Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    389

и мене исто така ме боли повеке пати, кога се нервирам, кога вдишувам многу.. можеш и 3елка да ставиш како што рече marta , да 3емеш лист од 3елка да го истискаш да излезе течност и стави навечер..на секој тоа му се случува не се нервирај :)

На Elina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Под десната пазува, ама ептен на горниот дел значи веќе пазувата кај што се спојува со раката имам како поткожно топче и ме боли, а не излегува....Исплашена сум ептен...Мајка ми вели дека ми е поткожна акна таму...Ми има излегувано и порано така, дури и поголеми топчиња и ми ги снемувало за брзо време, но јас еве си паничам....Ме боли на допир...Според мене ако е нешто страшно мислам дека нема да боли :(
    Ве молам за одговор....:(

3. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    389
    луѓее ме фати носот ненормално неможам да дишам има 5 дена, пиев чај од жалфија од камилица со мед и лимун и тоа вода со сол!! купив денес тоа кафетин колд во кесица за грип ама ништо..неможам да дишам ! да ми каже некој нешто да ми се пушти носот макар пола саат :(

4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    земај аква марис стронг ке ти пусти гарант 180 денари се

5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    дали иманекој искуство со вагиналетки АЛБОТИЛ ми ги препиша гинеколог ги ставам ама чудни ми се нешто

6. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29

земи риностоп помага ;)

7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Под десната пазува, ама ептен на горниот дел значи веќе пазувата кај што се спојува со раката имам како поткожно топче и ме боли, а не излегува....Исплашена сум ептен...Мајка ми вели дека ми е поткожна акна таму...Ми има излегувано и порано така, дури и поголеми топчиња и ми ги снемувало за брзо време, но јас еве си паничам....Ме боли на допир...Според мене ако е нешто страшно мислам дека нема да боли
    Ве молам за одговор.... ;( ;( ;(

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.794
    Допаѓања:
    11.247
    Не се плаши не е страшно ќе се повлечи, да не ти е од некој стик, дезодоранс или можеби си пред добивање :wasntme: , мене така ми има излегувано неколку пати пред да добијам но потоа пак се повлече. Најверојатно те боли на допир и изгледа како акна, мало топче, ако премногу често ти се појавува оди на доктор. Но пред се внимавај што користиш против потење, избегувај стикови со алуминиум хлор хидрат, ги затвараат порите :)

9. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Не е да речеме премногу често, последен пат претходното лето ми се појави, еве сега пак...Можеби ми е од еден ролон што го ставив, веќе никогаш нема да ставам од него :@ Фала ти за советот, малку помирна сум...Инаку вака надворешно не се гледа, само кога ќе го допрам е тврдо и ме боли..:/

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    кога бев некаде -7-8 оделение знаци пред 15 години најмалце ставав крем лидера за подпазуви и од тоа верувајте нон стоп имав такви топчиња ја баталив кремата иги снема не се акни него се жлезди

11. Andrina

Andrina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    55
    ^ Да, може да се работи за жлезди, и јас сега скоро го имав истото, и бев на кожно за тоа. Ми даде некои креми да се мачкам, и по неколку дена се повлекоа, иако не се знае точно од што така се појави, сепак ми советуваше докторката тој период да не ставам стикови. И, види да не си правиш рани при бричењето. Или е од жлездите, или е тоа што викаш акна, која може да е од бричењето резултат, или стикот. Ако толку го мислиш, иди си до кожен лекар.

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    имам мали болки во коленото :!: кога спијам најЧесто е тоа,и да ја имам пустено или не некако како да заглавува коленото :^) сто ке е?

13. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.505
    Батали цефалексин, нема потреба од антибиотици.
    Земи Кафетин Колд таблети, пиј на 8 саати по една и ке ти помине за два-три дена.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Кажете некој ефикасен лек како да се ослободам од шлајмовите којшто ми доагат одкај носот , по цел ден ги плукам за да не ми одат на плуката , страв ми е да не си напраам некоја беља со белите дробови ?ги имам веке 3 месеци .. ми здодеа ... :(

15. linuska

linuska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    0
    За што се прави биопсија?

16. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Претпоставувам дека ми е истегната тетивата(жилата) под(зад) коленото и многу ме боли, едвај се движам, ногата мора да ја држам во лимитирана положба ниту исправена ниту свиткана. Кога седам подолго време кога ќе станам не можам да ја исправам и потешко одам, а веќе ако одам 5-6 минути ми се разлабавува и полесно одам но сепак кривам.
    Мајка ми ме мачка и масира со маст Counterpain со ментол, но пак не поминува.
    Не ја знам причината за ова, претпоставувам од вежбање без добро загревање.
    Колку време ќе трае ова и како да го намалам?

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

За да се земе примерок од ткиво и да се испита

18. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Maliot moj koga imase 4meseci strasno se razbole I imase mnogu gust sekret od noseto.
    Isto poln bese I so hlaem, nas ni pomognaa antibiotici normalno, a za noseto ni kazaa navecer koga kje spie da mu stavam Hloramfenikol mast za oci.
    Da, za oci. Kolku I da e cudno, navodno masta go zgusnuvala sekretot I ne dozvoluvala da se spushti na plukja.
    Pusta majka I toa mu stavav, a I na sebe bidejki I jas bev cela zatnata.
    Dali ni pomogna masta pokraj antibioticite iskreno ne znam. :?:
    Ama probaj ako sakas pa vidi.

На nonenceee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Нема ден а да не ми е нешто аман.
    Јазикот цел ми е бел веќе неколку дена. И ме пецка, и како да имам екстра слој на него, и го четкам со четка ама џабе.
    Ме пецка, знае некогаш и да подбуцне, нервите нормално, и мене на нерви ми удара.
    Ептен грдо и језиво чувство со денови и навечер едвај заспивам, мислам подуен ми е.

Шо му е, некоја бактерија ли или шо?
    И шо да направам, пошо заглавена у Скопје сум, не можам да одам кај матичниот.
    Со шо да го мијам или нешто да купам, капки ли незнам шо.
    Помошшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшш :(

20. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Можно е да имаш габична инфекција на јазикот ама сепак посети лекар, со земање на брис да се испита ако има потреба.

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.