Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Па да,штом нема такви симптоми супер :) Тогаш најубаво да испиташ урина,па ќе се знае дали имаш воспаление на бубрезите или на уринарниот систем и дали е од бактерија,едно од тие треба да е.А На крвната слика оптшо сите вредности се важни и ќе се види ако има нешто покачено,ќе покажи дали има инфекција,а и шеќер во крвта ќе се види и се.Оди понеделник на еден преглед.

2. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    389
    Holly combs :) bev na lekar vo februar i mi rece masno tkivo, ima gore napishav se, neznam dali nekoj imase takov slucaj isto doktorot mi rece deka sum mnogu mlada za nedaj boze! A iscedokot primetiv i na desnata isto pomalce kako tochka i tolku i toa primeti pred da dobijam taka ima :)

3. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Најдобро е да направиш што поскоро ЕХО преглед на градата, бидејќи за мамографија си млада

4. SmileAlways

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Се извинувам не видов дека имаш правено ЕХО, но во секој случај не е штетно па може пак да направиш, а не е лошо да се земе дел за патохистолошко испитување при што би се поставила дефинитивна дијагноза.

5. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    389
    Zdravje vo maj mi kaza pak da odam..3 pati na eho bev i mi rece deka ne e strasno masnoto tkivo deka skoro sekoj covek go ima vo teleto.. A jas mn se isplasiv zatoa, fala mn na odgovorite

6. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Девојки, ве молам за помош.
    Добив вчера. Е сега никогаш претходно не ми течело кафено, туку нормално црвено. Денес..што да видам, цела влошка КАФЕНА, темно кафена дури на црно оди. Читав на други форуми се случувало од таблети ако пиеш нешто.. :?: Ама јас не користам такви работи. Се мислев, зошто правев операција и пиев 2/3 недели лекови па да е заради тоа или нешто друго е проблем..имал ли некој исто искуство? :?: :(

7. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Незнам прашањево дали е за тука,ако не е префрлете го ;)
    Веќе неколку дена имам зголемена непријатна миризба "таму доле" немам ни чешање,ниту сум пиела антибиотик,незнам од што може да е ,а на гинеколог не ми се оди(пошто ке одам за месец дена на пап)...сакав да прашам кои вагиналети да ги земам?
    Некои на природна база.....???

8. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    можно е и од лековите да ти се пореметило нешто , но понекогаш и да непиеш лекови може да се случи такво нешто.Како и да е не е ништо страшно ми се случило така па таков одговор добив од гинеколог :)

9. Donnicka

Donnicka Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    дали на некого му се има случено густо и кафеаво повраќање нешто како киселинаа така мириса кисело,често ми се случува чувствувам надуеност болка од градите која ми го запира воздухот сето ова ми е некако поврзано

10. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Јас мислам дека е нормално бидејќи и кај мене првиот и последниот ден има само кафеаво.. Мене ми е отсекогаш така, од прв пат кога добив па до сега, и еве ништо не ми е, здрава како дрен. 8)
    Немој да се нервираш, не е тоа ништо. ;)

11. Irena888

Irena888 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Здраво Феминки. Прв пост и директно на здравје тема :)
    На окото внатре на долниот капак имам црвенило а нарочито на крајот делот од страната на носот. Дури и однадвор имам црвенило. Не ме боли при трепкање само на допир. Има потреба да одам на очен? Или е нешто пролазно недајбоже јачменче?

Фала и добро ве најдов :)

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.869
    Можно е да се работи за затнат изводен канал на солзната жлезда поради некоја инфекција. Според симптомиве на тоа ме асоцира. Оди на очно, види што ќе ти кажат, да не треба да ставаш маст или капки, и да применуваш масажи да се отвори каналот.

На Irena888 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SmileAlways

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    не е страшно се случува понекогаш :)

14. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    имам на лицето,на јаболкниците,блиску до окото нешто како многу ситни и бели брадавички,приметувам неколку потпораснале,и на 2 те страни имам,што е и како може да се отстрани,ми е страв да не ми пораснат многу и со брадавици на фаца да се шетам,како да ги спречам?

15. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Најдобро ќе ти е да отидеш на дерматолог. Колку побрзо отидеш толку подобро. Не се знае што може да биде.

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Irena888

Irena888 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Си се покажа дека е јачмен. Веќе се формира како топче и боли само таму. Во сабота имам веридба ќе одам како пират!! :lol:

17. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26
    Ве молам од ваше искуство кажете нешто за намалување на многу висок притисок со ненормално страшни болки во главата, значи жената е алергична на апчиња и може да пие само дијазапам, парацетамол и некои слични но со тие не се намалува главоболката. ако некој имал сличен проблем молам да ми каже некој начин за симнување притисок.

п.с. барав тема за висок крвен притисок, но најдов само за низок ке проверам уште еднаш но ајде и тука да пишам

(ја најдов темата во алтернативна медициа)

18. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Незнам дали ја погодив темава, ама веќе подолго време се мачам со овој проблем.
    Кога бевме на плажа Охрид еднаш отидов боса до продавницата. Едно место имаше со:
    трева, ама исушена, како трски по должина поголеми ама многу текнки. (неможев да најдам слика)

Такво ми влегло во стапалото, јас не осеќав ништо.. После извесно време ми се нарави како мозолче големо
    Ама болките почнаа дури сега, отидовме на лекар ни рекоа да одиме на дерматолог.
    Отидовме таму, гребеше, болеше, ама го отстрани тоа.. и ми стави некоја киселина што гори..
    Грење.
    . ама не со оган
    :lol:

И сега гледам дека тоа уште си стои ненормално ме боли, и уште две малечки во близина на тоа големото..
    Многу боли, кај докторов не сакам да одам дека е многу груб, нема осет.. Солзи ми течеа таму... :(
    Ве молам ако знаете нешто, препорачајте ми? :|
    Фала :inlove:

19. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    можеш да ги мачкаш со некој мрсен крем тие две како мозолчиња што ти се , да омекнат и сами да пукнат .Исто така целото стапало мачкај го со масло од кантарион ,тоа е многу лековито и помага .

На Lovy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    1.364
    Имам полицистични јајници бев на гинеколог и не ми даде ништо да пијам меѓутоа дека имам проблеми и со акни на лицето поради цистите бев и на кожен лекар кој ми препиша анти беби пилули,ми рече да ги пијам една година секој ден.Како што прочитав земањето на овие пилули е премногу сложено а немам никаква гаранција дека нема да добијам некакво пореметување на хормони или слично..Има ли некој да ме советува дополнително? Благодарам