце), спанаќ, брокула, леќа, општо повеќе зеленчук и овошје). Можеш да прогуглаш која храна е богата со железо, и да почнеш повеќе да ја применуваш. :)

11. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    ne ne sum imala nikogas visok holesterol poradi ne zdrava isharana mi opadnal mnogu holesterolot i mnogu malku masti imam vo krvta toa ne bilo dovolno

12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Денес е многу чест проблемот со висок холестерол кој предизвикува голем број на здравствени проблеми, но тоа не значи дека воопшто не треба да имаме холестерол во крвта. Затоа и кога е под нивото треба да се доведе во нормала, иако во многу ретки случаи се работи за намален холестерол.

Од друга страна пак тоа не значи дека треба сега да почнеш да се храниш нездраво со мрсна храна, многу месо, мајонези, полномасни млечни производи, путери, маргарини и сл. Сепак треба здрава и разновидна исхрана и сигурно ќе се регулира. Повеќе информации за разликата помеѓу двата типа на холестерол можеш да прочиташ тука или тука

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Значи вчера ми беше ладно и ме болеа бубрезите....а денес ми се тресе целото тело а не ми е ладно и ми се гади после јадење....и имам менструација веке 3 дена....да не знае некој од што ми е така?

14. mlad-bitola

mlad-bitola Нов член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    6
    можи да не на нервна база тоа :drunk:

15. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Дечки ..спасувајте ме ... :sweat:
    Сабајле се будам во 6 часот ... главата никако не можам да ја држам на перница , не дека ме боли ама ете не можам на перница да ја стам ..одма тонам , ми се врти , станав да мочам ке паднев ,се шупкав како пијана ... еве веке цел ден , ми се врти ми се темни пред очи не можам да гледам ..ептен лошо ми е ...... ??/ дајте чаре :worried:

16. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    од што може да биде повракање на прво засирена па чиста крв и тоа повеке дури крв и даваа,имаше проблеми со желудникот пиеше ланзул,кетонал,нолпаза,сега ја задржаа во болница,од што може да настане овакво повракање

17. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Во последно време имам ослабнато некое килце. Јас и онака сум слаба но според висината 5-6 кила сум во минус. Не држам никаква диета напротив јас постојано јадам нешто така да неможе да биде од недостиг на јадење. Мн сум засекирана од што сум ослабнала. Во последно време ниту ми се јаде ниту сакам да јадам што е мноогу чудно за мене зашто како што нагласив јас постојано јадам нешто. Исто така и многу ми се спие. Ми се приспива уште во 18, 19 часот што никогаш не ми се случувало порано. Задутре ке одам да проверам крв но сепак сакав и ваше мислење :worried:

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    сега кога се погледнав во огледало жлебината ми е целата помодрена дури како црна и горниот и долниот дел ве молам за помош што може да биде

19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ноненце провери крвен притисок друг пат кога ќе ти е така,можи да ти бил паднат,особено на времево.

Есперанца најверојатно се работи за чир на желудникот или дванаесетопалечно црево,бидејќи тоа дава такви симптоми,а можно е да е искомплицирано ако ја задржале и покрај тоа што примала лекови за тоа.А и кетоналот е таков што ја надразнува лигавицата ако се зема подолго време и често.Сигурно ќе и направат преглед,ќе и направат испитувања и можи да ја сменат таа терапија,бидејќи очигледно не делува како што треба.

Лејди добро е тоа што ќе одиш да провериш бидејќи има повеќе болести вака да даваат симптоми,можно е да е вирус или па нешто со хормоните,но тие ако треба ќе те упатат,во зависност од останатите симптоми (ако ги има).ВАка е потешко да се кажи.

Нана,да не си јадела нешто обоено или некој сок што е така? Другата причина е некое воспалување нешто.

Евентуално да си настинала и да си ги преладила бубрезите.А можно е да се искомбинирало заради менструацијата,па да ти се гади и се.Сега уште е така? Други некои симптоми? Пецкање,зачестено мокрење,болка?

На Lady-in-white и Nana19 им се допаѓа ова.
  20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

Divinebutterfly нај првин благодарам што одвои време за мене но тоа не е ден два туку подолг временски период пред неколку време случајно го прашав стоматологот зошто е така ми рече дека тоа е некој погмент но не ми е јасно што е тоа и како може да се реши овој проблем