Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Осеќам дека и другата почна да ме боли....Веројатно е од што сум пред циклус....Незнам зошто вака само прво едната почна....Ќе почекам да ми помине циклусот па ако не ми помине не дај Боже ќе одам да ми направат ехо.
    Фала ти :)

2. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Имам хемороиди уште од мала и од време на време ми прават проблем....Но денес забележав дека фецесот ми има малку потемна боја....и тоа само како на еден дел, на завршниот....
    Што мислите вие, од што би можело вака? сТРАВ МИ Е ДА НЕ Е НЕШТО ОПАСНО...Дали би можело да е од некоја храна...Еве вчера изедов многу цреши, но со темна боја беа ептен како вишни...Па дали би можело да е од тоа? ;(

3. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    можно е да ти е од црешите ако си одела во веце а после голема нужда не си се измила можно е да е од тоа ,и братучетка ми има хемороиди и излегоа пред 5-6 години,татко ми ја одведе во едно село да и баат има еден човек што бае и многу мине :$ ,пред пола година пак и се појавија од стресови мислам дека и се бидејки почина мајка и сестра и роди бебето мртво :(

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    знаЧи имам болки под попокот здола и Често одам да моЧкам-ова ми се слуЧува Често во месецот незнам дали треба да идам на гинеколог или од сто може да ми е???
    последниве 2 или 3 месеци ова ми се слуЧува мегу времено :^)

5. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    Можеби се преладуваш или пак така те тера кога си во период на овулација....Можеби е бешиката....

6. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Може си настинала. Пиј увин чај и јади брусница. Доста помага. Ако ти помине за некое време океј, ако не отиди си на лекар. :)

7. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    ми препишаа индометацин чепчиња за против болка, е сеа ректално или вагинално се ставаат? по некоја логика чепчиња се за ректално ако се вагинално би биле вагиналети нели ? ама па не ми е јасно како низ дебелото црево ќе намалт болка? или премногу прашувам ? :sweat:

8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.599
    Па чепчиња се или медицински кажано супозитории :lol: , за ректална употреба се (сега ме потсети на к-15 па почнав да се смеам), тоа е нешто како аналгетик за намалување на болка, појаки биле од аспирин но тоа не значело дека биле поделотворни. Има и некои ризици, ќе си прочиташ во упатството, нешто за цревната флора.
    Но тоа што ме интересира е дали направи тест за бременост, бидејќи ако си бремена не смееш да ги ставаш.

http://www.youtube.com/watch?v=tNec8qi-Ubk

9. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    и мене ова ми падна прво на памет хахахах викам леле како онаа сум ама пусто да си прашам што да правам. не сум трудна имам проблемчич ќе идам на лапороскопија ама со оглед на тоа што имам мн болки и да не се трујам со кетонали ми ги препишаа овие. сигурно не се полоши од кетонал... ај бујрум сите сеа една смеа на моја сметка со к-15

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019

Има лекови што се ресорбираат во дебело црево,преку хемороидална вена,и дејството им е исто како и на оние кои орално се примаат.Може и побрзо да делува откако ректално ќе се аплицира лекот.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408
    Која е причината за течење на крв од носот?Вчера прв пат ми се случи ова и сум во паника!

12. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    Ај помош внатрешноста на устата и јазикот ми се иссипани најверојатно алергиска реакција казете некој домашен лек
    пробав со камилица, мед, бетадине и ништо не помага ;(

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ви благодарам девојки :) мислам јас дека е и од тоа ама сепак имам и несто друго кај стомакот сто боли,ако не помине ке идам на лекар :)

ненаспана,премногу кафе(кофеин),стрес и слиЧно :^) ако не ти помогне барај си ресение :)

14. Rubinka

Rubinka Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Ај те молам ќе можеш ли да ми кажеш за селото и човекот кај што била братучедка ти за хемороидите, итно ми е, фала ти :*

15. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво,

Сакам да прашам дали некоја од вас имала искуство со ова, бев на ехо и докторот ми рече дека имам циститис запаление на бешиката.Многу често мокрам и ме боли многу долниот дел од стомакот и ме пече кога мокрам, понекогаш имам температура понекогаш мие ладно се тресам ен знам ни самата веќе.Ми даде да пијам антибиотици цитерал 2 пати на ден и увин после на контрола.Ако може некој да ми каже некој домашен лек нешто друго што би можел да ми помага зашто ен ги поднесувам многу антибиотиците имам чуствителен желудник и веднаш почнува да ме боли и да имам нагон за повраќање кога пијам антибитоци.
    Многу ви благодарам,

Поздрав ;)

16. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Пред извесно време во аптека забележав Cyst care ја прашав аптекарката се користи при цистит и е на природна база.Јас лично го немам користено но,ако сакаш распрашај се во некоја аптека или некој што го користел.И јас доста често страдам од цистит во тој случај едно марамче го потопувам во затоплена ракија и ставам бибер(внимавај да не ставиш многу зошто пече)и го ставам на долниот дел од стомакот...помага многу еднаш или двапати дневно.Пиј многу течности ,земи брусница и увин чај.

17. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    пробај со метиленско плаво( мастило ) ... во аптеките го има .. мене ми помага .... прво прави гаргара со бетадине потоа намачкај се со мастилото .

На kiki-riki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    И јас касно гледам,но ако е алергиска реакција,можиш лоратадин да си земиш од аптека или друг антихистаминик,другите џабе.Можиш привремено со прополис да се мачкаш,ја намалува иритираноста. И внимавај од што било предизвикана,друг пат не јади таква храна или не пиј таква течност.

На kiki-riki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Имам проблеми со стомакот. Ми се дуе нон стоп.Вријам ко казан.Дај кажете некој лек . :(
    пијам апчиња Espumisan, чајеви и пак исто.

20. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    перитонитис - каква болест е и дали е нешто тешко и опасно?? Ве молам побрзо.