Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ништо Нана,па штом е подолго не верувам да е само пигмент,толку темни да станат,ако треба посети друг стоматолог,ако треба ќе ти дадат нешто за нив.Можиш засега да си земиш лакалут паста или па некоја со камилица. А ако имаш и болка или крварење од непцињата,подобро побрзо да одиш на преглед.И за забите е лошо тоа.

2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ништо Нана,па штом е подолго не верувам да е само пигмент,толку темни да станат,ако треба посети друг стоматолог,ако треба ќе ти дадат нешто за нив.Можиш засега да си земиш лакалут паста или па некоја со камилица. А ако имаш и болка или крварење од непцињата,подобро побрзо да одиш на преглед.И за забите е лошо тоа.

3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

неколку месеци е вака ама ке одам пак на стоматолог да видам . еј благодарам :*

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Треба да направам снимање на канали, ме упати гинекологот, па има ли некоја искуство како го прават тоа?

5. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Вчера, од едната страна кај што почнува устата ми се појави мало црвенило и лупење, кое на почетокот не беше толку приметливо но истата вечер а и денес ептен ми се познава и плус тоа ме боли многу и пече на допир.Ми рекоа паста да му ставам да отстои една вечер но не ми помина...Од што може да ми е и како да го излекувам?

6. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    134
    па види можно е да е херпес ако е херпес ставај му ацикловир, а може и да си се исекла или ако си јадела нешто прљаво да ти се исприштила устата ќе помине ставај лабело,крем од невен :)

7. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Од вчера нешто почна да ме боли грлото кога гтам при јадење, па ме боли дури и при подголтнување на вода. Од што би можело да имам така болка во грлото и што да земам да ссе напијам ?

8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    24.048
    Женски, најверојатно имам закачено инфекција во увото, па да не одолговлекувам и да си идам право на лекар (оториноларинголог)...

Ќе ве прашував мислење за д-р Весна Мирковиќ, (оринацијата и била на "Битпазарска" кај старата стоковна куќа "Илинден") ?

Може и ЛП.

9. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Мене ми се јавува обично кога пијам вода со мраз :D ,ми помагаат пастилите Прополки со мед и прополис околу 90 ден се во Зегин,а може да земеш и Септолете.

10. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    И Стрепсилс се исто така добри :D
    А знам и има еден спреј од прополис, тој па навистина помага. 2 пати ќе си шприцнеш во грло, и како ново е :lol:

11. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Од што можат да ме болат мускулите? На рацете на стомакот на грбот ... :?: ?

12. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    здраво феминки. Имам едно прашање за вас.пред два дена ми заврши мен. но денеска нешто кафенко повторно ми потече што мозе да е? има ли некој некој проблем со ова дали му се има случено??

13. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Имам слушнато дека можно е од промаја да имаш болки во мускулите, а може и воспаление да е. :)

14. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    од мн. вежбање :D

15. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Здраво девојки. Веќе цел месец неможев да го излечам носот, постојано ми течеше. Отидов на лекар ми дадоја капки и ги користев скоро 2 и пол недели. Подоцна ми дадоја и антибиотици и некој други апчиња за да можам да го издувам убаво. Во меѓувреме направив 4-5 пати инхалации и од тогаш поќе не ми течеше. По 3 дена еве сега случајно забележав како згрутчена мала капка крв во носот. Дали знае некоја од што би можело да биде? Дали од капките ми бил надразнат па сега ми излезе или?? Многу се загрижив... :sweat:

16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ништо страшно не би требало да е тоа, можно е од подолгото течење на носот и продолженото користење на капки.

17. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Па, матичната ми рече да ги користам една недела но јас ги продолжив бидејќи само така ми беше подобро дишењето... Сепак фала ти многу :)

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Капките за нос се прилично јаки и ако не се лажам најмногу 7-10 дена е препорачано да се користат, подолго користење може да предизвика мало крварење од носот ама не би требало да се искомплицира.

19. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    134

не е страшно тоа ти е крајот од самата менструација завршниот исцедок што има кафеавкаста боја нема потреба да се плашиш :)

20. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    фала на одговорот но чудно ми е после 2 дена :?: :)