Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Sakam da prasam nesto I jas,koga se vozev vo autobus sum zadremala malce I sum se udrila malce na prozorot kaj celoto,arno AMA 2dena nikako da pomine potecenoto sto mi se napravi,kako rokce e :^) и мраз ставив и нисто не помина. Eве се гледа малце и сино.

ајде некој совет за ова,некоја крема има за ваква работа?како да го тргнам ова потецено :( хелп

2. Vladus

Vladus Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    120
    Понекогаш кога пешачам малку повеќе чувствувам силна болка во стомакот поточно десната страна кај бубрегот? :( Од што може да биде тоа??

3. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    девојки дали ви се има десено навечер да повраќате и да качувате температура но не повеќе од 37.2,веќе една недела како ми се сќучува тоа и немам апетит ама баш и кога јадам мислам дека ќе повратам се :puke: :)

4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Јас да си прашам за шумечите таблети мултивитамински...Оти си пијам почесто и ко ке сум настината па ме интересира дали се здрави или не чини да се употребуваат нонстоп?

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    24.048
    Максимум 2 таблети на ден.

6. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    1.515
    На нозете, начи на бутовите тој дел, имам некои како бубуљичиња и брумки, исто така кожата ми е како нетонирана... добро, многу сум бела, ама мислам дека тоа не е причина да имам како црвенило на кожата... а башка шо имам некои капилари волку млада :(
    може и не е некој здравствен проблем, ниту пак нешто големо недај боже, ама мислам дека тоа не е појава за нормална кожа на нозете..
    Помош, совет, anyone?

7. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Јас последно време имам еден проблем. Ми се стемнува, значи не сум бремена, додуша не сум имала ни односи, еве прееска бев кај бабами, и кога станав да си одам одеднаш ми се стемни и паднав. А не станав нагло, повеќе, пати вака ми се дешава еднашка од продавница ко излагав ми се стемни пред врата. Знае да ми се стемнува и кога се туширам и затоа мора да седам в када се плашам беља да не направам. Значи не се онесвестувам. Од прилика трае 3 секунди и после ко ништо да не се десило.. Што може да е :^)

8. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Можно е да ти е од слаба крв, од низок притисок или не дај боже нешто проблем со главата ... Јас бидејки имам низок притисок одвреме навреме така ми се стемнува и мене . Да одиш на лекар

9. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    133
    Здраво феминки, веќе со месеци имам проблеми со десната града, за 3 дена треба да ми дојде но дали е нормално да лачи како бел секрет кој се суши и станува како гурелк и цела пупка е како залепена, јас несакајки ја потегнав и ја одлепив и сега ми е како црвена, крвава и ме пече. Нешо страшно е во прашање или ?

10. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Недај Боже да е нешто со главата. :worried:
    Ќе појдам утре обавезно. :x

11. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    А да отидеш на лекар? Не е нормално исцедок да имаш :geek:

Јас сакам да прашам. Два - три дена веќе како да не можам да дишам убаво.
    Kога вдишувам осеќам ко да ми стои нешто во стомакот, а кога издишувам осеќам како грутка во грлото. Кога ќе вдишам ептен длабоко при издишување како да ми се дразни грлото и ме тера на кашлање.
    Не ми е вака нон-стоп, ама често го осеќам ова. :?:

12. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    389
    здраво!! да ви ја кажам маката прошлото лето бев на ехо зошто приметив на левата града грутка и ме боли понекогаш и ми рече проширени канали !! :fubar: а знам проширени канали имаат жените сто биле трудни и доиле само. а јас не сум мажена имам 19 год.. така да отидов на друг лекар и ми рече имам масно ткиво на левата града и дека не е страшно и е 4 со 7 дали цм или мм незнам.. и рече пак да дојдам во мај сега незнам понекогаш ме боли и имам течност како една точка жолта боја од брадавицата на левата града..исто така ставам лист од зелка навечер кога спијам еве до ден денес ;( ..дали имал некој ист проблем ве молам одг,, однапред благодарам :*

13. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    јас пак да прашам ;) дали ви се има десено навечер да повраќате и да качувате температура но не повеќе од 37.2,веќе вторанедела како ми се случува тоа и немам апетит ама баш и кога јадам мислам дека ќе повратам се :puke: :puke: а еве денес и пролив почна амн веќе :(

14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Исто и јас веќе 5 дена сум никако само повраќам и пролив, покачена температура.
    Ми дадо 3 дена инфузии викат дека има некој стомачен вирус ама никако да ми помине ништо не можам да јадам.Пијам линекс форте 3 пати на ден и едно нелит.
    Кажете ми нешто природно што помага?

Поздрав ;)

15. linuska

linuska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    0
    да не знае некој за што служи hexagon obti тестот? :sweat:

16. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Секое сабајле се будам со главоболка, а спијам нормално по 7-8-9 часа... Совет?

17. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Значи последниве два дена навечер пред спиење ме боли главата и не можам да заспијам до 2 часот, да не знае нешто од што ми е така?

18. tweety93

tweety93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    8
    Јас сакам да прашам за мајка ми, пред некое време на лактот и излезе нешто како зрно, и при напор и отекува раката. Дали некој од вас е имал ваков проблем, дали се работи за спондилоза?

19. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    Од времево ти е така,еден ден пука сонце друг истура дожд. Не само тебе на многу луѓе им е така , е сега некој посебен совет за тоа нема и мене ми се случува така, тоа е.

20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

да не и е чир ? или масно тиво ако ја боли кога ја допира мислам дека е чир но најдобро да псоети лекар