Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    anuskaNESTLE- мене кога ќе ми биде така бел јазикот мајка ми вели дека ќе сум се разболувала, или веќе сум болна. Било да се работи за настинка, вирус, само грлото да те боли..било што, но не верувам дека е баш до некоја бактерија на јазикот. Можеби нешто со грлото ти се случува па затоа :)

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Тоа е кандида на јазик,ако имаш пиено антибиотик ти се појавила од него,оди нека ти земат брис на микробиологија за да се утврди дали стварно е кандида или пак е нешто друго....

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    posledna menstruacija imav na 14 mart do denes uste nemam dobieno a me bolat uste gradite piev nolpaza i eglonil mozno li e od niv da nemozam da dobijam

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.151
    Нистатин средство за плакнење на устата,. така мислам се викаше , го имам користено за ваков сличен проблем, ставаш неколку капки , го држиш некое време тоа и потоа плукаш, за брзо време ќе ти помине :) Ќе си видиш и во упатството пишува, не памтам баш одамна го користев ама многу ми помогна, зашто и баш за тоа му е намената за габички :)

5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    ...и плус со мека четка за заби или чисто памучно марамче истриј го јазикот...

6. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Денес бев на гинеколог и ми зема брис,стапчето е ставено во епрувета.Ме прати јас да го носам во лабораторија,тој е приватен доктор и така работи.(не е пап тест,некое друго испитување)
    И бев до лабораторија,но ми рекоа дека исто ке треба приватно да си платам но бидејки немав пари во мене,не го оставив.
    Е сега прашањето ми е ако го однесем утре дали ке е валидно тоа?Дали смее така стапчето во епрувета да стои еден ден?
    Ајде некоја феминка која била во иста ситуација нека ми одговори

:)

7. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Не би требало,тие апчиња немаат такви несакани дејства,а и не се сврзани со менструацијата,така да,само ти касни.Ама ништо страшно,штом и те болат градите,изгледа ќе добиеш за брзо.

Mermaid90 мислам дека не треба да стои многу време,сега да не те излажам колку,ама зависи и од материјалот,кај различни материјали е различно.Кај крвта пример,не треба повеќе од 2 часа. Ќе ти кажат тие секако од лабораторијата,но кажи им од кога е.Тие најдобро знаат.А и тој лекарот требало да ти кажи уште тогаш,тие долго работат со тестовите.Требаше да предупреди за тоа.

8. Aqu.a

Aqu.a Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Vadev osmoci ama koncite ne gi izvadiv na vreme, denes ke idam da gi vadam i malce otekov.. Moze da imam nekoj komplikacii ili nesto?
    Izvinete za fontot, od mobilen pisuvam a stvarno mi bese potrebno da ve prasam..

9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    24.048
    Јас изгледа сум страшно настината. |(
    Имам благи болки во долниот дел од стомакот (како пред доаѓање) и чувство за мокрење на секои 5 мин. ама е false alarm.

Што да пијам да ми помине побрзо (грозно е чувството), Увин чај, Палин таблети... што? :worried:

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.993
    Допаѓања:
    123.704
    ^ Увин,брусница,седи на топло повеќе....незнам дали да земеш палин на своја рака(иако се супер ефикасни) направи си проверка урина чисто ради мира.
    Може имаш цистит,симптомите ми наликуваат на тоа :?:

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Bev na ginekolog od eglonil bilo toa kasnenje denesska duri dobiv :D

12. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Еве да се пофалам дека моите лишаи добро напредуваат и дека кај и да е ќе ми се покрие целото тело.
    Од ништо не ми поминаа. Ниту од течноста за чистење ниту пак од маста. Ќе се убијам!
    Вака изгледаат, сликата е од нет ама потполно исти се.

Прикачени фајлови:

13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Responsible сигурно се работи за lichen planus? Да не се работи за нешто друго како на пр. егзем или некоја габична инфекција која наликува на ова? Не е лошо да посетиш лекар штом ти се шири и да ти направат испитувања за да се открие причината, зошто може не ти одговараат маста и течноста штом не ти поминува. Може ќе ти препишат и некоја друга терапија во форма на таблетки, не само локална.
    Слично изгледаaт и nummular eczema (на првата слика) и tinea corporis (на втората).

14. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    веќе 3-4 дена како имам главоболќи неможам да одам да стоам ми се врти свес немам рамнотежа мислам дека ќе паднам во секој момент се препотувам често,од вакви главоболки ми е преку глава веќе незнам што да превземам веќе се едно исто мигрена,мигренозни главоболќи се е тоа,ако има некој совет пишете ми ве молам :sweat:

15. nepoznaata

nepoznaata Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    6
    И јас мака мачам последните денови со главоболка, неможам да функционирам повеќе. Немам ниту апетит и се повеќе слабеам и слабеам. Пиам разни витамини но никако не ми помагаат .

16. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434

Да ти кажам изгледаат и како оние на првата слика.

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ок, значи може да изгледаат како повеќе различни болести на кожата ама не е добро да се претпоставува за што се работи затоа што секоја од нив веројатно има различен причинител и посебен начин на лекување.
    Најбитно е да се открие што е точно од дерматолог за да се може да се третира на начин кој ќе делува.

Сега го препрочитав твојот пост и спомна дека си мачкала некаква течност и маст кои претпоставувам дека ти се препишани доктор, па ако дијагностицирал дека е lichen planus можеби треба повторно да те прегледа зошто не ти делува терапијата и ти се шири.

Може нешто од овие совети ќе ти помогне ;)
    http://www.plusinfo.mk/vest/5900/Mazna-kozha-bez-lishai

18. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Земи маст Кутерид, се надевам од таа ќе ти помогне, мене ми помогна, имав вакви слични лишаи.

Сега јас да прашам нешто... Имам потечена лимфна жлезда на десниот препон како топче ми е направено (долгнавесто е, околу 1цм). Ми рече матичната на гинеколог да појдам. Пред 3 мес правев тестови гинеколошки освен што имам хпв, брисевите беа во ред. Гинекологот не му обрна мн внимание, спомна може инфекција да е, само на ниту еден брис не покажа.
    Но мене сега ме загрижува што ова е се поголемо, како да си расте и дури ми се познава кога се гледам во огледало. Незнам од што може да биде? Мислење, совет, лек, решение?

19. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Од вчера ме боли забот кога каснав на него а бидеќи не ми е пломбиран не можам да јадам од таа страна..и станав утрово уште ме боли,отидов во аптека и ми ги даде Актасулид апчиња, се напив и поминаа 15-20 мин и сеуште не ми поминува болката ни малце.. дали да се напијам Аналгин? :/

20. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Имало некој АЛОЕ АКТИВАТОР добар бил за синуси , слушнал некој за тоа ? Цена ? Каде го има ?
    :hai: