Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    јас бев на лекар вчера докторот ми даде апчиња ФЕЗАМ но уште пред да почнам да ги пиам бев некако поспана постојано ми се спиеше чуствувам некаков замор вртоглавици ,сега некако ми е подобро испив две апчиња сабајле и вечер се пиат па ке видам шо како ке биде

2. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Женски имам мака од пупиња(балетанки) ми се прават многу плускавци и мака мачам неможам да облечам а многу ги сакам некое решение да ми кажите ако знај некоја ќе ве молам ЛП благодарам :D :D

3. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231

Некој да ми даде некаков одговор ве молам!
    Се убив од читање на нет и пак ништо не најдов од што е и како да се излечи :(

4. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Обично кога организмот се бори со нешто дали инфекција, вирус и др. се активираат лимфните жлезди. Пред 3 мес си правела тестови а сега се појавува, укажува дека сега нешто се случува. Отиди пак на гинеколог да те види, сепак тој најубаво знае. Можеби и недобро се канализира лимфата, некое поткожно влакно прави беља....сепак појди на гинеколог.
    Со лимфните жлезди нема играчка и не применувај некои бапски лекови. Обично сами по себе се повлекуваат или со пиење на антибиотик. Сепак лекар најубаво ќе ти каже.

Не ти се погодиле (мали ти се па те стегаат, лош калап, лош квалитет) , купи си нови :)

На kikav и rakce69 им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.993
    Допаѓања:
    123.704
    Затворена е општи прашања,да прашам дали имам опција на страната на фзо(порано имаше) со внесување на бр на здр.лег.да ти излезе кои ти се матични доктори,дали имаш право на осигурување и слично :?:

И уште нешто-дали уринокултура прават во здр.домови,дали мора на клиника да одам за уринокултура ? На приватно колку чини само уринокултура?

6. trendafilka2

trendafilka2 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    20
    неможев да ја најдам темава за зелен чај па ајде овде ке коментирам//
    вака син ми има 15 год.. и почна да пие зелен чај да не е штетен за неговите години јас сепак да прашам ако некој знае или нема си веза кој колку пие :$ позздрав.„!!!

7. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Вчера бев надвор,баш кога беше најжешко.Од еднаш ми стана тешко,почна полека,полека да ми се темни видот,почнав во истиот момент да се потам многу,се осеќав дека сум многу жешка и ја осеќав ладната пот.По една минута не гледав ништо :О баш ништо тотално бев слепа,исто така се потев бев седната на клупа.Ми дадоа вода,се измив и се напив.Полека ми се врати видот,но сега гледав многу посветло,по бело.По некоја секунда се вратив во нормала и можев да одам,и си продолжив накај дома.Ова ми е 2 пат да ми се случи истава работа,претходниот пат беше лето исто така беше многу жешко...:/ Знае некој што ми се случило и од што ? Многу ми е страв..

8. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    ^^
    Да си провериш крвна слика и крвен притисок,евентуално и екг.

На Aries9 и lepadama им се допаѓа ова.
  9. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Можни се повеќе работи,притисокот,шеќер,анемија,а и други работи.Убаво кажала baby-star,најубаво да провериш и да кажиш што ти се случило. И ако не си била јадена,друг пат да јадиш и да не се изгладнуваш.

На Aries9 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Ова мене ми се има случено еднаш. Буквално исто како што го имаш опишано. Излегов од кревет и одма надвор на жешкото, нејадена, неосвестена.. Направив испитувања, се беше одлично, така да докторката кажа само друг пат без да каснам нешто да не излегувам надвор, особено не на жешково.
    Сепак направи си ги испитувањата да ти е мирна душичката.

На Aries9 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Па јас колку што знам зелениот 4ај има кофеин, па можеби затоа не треба многу да претерува со употребата, ина4е многу е здрав. И една друга работа, јас не знам дали сум грешка или не ама се мислам дека еднаш кога купив зелен 4ај (на коро мислам дека беше) ипишуваше дека е без кофеин, така да провери ако има зелен 4ај без кофеин подобро е таков, ама не знам дали сум грешка или не....

12. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    ^^ Има,има. Ама не мислам дека е штетен да го пие. Абе аман,ние се "отрувме" со кафиња од 15 год па натаму,па здрави прави сме сите :D Тогаш почнавме кафе да пиеме,ако не беа и 14 години. А зелениот чај е подобра варијанта,ем е здрав,ем го одржува и детоксицира телото,ем ќе има енергија. Камо јас да можев зелен чај да пијам,ама не ми оди некако...

13. Irena888

Irena888 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Се затнав ама затнуење да не можам да голтам да дишам да кашлам. Грлово ќе си го откорнам од што ме боли. Вчера ништо, сабајлево станувам температура 39 со 100. Бев на лекар ми дадоа лекарства и дрн дрн ама додека поминат 2-3 дена ќе си ја извадам кожава. Темава е прашања и одговори а ја си се пожалив квалитетно. :drunk:

14. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Епа тогаш,пиј ги лекарствата редовно за да ти помини.Одма спаѓа и температура и помалце боли ако ги пиеш како што треба.

На Irena888 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. little.woman

little.woman Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    14
    Ова го пишав во темата КОНСУЛТАЦИИ СО ГИНЕКОЛОЗИ но поради тоа што не добив одговор од никого ке пишам и овде...

Пред некое време приметив дека малите срамни усни (labia minora)не ми се исти од левата страна ми е подолго а од десната си е нормално (а порано ми беа исти). Отидов на гинеколог и ми рекоа од инфекција е и ми препиша вагиналетки POLYGYNAX, 12 капсули и потоа да чекам да ми дојде и пак да отидам на преглед... Завршив со капсулите а сеуште ништо не се променило, секако ке одам пак на преглед ама сакам да ве прашам дали некој има слушнато за нешто такво.....

Благодарам девојки :)

16. ancebanance

ancebanance Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71
    little.woman според мене со текот на годините се менуваат и срамните усни, и мене како помала ми беа поинакви сега не ми се исти и тн. Можеби си имала некоја инфекција според вагиналетите шти ти ги препишале се работи за кандида и сакале да видат дали од инфекцијата дошло до потекување на една од малите усни, ако е проблемот тоа за брзо време ке ти се среди почекај ако не создравје да си ја носиш новата усничка :)

На little.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Пак јас ај кажете нешто за пдообрување на меморијава оти последно време премногу заборавам!!!! Гледав по интернетов нешто ама сакам нешто да ми кажите вие евентуално од искуство :( :( несакам апчиња рано е за то!!!!!!

18. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Женски едно прашање имам. Jазиков ме боли, врвот ми е разранет, како да сум се изгорела а не сум... Веќе два-три дена ме боли незнам ниту од што.
    Како побрзо да ми помине што мислите? Нешто да се напијам, да го намачкам... Што и да е, боли па :/

19. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Можеби сум пишувала на оваа тема неколку пати, но морам пак да се обратам кон публиката, и да споделиме некое искуство и начин како да си помогнам во таква ситуација.
    Мислам дека сум премногу млада за да имам таков проблем, но со оглед на турбулентниот живот и општеството околу нас, а и тоа што морав да бидам соочена со доста проблеми и сеуште сум, до некаде е нормално, но сепак буди некој страв во мене.
    Значи во последните 3 години се соочувам со зголемен крвен притисок. Од нигде негде, таап ќе ми се покачи, чувствувам глад за воздух.... претходно ме фаќаа и паники, но сега некако со цела снага се борам против паниките и ги слушам зборовите на докторот кој секогаш ми вели дека не е реално.
    Е сега, во такви случаи пијам диазепам, нормално препорачано од докторот, а континуирано пијам и бедоксин витаминки. Сум била и кај специјалист, сум била и на ехо за срце, тироидна жлезда.... се е во граници на нормалата, а јас сеуште го имам овој проблем. Доста сум напната, нервозна, и знам дека е од тоа, премногу навлегувам во детали и се нервирам... ама тоа е, не можам поинаку. Понекогаш мислам и дека навлегувам во анксиозност (знам дека има и таква тема, ја прочитав, донекаде се препознав, ама ако продолжам да ја читам.... чуден човек сум јас, одма се препознавам), ме фаќа страв, треперам, паника.... како да ми лебди телото. Не знам, навистина не знам како да се справам со овој проблем, на моменти сакам дури и да одам на психолог затоа што знам дека 90% ми е до психата, ама никако да отидам, а знам дека треба...
    Кога треба да одам на некоја далечна дестинација од дома мене ме фаќа помалку паника за што би било доколку ми се случи истото, земам апчиња со мене и заминувам со страв. Морбидно чувство, ме напаѓа и не можам против тоа.
    Како вие (оние нормално кои го имаат овој проблем, или им има некој споделено искуство) го третирате овој проблем?

20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    ^^
    Дали ти е дијагностицирана хипертензија или крвниот притисок ти се покачува само од време на време,мислам дали имаш забележано што влијае на неговото покачување?
    А дали пиеш лекови за притисокот освен седативот и бедоксинот?